eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Środa ŚląskaDostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich oraz mięsa drobiowego do Zespołu Żłobkowo - Przedszkolnego w Środzie Śląskiej, Przedszkola Nr 3 w Środzie Śląskiej i do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 w Środzie Śląskiej oraz do Przedszkola w Ciechowiew roku 2011r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-03

Środa Śląska: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich oraz mięsa drobiowego do Zespołu Żłobkowo - Przedszkolnego w Środzie Śląskiej, Przedszkola Nr 3 w Środzie Śląskiej i do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 w Środzie Śląskiej oraz do Przedszkola w Ciechowie: w roku 2011r.
Numer ogłoszenia: 1711 - 2011; data zamieszczenia: 03.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina i Miasto Środa Śląska , Plac Wolności 5, 55-300 Środa Śląska, woj. dolnośląskie, tel. 71 3960724, faks 71 3173405.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich oraz mięsa drobiowego do Zespołu Żłobkowo - Przedszkolnego w Środzie Śląskiej, Przedszkola Nr 3 w Środzie Śląskiej i do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 w Środzie Śląskiej oraz do Przedszkola w Ciechowie: w roku 2011r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Boczek wędzony parzony kg 150 2 Kiełbaski śląskie - paluszki kg 200 3 Schab bez kości kg 1380 4 Schab z Kością kg 300 5 Łopatka bez kości kg 1220 6 Frankfurterki Drobiowe kg 140 7 Frankfurterki Wędzone kg 140 8 Kiełbasa Śląska kg 200 9 Parówka drobiowa cienka kg 450 10 Parówka drobiowa delikatesowa kg 450 11 Parówka cielęca kg 250 12 Krakowska Sucha kg 20 13 Szynka drobiowa kg 150 14 Szynka wieprzowa gotowana kg 150 15 Polędwica drobiowa kg 70 16 Polędwica sopocka kg 238 17 Karkówka b/k kg 420 18 Mięso mielone kg 180 19 Boczek wędzony kg 30 20 Kiełbasa zwyczajna kg 300 21 Wołowina bez kości pieczeń kg 150 22 Ogonówka kg 50 23 Mielonka tyrolska kg 50 24 Mielonka królewska kg 50 25 Filet pieczony z indyka kg 210 26 Szynka zrazowa kg 270 27 Szynka surowa bez kości bez tłuszczu kg 1100 28 Kiełbasa Toruńska kg 520 29 Kiełbaski Pyszne kg 100 30 Smalec kg 100 31 Filet wędzony z indyka kg 60 PAKIET 2: MIĘSO DROBIOWE Lp. Wyszczególnienie i opis artykułów żywnościowych Jednostka miary Ilości 1 Filet z kurczaka kg 1650 2 Porcja rosołowa z kurczaka kg 1870 3 Wątróbka drobiowa kg 200 4 Udko z kurczaka kg 850 5 Kurczak kg 200 6 Filet z indyka kg 300.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: -spełniają warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Ustawy Pzp i nie są wykluczeni z ubiegania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1-2 Ustawy Pzp, - złożą wymagane dokumenty określone w s.i.w.z., Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie dokumentów o których mowa w dalszej części ogłoszenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5) 1)oświadczenie wykonawcy o wdrożeniu systemu HACCP 2) oświadczenie o niezaleganiu z płatnościami wobec ZUS KRUS ,Urzędu Skarbowego, Miasta lub Gminy 3) podpisany projekt umowy 4) formularz ofertowy wraz z wypełnionym załącznikiem na oferowany pakiet

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

zmiana wysokości podatku VAT a) zmiany zakresu przedmiotu umowy - jeżeli z wnioskiem takim wystąpi Zamawiający lub zmiana taka stanie się konieczna ze względu na okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili składania oferty, b) zmian przewidzianych zapisami umowy lub SIWZ. 2.Zamawiający dopuszcza także możliwość zmian umowy w następujących przypadkach: a) gdy zaistnieją okoliczności niezależne od Wykonawcy, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, pod warunkiem, że zmiana ta sprzyjać będzie optymalnemu wykonaniu zamówienia, jak również oszczędnemu, celowemu i gospodarnemu wydatkowaniu środków finansowych,

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.srodaslaska.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: pokój B-13 Urzędu Miejskiego Plac Wolności 5 , 55-300 Środa Ślaska.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.01.2011 godzina 10:00, miejsce: pokój B-13 Urzędu Miejskiego Plac Wolności 5 , 55-300 Środa Ślaska.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Boczek wędzony parzony kg 150 2 Kiełbaski śląskie - paluszki kg 200 3 Schab bez kości kg 1380 4 Schab z Kością kg 300 5 Łopatka bez kości kg 1220 6 Frankfurterki Drobiowe kg 140 7 Frankfurterki Wędzone kg 140 8 Kiełbasa Śląska kg 200 9 Parówka drobiowa cienka kg 450 10 Parówka drobiowa delikatesowa kg 450 11 Parówka cielęca kg 250 12 Krakowska Sucha kg 20 13 Szynka drobiowa kg 150 14 Szynka wieprzowa gotowana kg 150 15 Polędwica drobiowa kg 70 16 Polędwica sopocka kg 238 17 Karkówka b/k kg 420 18 Mięso mielone kg 180 19 Boczek wędzony kg 30 20 Kiełbasa zwyczajna kg 300 21 Wołowina bez kości pieczeń kg 150 22 Ogonówka kg 50 23 Mielonka tyrolska kg 50 24 Mielonka królewska kg 50 25 Filet pieczony z indyka kg 210 26 Szynka zrazowa kg 270 27 Szynka surowa bez kości bez tłuszczu kg 1100 28 Kiełbasa Toruńska kg 520 29 Kiełbaski Pyszne kg 100 30 Smalec kg 100 31 Filet wędzony z indyka kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet z kurczaka kg 1650 2 Porcja rosołowa z kurczaka kg 1870 3 Wątróbka drobiowa kg 200 4 Udko z kurczaka kg 850 5 Kurczak kg 200 6 Filet z indyka kg 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.