eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzów › Dostawy świeżych warzyw i owoców dla Śląskiego Ogrodu Zoologicznego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-07-09

Chorzów: Dostawy świeżych warzyw i owoców dla Śląskiego Ogrodu Zoologicznego
Numer ogłoszenia: 172114 - 2015; data zamieszczenia: 09.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Śląski Ogród Zoologiczny , ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7, 41-501 Chorzów, woj. śląskie, tel. 666 031 496.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.silesia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa samorządu wojewódzkiego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy świeżych warzyw i owoców dla Śląskiego Ogrodu Zoologicznego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy świeżych warzyw i owoców w następujących ilościach: Pakiet nr 1: Warzywa i owoce sezonowe Papryka czerwona - 250kg Pomidory czerwone - 417kg Ogórki - 270kg Roszponka - 49 opak. Rukola - 49 opak. Arbuz - 2068kg Maliny - 60 kg Jagody czarna- 44kg Porzeczka czerwona - 35kg Wiśnie - 460kg Pakiet nr 2: Pozostałe warzywa Koperek zielony - 720 pęczków Kapusta pekińska - 2688 szt. Cykoria - 5786 szt. Papryka czerwona - cała, zdrowa, jędrna, dojrzała, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, prawidłowo wykształcona, o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypulką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków. Pomidory czerwone - całe, minimum 4cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, o świeżym wyglądzie, jędrne, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami i niską temperaturą, czyste, bez widocznych zanieczyszczeń obcych, min wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem lub innymi zanieczyszczeniami np. pozostałościami środków ochrony roślin, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, o charakterystycznym dla odmiany kształcie, barwie i miąższu; Ogórki - całe, minimum 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia lub zepsucia, bez objawów chorobowych, o świeżym wyglądzie, jędrne, o typowym kształcie, o barwie typowej dla odmiany, wolne od wad, w tym wszystkich zniekształceń, w szczególności spowodowanych przerośnięciem nasion, bez ubytków i uszkodzeń niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; Rukola, roszponka - opak. 100gr, nie dopuszcza się objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści tj. praktycznie wolne od pozostałości ziemi lub innego podłoża oraz jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Cykoria - cała, zdrowa, bez objawów zepsucia, bez czerwonych przebarwień, nadmarznięcia lub śladów odgnieceń, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki lub choroby, czysta, wolna od zanieczyszczeń obcych, o jasnej barwie, o świeżym wyglądzie, wolna od obcych zapachów i smaków, dobrze wykształcona, zwarta; Arbuz - cały bez pęknięć i odgnieceń, zdrowy, dobrze wykształcony zgodnie z cechami charakterystycznymi dla danej odmiany, bez objawów gnicia lub zepsucia, wolony od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, jędrnyi dostatecznie dojrzały, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękany, bez nadmiernego zwilgocenia powierzchniowego, dopuszcza się niewielkie wady barwy dla jaśniejszej części owocu, która styka się z podłożem podczas wzrostu; Jagoda czarna, malina, porzeczka czerwona- zdrowa, jędrna, dojrzała o świeżym wyglądzie, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, prawidłowo wykształcona, o cechach charakterystycznych dla odmiany, bez obcych zapachów i smaków; Koperek zielony - o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, wolny od śladów chorób; pakowany w pęczki min. 20 g. Kapusta pekińska - zdrowa, bez oznak gnicia lub zepsucia, bez objawów chorobowych, o świeżym wyglądzie, jędrna, o typowym kształcie, o barwie typowej dla odmiany, wolna od wad, w tym wszystkich zniekształceń, wolna od zanieczyszczeń obcych, bez oznak kwitnienia, wolna od obcych zapachów i smaków, Wiśnia - cała, o świeżym wyglądzie, zdrowa, bez objawów gnicia lub zepsucia, jędrna, czysta, praktycznie wolna od widocznych zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolna od obcych zapachów i smaków oraz nadmiernego zwilgocenia powierzchniowego, wolna od oparzeliny, pęknięć, odgnieceń lub innych uszkodzeń spowodowanych np. przez grad powinna być dostatecznie dojrzała, dobrze wykształcona oraz mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany Wszystkie warzywa i owoce powinny być: Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte, posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Opakowania muszą być wolne od ciał obcych (sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp.) W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane. Częstotliwość dostaw : Nie częściej niż 2 razy w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany będzie wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób; IV) Wymagany termin realizacji zamówienia: pakiet nr 1: do 7 tygodni od dnia zawarcia umowy lub do wyczerpania umowy; pakiet nr 2: od chwili zawarcia umowy do 31.12.2015r lub do wyczerpania umowy;.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.11.00.00-5, 03.22.10.00-6, 03.22.23.11-6, 03.22.12.40-0, 03.22.23.10-9, 03.22.12.70-9, 03.22.21.10-7, 03.22.12.30-7, 03.22.23.33-6, 03.22.23.14-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w następującym zakresie: Zmiany wynagrodzenia w przypadku: 1) Ograniczenia zakresu dostaw objętych umową w przypadku stwierdzenia braku konieczności zakupu części asortymentu

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoo.silesia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Śląski Ogród Zoologiczny w Chorzowie; Promenada Gen. J. Ziętka 7 41-501 Chorzów.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.07.2015 godzina 09:00, miejsce: Śląski Ogród Zoologiczny w Chorzowie - Sekretariat ; Promenada Gen. J. Ziętka 7 41-501 Chorzów.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce sezonowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy świeżych warzyw i owoców w następujących ilościach: Pakiet nr 1: Warzywa i owoce sezonowe Papryka czerwona - 250kg Pomidory czerwone - 417kg Ogórki - 270kg Roszponka - 49 opak. Rukola - 49 opak. Arbuz - 2068kg Maliny - 60 kg Jagody czarna- 44kg Porzeczka czerwona - 35kg Wiśnie - 460kg Papryka czerwona - cała, zdrowa, jędrna, dojrzała, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, prawidłowo wykształcona, o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypulką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków. Pomidory czerwone - całe, minimum 4cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, o świeżym wyglądzie, jędrne, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami i niską temperaturą, czyste, bez widocznych zanieczyszczeń obcych, min wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem lub innymi zanieczyszczeniami np. pozostałościami środków ochrony roślin, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, o charakterystycznym dla odmiany kształcie, barwie i miąższu; Ogórki - całe, minimum 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia lub zepsucia, bez objawów chorobowych, o świeżym wyglądzie, jędrne, o typowym kształcie, o barwie typowej dla odmiany, wolne od wad, w tym wszystkich zniekształceń, w szczególności spowodowanych przerośnięciem nasion, bez ubytków i uszkodzeń niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; Rukola, roszponka - opak. 100gr, nie dopuszcza się objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści tj. praktycznie wolne od pozostałości ziemi lub innego podłoża oraz jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Arbuz - cały bez pęknięć i odgnieceń, zdrowy, dobrze wykształcony zgodnie z cechami charakterystycznymi dla danej odmiany, bez objawów gnicia lub zepsucia, wolony od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, jędrnyi dostatecznie dojrzały, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękany, bez nadmiernego zwilgocenia powierzchniowego, dopuszcza się niewielkie wady barwy dla jaśniejszej części owocu, która styka się z podłożem podczas wzrostu; Jagoda czarna, malina, porzeczka czerwona- zdrowa, jędrna, dojrzała o świeżym wyglądzie, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, prawidłowo wykształcona, o cechach charakterystycznych dla odmiany, bez obcych zapachów i smaków Wiśnia - cała, o świeżym wyglądzie, zdrowa, bez objawów gnicia lub zepsucia, jędrna, czysta, praktycznie wolna od widocznych zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolna od obcych zapachów i smaków oraz nadmiernego zwilgocenia powierzchniowego, wolna od oparzeliny, pęknięć, odgnieceń lub innych uszkodzeń spowodowanych np. przez grad powinna być dostatecznie dojrzała, dobrze wykształcona oraz mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany Wymagany termin realizacji zamówienia: do 7 tygodni od dnia zawarcia umowy lub do wyczerpania umowy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.11.00.00-5, 03.22.10.00-6, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.23.14-7, 03.22.23.11-6, 03.22.23.10-9, 03.22.21.10-7, 03.22.23.33-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 49.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pozostałe warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 2: Pozostałe warzywa Koperek zielony - 720 pęczków Kapusta pekińska - 2688 szt. Cykoria - 5786 szt. Cykoria - cała, zdrowa, bez objawów zepsucia, bez czerwonych przebarwień, nadmarznięcia lub śladów odgnieceń, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki lub choroby, czysta, wolna od zanieczyszczeń obcych, o jasnej barwie, o świeżym wyglądzie, wolna od obcych zapachów i smaków, dobrze wykształcona, zwarta; Koperek zielony - o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, wolny od śladów chorób; pakowany w pęczki min. 20 g. Kapusta pekińska - zdrowa, bez oznak gnicia lub zepsucia, bez objawów chorobowych, o świeżym wyglądzie, jędrna, o typowym kształcie, o barwie typowej dla odmiany, wolna od wad, w tym wszystkich zniekształceń, wolna od zanieczyszczeń obcych, bez oznak kwitnienia, wolna od obcych zapachów i smaków,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.11.00.00-5, 03.22.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.