eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MysłowiceDostawa mięsa i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-01-19

Mysłowice: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 17484 - 2012; data zamieszczenia: 19.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mysłowice, woj. śląskie, tel. 032 3183400, faks 032 3183399.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wołowe bez kości świeże, mięso uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej, z części udźca po odkostnieniu całkowitym, ściągnięciu tłuszczu i błon ścięgnistych mięśni w ilości 200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 2. Mięso mielone wieprzowo - wołowe świeże, w ilości 5000 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe od 0.5 do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy. 3. Mięso mielone wołowe świeże, w ilości 500 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe od 0.5 do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy. 4. Kurczaki świeże w ilości 2000 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 5. Udka z kurczaka świeże (waga 1 sztuki do 300g, porcje o zbliżonej wielkości) w ilości 1000 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 6. Skrzydełka z kurczaka świeże w ilości 800 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 7. Żołądki drobiowe świeże w ilości 500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 8. Serca drobiowe świeże w ilości 500kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 9. Filet z piersi kurczaka świeży w ilości 800 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 10. Łopatka wieprzowa bez kości świeża w ilości 1200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 11. Schab bez kości świeży w ilości 1000 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 12. Słonina świeża w ilości 800 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 13. Karkówka wieprzowa świeża w ilości 1000kg. minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 14. Hamburger wieprzowy (waga 1 sztuki 100g) w ilości 1200 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe od 0.5 do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy. 15. Hamburger drobiowy (waga 1 sztuki 100g) w ilości 1200 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe od 0.5 do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy 16. Kiełbasa wiejska, z mięsa wieprzowego, minimalna zawartość mięsa 75%, w osłonkach naturalnych wieprzowych, wędzona, zawartość tłuszczu do 15%, w ilości 600 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 17. Kiełbasa zwyczajna w ilości 2200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 18. Kiełbasa mortadela w ilości 1200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 19. Kiełbasa śląska (kalibrowana około 100g), produkt z mięsa wieprzowego, minimalna zawartość mięsa 65%, średnio-rozdrobniona, w naturalnych osłonkach wieprzowych, wędzona, parzona, zawartość tłuszczu do 25%, w ilości 1000 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 20. Kiełbasa biała parzona wieprzowa (kalibrowana około 100g),minimalna zawartość mięsa 65%, produkt średnio-rozdrobniony, parzony, nadziewany w naturalne osłonki wieprzowe,w ilości 1000 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 21. Kabanosy drobiowe, z mięsa drobiowego-wędzone, w ilości 400 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 22. Kiełbasa podwawelska, z mięsa wieprzowego, minimalna zawartość mięsa 70%)w osłonkach naturalnych, wędzona, w ilości 800 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 23. Kiełbasa zwyczajna drobiowa w ilości 2000 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 24. Kiełbasa śniadaniowa, produkt z mięsa wieprzowo - wołowego w osłonkach o dużej średnicy, średnio-rozdrobniona, w ilości 1200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 25. Kiełbasa kanapkowa w ilości 1200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 26. Kiełbasa kminkowa, produkt z mięsa wieprzowego z widocznym dodatkiem kminku, grubo-rozdrobniona, w osłonkach o dużej średnicy, wędzona, parzona, w ilości 800 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 27. Kiełbasa szynkowa grubo-rozdrobnione mięso wieprzowe(min 75%), wędzona, parzona, zawartość tłuszczu do 10% w ilości 500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 28. Krakowska parzona, grubo-rozdrobnione mięso wieprzowo - wołowe, wędzona, parzona, w ilości 400 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 29. Szynka mielona w ilości 500 kg, średnio-rozdrobniona, minimalna zawartość mięsa wieprzowego 65%, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 30. Mielonka wieprzowa w ilości 1200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 31. Mielonka drobiowa w ilości 1200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 32. Szynka drobiowa, z mięsa drobiowego, minimalna zawartość mięsa drobiowego 80%, w osłonce barierowej, w ilości 800 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 33. Polędwica drobiowa, z piersi drobiowych, minimalna zawartość mięsa drobiowego 80%, w osłonkach o dużej średnicy, w ilości 500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 34. Szynka z indyka , z mięsa indyczego, minimalna zawartość mięsa 80%, w osłonce barierowej w ilości 600 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 35. Parówka gruba w ilości 1500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 36. Winerki w ilości 1500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 37. Serdelki drobiowe w ilości 1500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 38. Boczek wędzony w ilości 200 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 39. Pasztet pieczony w ilości 500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 40. Pasztet luksusowy w ilości 500 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 4 dni od daty dostawy. 41. Parówka drobiowa w ilości 600kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy. 42. Kabanos wieprzowy wędzony, minimalna zawartość mięsa wieprzowego 75% w ilości 300 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 dni od daty dostawy.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.15.00 - Produkty drobiowe 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.40.00 - Podroby 15.13.16.10 - Pulpety wołowe 15.11.21.00 - Świeży drób .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 2) Formularz cenowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 3) Wykaz osób do kontaktów z zamawiającym 4) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. 5) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych 6) Projekt umowy- parafowany przez wykonawcę

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mysłowice, Biuro Kierownika Działu Kwatermistrzowskiego.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.02.2012 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mysłowice, Sekretariat lub przesłać pocztą na adres Zamawiającego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.