eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoninSukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych dla Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-04-26

Konin: Sukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych dla Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie.
Numer og³oszenia: 166976 - 2013; data zamieszczenia: 26.04.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Koninie , ul. Staszica 16, 62-500 Konin, woj. wielkopolskie, tel. 063 2439052, faks 063 2439057.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.psse-konin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Organ kontroli pañstwowej lub ochrony prawa, s±d lub trybuna³.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Sukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych dla Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pod³o¿y bakteriologicznych dla Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koninie. Zamawiaj±cy nie dopuszcza sk³adania ofert czê¶ciowych. Przedmiot zamówienia obejmuje równie¿ transport zamawianych materia³ów na koszt Wykonawcy. Dostawa przedmiotu zamówienia bêdzie siê odbywa³a w miarê bie¿±cego zapotrzebowania. Wymagania: Pod³o¿a powinny byæ wyprodukowane zgodnie z systemem zarz±dzania jako¶ci± ISO 9001. Sk³ad po¿ywek powinien byæ zgodny z przytoczonymi normami. Do ka¿dej dostarczanej partii suchych po¿ywek i suplementów nale¿y do³±czyæ dokumentacjê zawieraj±c±: - nazwa producenta - nazwê po¿ywki - sk³ad po¿ywki i suplementu - numer wyprodukowanej partii - numer katalogowy - datê przydatno¶ci do u¿ycia - kartê charakterystyki - warto¶æ pH przed u¿yciem po¿ywki - czyteln± i szczegó³ow± instrukcjê przygotowania po¿ywki - informacjê o warunkach przechowywania - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci Po¿ywka bazowa i odpowiadaj±cy jej suplement musz± pochodziæ od tego samego producenta. Przygotowanie po¿ywki nie mo¿e wymagaæ zastosowania sterylizacji przy u¿yciu filtrów bakteriologicznych. ¦wiadectwo kontroli jako¶ci od producenta musi zawieraæ nastêpuj±ce informacje; - w³a¶ciwo¶ci fizyczne po¿ywki - wykaz szczepów wzorcowych ATCC u¿ytych do kontroli - wykaz szczepów wzorcowych u¿ytych do kontroli powinien zawieraæ wszystkie szczepy wymienione w specyfikacji technicznej PKN -CEN ISO/TS 11133- 2 - wykaz szczepów wzorcowych ATCC wymaganych do przeprowadzenia przez u¿ytkownika kontroli ujemnej( najmniej dwa szczepy) i dodatniej ( najmniej dwa szczepy) - kontrola jako¶ciowa - kontrola ilo¶ciowa wyra¿ona liczbowo w postaci procentowego odzysku bakterii z po¿ywki badanej oraz liczbowo w postaci wzrostu bakterii w jtk - data wystawienia ¶wiadectwa Ka¿da partia po¿ywek gotowych musi zawieraæ nastêpuj±ce informacje: - nazwa produktu i producenta - numer serii - termin wa¿no¶ci - sk³ad - ogólna charakterystyka po¿ywki ( kolor, pH, sterylno¶æ, opakowanie) - ¶wiadectwo kontroli jako¶ci ( wykaz szczepów wzorcowych ATCC,ilo¶ciowe oznaczenie odzysku w postaci wzrostu bakterii w jtk, opis morfologii kolonii) - opis ka¿dej p³ytki ( nazwa po¿ywki, nr serii , data wa¿no¶ci, godzina rozlania po¿ywki) Terminy wa¿no¶ci po¿ywek i innych preparatów diagnostycznych: - po¿ywki suche i suplementy min. 1 rok - po¿ywki gotowe na p³ytkach min. 8 tygodni - surowice lateksowe min. 1 rok Realizacja zamówieñ po¿ywek w czasie nie d³u¿szym ni¿ 2 dni w przypadku po¿ywek gotowych, w przypadku pozosta³ych odczynników w czasie nie d³u¿szym ni¿ 7 dni..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 24.95.60.00 - Peptony i substancje bia³kowe 33.69.40.00 - Czynniki diagnostyczne .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia przedmiotowego warunku zostanie dokonana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawcê o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia przedmiotowego warunku zostanie dokonana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawcê o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia przedmiotowego warunku zostanie dokonana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawcê o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia przedmiotowego warunku zostanie dokonana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawcê o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia przedmiotowego warunku zostanie dokonana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawcê o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu uprawnionego do kontroli jako¶ci potwierdzaj±cego, ¿e dostarczane produkty odpowiadaj± okre¶lonym normom lub specyfikacjom technicznym;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

pe³nomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, w przypadku gdy ofertê podpisuje inna osoba ni¿ Wykonawca, wype³niony i podpisany formularz asortymentowo-cenowy stanowi±cy za³±cznik nr 2 do SIWZ, informacjê o zakresie czê¶ci dostaw powierzonych podwykonawcom, je¿eli ich udzia³ jest przewidziany w realizacji zamówienia wg za³±cznika nr 3 do SIWZ, zaparafowany projekt umowy stanowi±cy za³±cznik nr 8 do SIWZ, przyk³adowe certyfikaty do pod³o¿y i suplementów z poz. 18,19,22,23,24,55,58 Formularza asortymentowo-cenowego - za³±cznik nr 2 do SIWZ, przedstawione w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez Wykonawcê, dokument potwierdzaj±cy, i¿ pod³o¿a s± wyprodukowane zgodnie z systemem zarz±dzania jako¶ci± ISO 9001, dokument zawieraj±cy sk³ad oraz sposób przygotowania suplementów z poz. 23,24 formularza asortymentowo-cenowego - za³±cznik nr 2 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.psse-konin.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Koninie ul. Staszica 16, 62 - 500 Konin.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 07.05.2013 godzina 11:00, miejsce: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Koninie ul. Staszica 16, 62 - 500 Konin, pokój nr 7..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.