Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2014-05-22
Sucha Beskidzka: Dostawa artyku³ow spo¿ywczych
Numer og³oszenia: 173564 - 2014; data zamieszczenia: 22.05.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej , ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. ma³opolskie, tel. (033) 872 31 11, faks (033) 872 31 11.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zozsuchabeskidzka.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ow spo¿ywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych szczegó³owo okre¶lonych w za³±cznikach: nr 3 (Pakiet nr 1- artyku³y spo¿ywcze i przetwory), nr 4 (Pakiet nr 2 -s³odycze), nr 5 (Pakiet nr 3 - napoje), nr 6 (Pakiet nr 4 -¿ywno¶æ dla dzieci i niemowl±t) nr 7 (Pakiet nr 5 -jajka), nr 8 (Pakiet nr 6 - drób), nr 9 (Pakiet nr 7 - pieczarki), nr 10 (Pakiet nr 8 - miêso i wêdliny), nr 11 ( Pakiet nr 9- pieczywo)..
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.32.00.00-0, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0, 03.22.12.60-6, 15.11.90.00-5, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 9.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.06.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania,
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania wiedzy i do¶wiadczenia,
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) sytuacji ekonomicznej i finansowej
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport ¿ywno¶ci okre¶lonym ¶rodkiem transportu. O¶wiadczenie o podjetych dzia³aniach lub wdro¿onym systemie HACCAP
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
1. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy mo¿e byæ dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem niewa¿no¶ci. 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy, s± dopuszczalne wy³±cznie w przypadku, gdy: a) nast±pi³o obni¿enie ceny jednostkowej asortymentu, b) nast±pila zmiana sposobu konfekcjonowania c) wprowadzony zostanie do sprzeda¿y przez wykonawcê produkt zmodyfikowany/ udoskonalony d) wyst±pi³ przej¶ciowy brak produktu z przyczyn le¿acych po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objêtego umow±. e) zmiany stawki podatku VAT - zwi±zanej z przedmiotem umowy - w tym przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto, cena netto pozostanie niezmienna, f) w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie aktu prawnego zmieniaj±cego stawkê, g) zmiana cen producenta do 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian± oraz zgoda Zamawiaj±cego, h) zmiana cen producenta powy¿ej 10% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian±, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci za¶wiadczenia oraz zgoda Zamawiaj±cego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsuchabeskidzka.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dzia³ Zamówieñ Publicznych Zespo³u Opieki Zdrowotnej w suchej Beskidzkiej ul. Szpitalna 22, Blok B, IV piêtro.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 13.06.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat zespo³u Opieki Zdrowotnej w Suchej Beskidzkiej ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, Blok C, I piêtro.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ow ogólnospo¿ywczych i przetworów okre¶lonych w pakiecie nr 1.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.21.00-3, 15.88.22.20-0, 15.32.00.00-0, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0, 03.22.12.60-6, 15.11.90.00-5, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: przedmiotem zamówienia jest dostawa s³odyczy okreslonych w pakiecie nr 2.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.63.20.00-0, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0, 03.22.12.60-0, 15.11.90.00-5, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa napoi okre¶lonych w pakiecie nr 3.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0, 15.32.00.00-0, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0, 03.22.12.60-0, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ¿ywno¶ci dla dzieci i niemowl±t.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.21.00-3, 15.84.22.22-0, 15.32.00.00-0, 15.33.00.00-0, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0, 03.22.12.60-0, 15.11.90.00-5, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa jajek.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zmaówienia jest dostawa artyku³ow drobiarskich.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczarek ¶wie¿ych.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.12.60-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa miêsa i wêdlin.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.11.90.00-5, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI SUCHA BESKIDZKA
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla zadania: "Przebudowa mostu nr 244/260 w le¶nictwie Roztoki"
- Organizacja i przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczniów Zespo³u Szkó³ im. Walerego Goetla w Suchej Beskidzkiej - z podzia³em na trzy czê¶ci
- Dostawa miêsa, wêdlin i drobiu
- Dostawê artyku³ów spo¿ywczych - jajka, mro¿onki, artyku³y dla
- Dostawa pieczywa
- Zakup pojazdu spe³niaj±cego wymogi ustawy o elektromobilno¶ci i paliwach alternatywnych na potrzeby prowadzenia kontroli
wiêcej: przetargi SUCHA BESKIDZKA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy soków i napojów - cz. I oraz s³odyczy -cz. II do O¶rodka Przygotowañ Olimpijskich we W³adys³awowie wraz z us³ug± transportu
- Dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Domu Pomocy Spo³ecznej "Zacisze" z podzia³em na 9 czê¶ci od 1.07.2025 do 31.12.2025 r.
- Dostawa miêsa i wêdlin do Zak³adu Karnego w Koronowie
- dostawa miêsa i wêdlin
- Dostawa mleka i produktów mleczarskich na II pó³rocze 2025 r. z podzia³em na czê¶ci: Czê¶æ I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich, Czê¶æ II- Dostawa past serowych i t³uszczy.
- "ZAKUP WRAZ ZDOSTAW¡ ARTYKU£ÓW ¯YWNO¦CIOWYCH DO MIEJSKIEGO O¦RODKA POMOCY SPO£ECZNEJ W ZAWIERCIU W PODZIALE NA 7 PAKIETÓW".
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.