Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-02
Strzelce Krajeńskie: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówek szkolnych w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich oraz do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014
Numer ogłoszenia: 175451 - 2013; data zamieszczenia: 02.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Strzelce Krajeńskie , Al. Wolności 48, 66-500 Strzelce Krajeńskie, woj. lubuskie, tel. 095 7631130 w. 235, faks 095 7633294.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.strzelce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówek szkolnych w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich oraz do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich oraz do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich według następujących pakietów: a. I pakiet: mięso i wyroby wędliniarskie b. II pakiet: drób Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od Nr 2A do Nr 4B będące jednocześnie formularzami ofertowymi. Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych względem tych wskazanych z nazwy, co ma na celu dokładniejsze określenie pożądanych przez Zamawiającego parametrów jakościowych. Przy czym produkt równoważny uważa się produkt posiadający nie gorszą lub wyższą jakość niż wskazany przez Zamawiającego, który cechować będą podobne walory wizualne i organoleptyczne. Ilości podane w załączniku od Nr 2A do Nr 4B są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 20%. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego z tytułu zmniejszenia zakresu dostawy. Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom: a. ustawy z 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej, b. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Zamówienia odbywać się będą sukcesywnie przez cały okres trwania umowy na podstawie składanych przez Zamawiającego zamówień ilościowo - asortymentowych zgłaszanych telefonicznie lub pisemnie, w dni robocze przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Godziny dostawy produktów żywnościowych będą uzgadniane bezpośrednio z upoważnionymi pracownikami Zamawiającego w celu zapewnienia sprawnej organizacji pracy stołówek, uzgodnienia wymagają formy pisemnej. Zamówienia na produkty żywnościowe Zamawiający dokonywać będzie z wyprzedzeniem co najmniej jednego dnia roboczego w godzinach 8.00 - 11.00. W przypadku stwierdzenia, w formie pisemnej, przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczanego towaru, Wykonawca zobowiązany jest do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego: a. w ciągu dwóch godzin, od dostawy towaru w godzinach, o których mowa w pkt 3.7, w przypadku gdy produkty żywnościowe będą wykorzystane do przygotowania posiłków w dniu dostawy towaru, b. w ciągu sześciu godzin, w przypadku gdy produkty żywnościowe będą wykorzystane do przygotowania posiłków w dniu następnym od dostawy towaru Wykonawca zobowiązuje się do wymiany zakwestionowanego towaru na własny koszt. Zamawiający podpisuje odbiór dostarczonej żywności. Intendentka szkoły lub przedszkola albo upoważnieni przez Zamawiającego pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem asortymentowo-cenowym. Ponadto, dokonywać będą kontroli przestrzegania zasad higienicznych warunków transportu produktów. Termin przydatności do spożycia produktów żywnościowych od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego nie może być krótszy niż ? okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. Produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Mięso, drób i wędliny nie mogą być mrożone, a ich dostawa powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Wykonawca dostarczać będzie zamawiane produkty żywnościowe odpowiednio do Publicznego Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich, Publicznej Szkoły Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich i Przedszkola Samorządowego Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich. Transport Zamawianych produktów odbywać się będzie transportem własnym Wykonawcy oraz na jego koszt z uwzględnieniem rozładunku w szkole. Wykonawca obowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków transportu. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów, w przypadku pojazdów przewożących szybko psujące się artykuły żywnościowe świadectwo ATP. Dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów: a. decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b. dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP. Za sprzedaż i dostawę produktów żywnościowych Wykonawcy zostanie wypłacone wynagrodzenie, płatne według cen jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy, za faktycznie dostarczone produkty żywnościowe. Wykonawca będzie obowiązany do przedłożenia faktury w dniu dostawy produktów żywnościowych po dokonaniu przez upoważnionych pracowników Zamawiającego sprawdzenia jakości i zgodności towaru z zamówieniem i podpisania odbioru towaru. Należność za fakturę regulowana będzie przelewem, w terminie 14 dni od daty otrzymania faktury przez szkołę na wskazane konto dostawcy. Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
a. Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę b. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. c. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych d. Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej z art. 26 ust. 2d Prawa zamówień publicznych e. Wzór umowy - podpisany przez Wykonawcę f. Formularze ofertowe w zakresie wybranych przez wykonawcę zadań od 1 do 6 - wypełnione i podpisane przez wykonawcę
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.strzelce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Wychowawczo - Oświatowy w Strzelcach Krajeńskich, Al. Wolności 48, 66-500 Strzelce Kraj..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.09.2013 godzina 10:00, miejsce: Urząd Miejski Al. Wolności 48 w Strzelce Krajeńskie, w pokoju nr 3 (punkt informacyjny).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet I - mięso i wyroby wędliniarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet I - mięso i wyroby wędliniarskie. Boczek b/k 36 kg Golonka 19 kg Karkówka b/k 174 kg Kiełbasa śląska 66 kg Łopatka b/k 725 kg Parówki delikatesowe 60 kg Schab b/k 353 kg Szynka surowa 96 kg Żeberka paski 33 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet II - drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet II - drób. Filet z kurczaka 400 kg Kurczak cały 48 kg Porcje rosołowe 270 kg Udko z kurczaka 488 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet I - mięso i wyroby wędliniarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet I - mięso i wyroby wędliniarskie Boczek b/k 92 kg Boczek paski parzony 26 kg Golonki wieprzowe 20 kg Karkówka b/k 70 kg Kiełbasa podwawelska 40 kg Kiełbasa śląska 130 kg Kiełbasa toruńska 20 kg Kiełbasa szynkowa 50 kg Łopatka b/k kl. I 820 kg Parówka 24 kg Schab b/k kl. I 350 kg Smalec 79 kg Szponder wołowy kl. I 51 kg Szynka b/k mięso kl. I 20 kg Szynka wędzona parzona 60 kg Żeberka - paski kl. I 230 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet II - drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet II - drób Filet z kurczaka 400 kg Korpusy 100 kg Filet z indyka 54 kg Skrzydełka z kurczaka 95 kg Skrzydełka z indyka 7 kg Udko z kurczaka 510 kg Żołądki indycze 10 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet I - mięso i wyroby wędliniarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet I - mięso i wyroby wędliniarskie. Kiełbasa Śląska 20 kg Łopatka b/k wieprzowa 500 kg Parówki Morlinki 50 kg Parówki Śląskie 25 kg Polędwica Sopocka wieprzowa 160 kg Schab b/k wieprzowy 80 kg Szynka drobiowa 40 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 51.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet II - drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu Samorządowym Nr 2 w Strzelcach Krajeńskich w roku szkolnym 2013/2014 - pakiet II - drób. Filet z kurczaka schłodzony 70 kg Kurczak schłodzony 200 kg Porcja rosołowa schłodzona 450 kg Udziec drobiowy 200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z STRZELEC KRAJEŃSKICH
- Aktywny Plac Zabaw znajdujący się przy Żłobku Samorządowym w Strzelcach Krajeńskich w ramach Resortowego programu "Aktywne Place Zabaw" 2025
- Świadczenie usług utrzymania czystości w budynku Urzędu Miejskiego w Strzelcach Kraj.
- Dostawa i montaż agregatu prądotwórczego 80 kVA - 64 kW wersja mobilna na przyczepie wraz z próbnym podłączeniem, uruchomieniem i serwisem gwarancyjnym
- "Kompleksowe sprzątanie budynku Szkoły Podstawowej nr 2 w Strzelcach Krajeńskich oraz terenu wokół szkoły w okresie od 02.01.2026 r. do 31.12.2026 r."
- "Bieżące utrzymanie dróg gminnych o nawierzchni gruntowej i częściowo utwardzonej na terenie miasta i gminy Strzelce Krajeńskie"
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W OŁAWIE
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Dostawy mięso i wędliny drobiowe dla Zakładu Karnego w Przytułach Starych
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





