eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ZabrzePrzyprawy i produkty zbożowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-07-05

Zabrze: Przyprawy i produkty zbożowe
Numer ogłoszenia: 175707 - 2010; data zamieszczenia: 05.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Sądowa 1, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 032 2713966, faks 032 2711411.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jadnostka penitencjarna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przyprawy i produkty zbożowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Cukier 1. Cukier biały w opakowaniach do 30kg Część II - Makarony 2. Makaron nitka, świderki, kolanko, muszelka , łazanka Część III - Musztarda, ketchup 3. Musztarda stołowa opakowanie do 1 kg 4. Ketchup opakowanie do 1 kg 5. Majonez opakowanie do 5 kg Część IV - Rosoły, sosy 6. Rosół wołowy w proszku 7. Sos grzybowy w proszku 8. Sos pieczarkowy w proszku 9. Sos pieczeniowy w proszku 10. Sos do spaghetti w proszku Część V - Przyprawy 11. Pieprz mielony w opakowaniu do 30g 12. Majeranek w opakowaniu do 30g 13. Liść laurowy w opakowaniu do 30g 14. Ziele angielskie w opakowaniu do 30g 15. Kminek w opakowaniu do 30g 16. Cynamon w opakowaniu do 30g 17. Papryka mielona w opakowaniu do 30g 18. Czosnek granulowany w opakowaniu do 30g 19. Sól w opakowaniu do 1kg 20. Przyprawa wieloskładnikowa sypka typu Jarzynka w opakowaniu do 100g 21. Przyprawa wieloskładnikowa płynna Maggi w opako do 1 l 22. Ocet w opakowaniu do 0,5 l 23. Żurek w opakowaniu do 1,5 l Część VI - Herbata 24. Herbata granulowana w opakowaniu 100g 25. Kawa zbożowa Część VII - produkty zbożowe 26. Kasza jęczmienna 27. Kasza manna 28. Mąka pszenna 29. Mąka ziemniaczana 30. Ryż.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy ul. Sądowa 1 41-800 Zabrze.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.07.2010 godzina 08:00, miejsce: Areszt Śledczy ul. Sądowa 1 41-800 Zabrze.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier biały w opakowaniach do 30kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Makarony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2. Makaron nitka, świderki, kolanko, muszelka , łazanka.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Musztarda, ketchup.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3. Musztarda stołowa opakowanie do 1 kg 4. Ketchup opakowanie do 1 kg 5. Majonez opakowanie do 5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Rosoły, sosy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 6. Rosół wołowy w proszku 7. Sos grzybowy w proszku 8. Sos pieczarkowy w proszku 9. Sos pieczeniowy w proszku 10. Sos do spaghetti w proszku.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 11. Pieprz mielony w opakowaniu do 30g 12. Majeranek w opakowaniu do 30g 13. Liść laurowy w opakowaniu do 30g 14. Ziele angielskie w opakowaniu do 30g 15. Kminek w opakowaniu do 30g 16. Cynamon w opakowaniu do 30g 17. Papryka mielona w opakowaniu do 30g 18. Czosnek granulowany w opakowaniu do 30g 19. Sól w opakowaniu do 1kg 20. Przyprawa wieloskładnikowa sypka typu Jarzynka w opakowaniu do 100g 21. Przyprawa wieloskładnikowa płynna typu Maggi w opako do 1 l 22. Ocet w opakowaniu do 0,5 l 23. Żurek w opakowaniu do 1,5 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7, 15.87.11.10-8, 15.89.20.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Herbata i kawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 24. Herbata granulowana w opakowaniu 100g 25. Kawa zbożowa.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Produkty Zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 26. Kasza jęczmienna 27. Kasza manna 28. Mąka pszenna 29. Mąka ziemniaczana 30. Ryż.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.