eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Żagań › ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ZS NR 2 W ŻAGANIU W OKRESIE OD 15.09.2013 DO 31.12.2013

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-08-27

Żagań: ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ZS NR 2 W ŻAGANIU W OKRESIE OD 15.09.2013 DO 31.12.2013
Numer ogłoszenia: 170977 - 2013; data zamieszczenia: 27.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 2 w Żaganiu , ul. Nocznickiego 18, 68-100 Żagań, woj. lubuskie, tel. 0-68 453 91 77, faks 0-68 453 91 77.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs2.zagan.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ZS NR 2 W ŻAGANIU W OKRESIE OD 15.09.2013 DO 31.12.2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej, niezbędnych do sporządzania posiłków w okresie od 15.09.2013 do 31.12.2013. Zamawiający udziela zamówienia w 11 częściach, poprzez możliwość złożenia odrębnych ofert na każdą część zamówienia. Zakres i wielkość zamówienia: Grupa I - przetwory sypkie Cukier 1 kg-szt. 200, Mąka pszenna typ 405 1 kg-szt. 45, Kasza jęczmienna gruba 1 kg-szt. 20, Kasza jęczmienna karton 400g- szt. 40, Ryż karton 400g-szt. 40, Kasza manna 1 kg-szt. 5, Ryż 1 kg-szt. 15, Sól 1 kg-szt. 30, Bułka tarta 0,5 kg-szt. 72, Makaron nitki 1 kg-szt. 30, Makaron świderki 1 kg-szt. 30, Makaron spaghetti 400g-szt. 10, Makaron łazanki 1 kg-szt. 25, Makaron literki 250g-szt. 10, Makaron zacierka 250g-szt. 10, Makaron kokardy 500g-szt. 25, Makaron wstążki 500g-szt.50, Makaron rurka cięta 1 kg-szt. 50, Makaron kolanka 500g-szt. 50, Kasza gryczana 400g-szt.20 Grupa II - Przyprawy, przetwory, produkty strączkowe Papryka słodka-kg 0,5, Pieprz mielony 1 kg-szt. 2, Majeranek 250g-szt. 3, Liść laurowy 100g-szt. 5, Ziele angielskie 100g -szt. 5,Kwasek cytrynowy 1 kg-szt. 1, Przyprawa Warzywko 1 kg (lub równoważne)-szt. 10, Groszek konserwowy 400g-szt. 12, Kukurydza konserwowa 400g-szt. 20, Koncentrat pomidorowy 1 kg-szt. 10, Szczaw konserwowy 330g-szt. 20, Majonez dekoracyjny WINIARY 700g (lub równoważne)-szt. 8, Musztarda 200g-szt. 10, Fasola JAŚ-kg 35, Czosnek granulowany-kg 0,5, Przyprawa w płynie KNORR 1040g ( lub równoważne )-szt. 4, Chrzan tarty słoik 200g-szt. 25, Olej rzepakowy 3l-szt. 25, Żurek KNORR 1kg ( lub równoważne )-szt. 2, Przyprawa do mięs 500g-szt. 4, Gałka muszkatołowa 100g-szt. 3, Barszcz biały KNORR 1 kg ( lub równoważne )-szt. 2, Kminek 100g-szt. 5, Tymianek 100g-szt. 5, Zioła prowansalskie 100g -szt. 5, Sos sałatkowy 500g-szt. 2, Bazylia 100g-szt. 5, Sól peklowa 0,5 kg-szt. 2, Sok cytrynka 0,5 l -szt. 5, Fasola drobna 1 kg- szt. 10, Papryka konserwowa krojona 5l-szt.5, Sos boloński KNORR ( lub równoważne )-kg 2, Sałatka szwedzka 3 l-szt. 10, Pomidor bez skóry puszka 3 l -szt. 5, Śliwki suszone 200g-szt. 5, Ocet 10% 0,5 l-szt. 2, Syrop owocowy 3 l-szt. 10, Cukier waniliowy 32g-szt. 10, Miód naturalny 1 l-szt. 1, Ananas kawałki 565 g -szt. 10, Brzoskwinia puszka 850 g-szt. 10, Kompot wiśniowy 0,9 l-szt. 20, Kompot truskawkowy 0,9 l-szt. 20, Kompot z czarnej porzeczki 0,9 l-szt. 20, Groch łuskany -kg 10 Grupa III Ziemniaki Ziemniaki jadalne-6 kg 5000 Grupa IV - Jaja Jaja świeże 65-70 g -5 szt. 1500 Grupa V - Warzywa, owoce, kiszonki Marchew kg 30, Cebula kg 90, Pietruszka korzeń kg 5, Seler korzeń kg 5, Burak kg 230, Kapusta biała kg 100, Kapusta czerwona kg 25, Kapusta pekińska kg 40, Kapusta kiszona kg 95, Kapusta włoska szt. 12, Pomidory kg 35, Ogórek świeży kg 80, Por kg 10, Ogórek kiszony kg 60, Jabłka kg 200, Szczypior pęczek 150,Koper o wadze 1 pęczka nie mnie mniejszej niż 10 dkg pęczek 150, Natka pietruszki o wadze 1 pęczka nie mniejszej niż 10 dkg pęczek 150, Sałata szt. 60, Papryka świeża kolorowa kg 5, Pieczarki kg 20, Rzodkiew biała kg 30, Czosnek świeży szt. 20, Fasola szparagowa kg 20, Banany kg 80, Mandarynki kg 30, Sałata lodowa szt. 50, Cebula czerwona kg 10 Grupa VI - Ryby Filet z mintaja bez glazury SHP -kg 42, Paluszki rybne z fileta z mintaja o zawartości mięsa rybiego co najmniej 50% -kg 21 Grupa VII - Mięso i wędliny Kiełbasa śląska wieprzowa kg 25, Wołowina zrazowa kg 20, Antrykot wołowy kg 10, Karkówka wieprzowa b/k kg 75, Szynka wieprzowa surowa b/k kg 55, Mięso gulaszowe wieprzowe kg 50, Mięso mielone wieprzowe kg 100, Kości wieprzowe z karkówki i schabu kg 30, Kości wędzone kg 10, Łopatka b/k kg 60, Schab b/k kg 60, Żeberka świeże paski kg 15,Boczek wędzony bez żeberek kg 15, Boczek świeży bez żeberek kg 15 Grupa VIII - Drób i przetwory drobiowe Kurczak świeży kg 50, Filet z kurczaka kg 100, Uda z kurczaka kg 150, Porcja rosołowa kg 30, Szyje z indyka kg 5 Grupa IX - Nabiał Mleko 3,2% 1 l-szt. 50, Śmietana 30% 400g-szt. 50, Śmietana 18% 400g-szt. 50, Jogurt owocowy 125g-szt. 1200, Masło ekstra 200g-szt. 15, Margaryna KASIA 250g ( lub równoważne ) szt. 15,Twaróg półtłusty krajanka 1 kg-szt. 60 Grupa X - Mrożonki Fasola szparagowa 2,5 kg-szt. 16, Kalafior 2,5 kg-szt. 5, Marchew 2,5 kg-szt. 8, Truskawki 2,5 kg-szt. 6, Wiśnie z pestką 2,5 kg-szt. 10, Mieszanka kompotowa 2,5 kg-szt. 24, Włoszczyzna paski 2,5 kg-szt. 80 Grupa XI - Pieczywo Bułka duża- szt. 250, Pączki- szt. 250.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 4.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca dołączy do oferty następujące dokumenty: 1) formularz oferty - wzór oferty stanowi załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 2) odpowiednie pełnomocnictwa - w sytuacjach określonych w rozdz. X pkt 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w przypadku składania ofert wspólnych, 3) oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem - w przypadku składania ofert równoważnych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs2.zagan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat (pok. 106) Zespołu Szkół nr 2 ul. Nocznickiego 18 , 68-100 Żagań.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.09.2013 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat (pok. 106) Zespołu Szkół nr 2 ul. Nocznickiego 18 , 68-100 Żagań.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.