eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RawiczSukcesywne dostawy warzyw i owoców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-01

Rawicz: Sukcesywne dostawy warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 166429 - 2012; data zamieszczenia: 01.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Rawiczu , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy warzyw i owoców.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy warzyw i owoców Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania): -zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców, -zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy suszonych warzyw, -zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy grochu i fasoli, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1.Ziemniaki jadalne - świeże, minimalna poprzeczna średnica bulw okrągłych i okrągłoowalnych 60 mm, ziemniaki posortowane, dopuszczalne ziemniaki z oczkami płytkimi i o jasnożółtym miąższu, miąższ ziemniaka surowego jak i po ugotowaniu nie może ciemnieć, ziemniaki pakowane w worki siatkowe 30kg, Cechy dyskwalifikujące ziemniaki: widoczna pleśń, uszkodzenia mechaniczne, uszkodzone przez szkodniki, niedojrzałe, porażone chorobami typowymi dla ziemniaków, zanieczyszczone środkami ochrony roślin, zmarznięte, zaparzone itp.Termin przydatności do spożycia min. 14 dni, produkt zgodny z PN, 2.Buraczki czerwone - świeże, pakowane w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany do spożycia: odmiany jadalne; -minimalna średnica korzenia: 7 cm; -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie; Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 3.Marchew - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju: od 3 do 7 cm, -dopuszczalne tolerancje: z zazielenieniem główki powyżej 1 cm do 3% wagi, korzenie popękane do 3% wagi, średnicy niezgodnej z w/w wymaganiami do 2% wagi, -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie; Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 4.Cebula - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -średnica: nie mniej niż: 4 cm, -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie, porośnięcie, brak suchej łuski, Termin przydatności do spożycia min. 14 dni, produkt zgodny z PN. 5.Kapusta biała - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 6.Kapusta modra - czerwona - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie, Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 7.Ogórek zielony - świeży, pakowany w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -wielkości: -długość: -krótko owocowe 10 cm - 25 cm -długo owocowe 15 cm - 45 cm, -średnica: powinna być nie większa niż 1/3 długości, -dopuszczalne tolerancje: lekkie zniekształcenia, lekkie wady barwy, lekkie uszkodzenia skórki pod warunkiem, że są zabliźnione, -cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i smaki, zwiędnięcie, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin, zmarznięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 8.Kalafior - świeży, z usuniętymi liścmi, pakowany w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne, -średnica: nie mniejsza niż 12 cm, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałość środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 9.Sałata zielona - świeża, pakowana w skrzynki do 10 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -główka nie mniejsza niż 150 g -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 10.Pomidor szklarniowy - świeży, barwa dojrzała -czerwona, bez jakikolwiek plam, pakowany w skrzynki do 20 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia: -minimalna średnica: -40 mm dla pomidorów okrągłych i żebrowanych, -30 mm dla pomidorów podłużnych, -cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 11.Kapusta pekińska - świeża, pakowana w skrzynki do 15 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 12.Czosnek - świeży, pakowany w worki siatkowe do 5 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni, produkt zgodny z PN. 13.Por - świeży, pakowany w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -wymagania minimalne: z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, 1/3 długości o barwie białej do zielonkawo białej, - minimalna średnica 20 mm, - cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięcia, wyrastający pęd kwiatostanu, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki, obce zapachy lub smak, pozostałości środków ochrony roślin, Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 14.Jabłka - świeże, pakowane w skrzynki do 15 kg. -minimalna średnica: 5 cm, -cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zmarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniową, Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 15.Grejpfrut - świeży - dojrzały, pakowany w skrzynki lub karton do 15 kg. - klasa I, -cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zmarznięte, Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Ziemniaki jadalne - 150 000 kg Buraczki czerwone - 16 500 kg Marchew - 18 000 kg Cebula - 8 500 kg Kapusta biała świeża - 14 000 kg Kapusta modra czerwona - 7 000 kg Ogórek zielony - 4 000 kg Kalafior - 1 600 kg Sałata - 500 kg Pomidor szklarniowy - 7 000 kg Kapusta pekińska - 2 500 kg Czosnek - 75 kg Por - 3 000 kg Jabłka - 17 000 kg Grejpfrut - 1 400 kg Dla towarów z niniejszego zadania w dniu rozstrzygnięcia postępowania zostaną ustalone procentowe współczynniki w następujący sposób: WSPÓŁCZYNNIK= (cena jednostkowa netto z wybranej oferty/ najniższa cena tego artykułu na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno - Ogrodniczej w Poznaniu w dniu otwarcia ofert, strona internetowa: www.wgro.com.pl - cennik małego hurtu ) x 100 Cena dostarczanych warzyw i owoców będzie ustalana każdorazowo w dniu dostawy według współczynników określonych w dniu rozstrzygnięcia postępowania. Jeżeli w dniu otwarcia ofert na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno - Ogrodniczej w Poznaniu zostaną opublikowane ceny jednostkowe w sztukach a nie w kilogramach ustala się następujące przeliczniki wagowe: 1)Kapusta biała - 1szt. = 1,5kg, 2)Kapusta czerwona - modra - 1szt. = 1,5kg, 3)Kalafior świeży - 1szt. = 1,5kg, 4)Sałata świeża - skrzynka 12szt. = 3kg, 5)Kapusta pekińska - 1szt. = 0,7kg, 6)Por świeży - pęczek 10szt. = 2,5kg, Jeżeli w trakcie trwania umowy na WGRO ceny warzyw będą publikowane zarówno w kilogramach oraz sztukach, to pierwszeństwo w ustalaniu cen zawsze mają wartości warzyw publikowane w kilogramach. Ceny będą ustalane według cen publikowanych na WGRO zgodnie z dniem dostawy. Jeżeli jednak w dniu dostawy o godzinie 11.30 nie będzie aktualnych cen wówczas uwzględniane będą ceny z dnia poprzedniego. Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy suszonych warzyw W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1. Włoszczyzna suszona: w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki. Pakowana w opakowania do 25 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 2. Koper suszony: skład - kper suszony cięty. Pakowany w opakowania do 5 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 3. Marchew suszona: skład - suszona marchew cięta. Pakowana w opakowania do 25 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 4. Buraczki suszone: skład - cięte suszone buraczki. Pakowane w opakowania do 10 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 5. Natka pietruszki suszona: skład - cięta suszona natka pietruszki. Pakowana w opakowania do 5 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Włoszczyzna suszona - 1 400 kg Koper suszony - 75 kg Marchew suszona - 1 600 kg Buraczki suszone - 500 kg Pietruszka natka suszona - 90 kg Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy grochu i fasoli W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1. Groch łuskany (połówki): pakowany w worki do 50 kg. - odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, - dopuszczalne tolerancje wad w % w stosunku do wagi: a)wady dotyczące czystości: - zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%, b)wady dotyczące uszkodzeń: - uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5% Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, nadgnicie, zgnicie, nadmarznięcie, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 1 miesiąc, licząc od dnia dostawy. 2. Fasola tzw. JAŚ średni : pakowana w worki do 50 kg. -odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, -dopuszczalne tolerancje wad w % stosunku do wagi: a) wady dotyczące czystości: - zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%, b) wady dotyczące uszkodzeń: - uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5% Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, zapleśnienie, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 1 miesiąc, licząc od dnia dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Groch łuskany (połówki) - 2 500 kg Fasola JAŚ średni - 3 800 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.21.00-1, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.21.20.00-0, 03.21.22.10-5, 03.22.12.10-1, 03.22.12.20-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 4.000,00 zł, słownie: cztery tysiące złotych 00/100. Dla zadania nr 1: w wysokości: 3.000,00 zł, słownie: trzy tysięce złotych 00/100. Dla zadania nr 2: w wysokości: 600,00 zł, słownie: sześćset złotych 00/100. Dla zadania nr 3: w wysokości: 400,00 zł, słownie: czterysta złotych 00/100. Wykonawca wnosi wadium: 1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 lub w jednej z poniżej podanych form: 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824), sposób przekazania: Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym ) przed upływem terminu składania ofert. Wadium wniesione w pieniądzu (pkt.1) Wykonawca zobowiązany jest wnieść przed upływem terminu składania ofert, czyli do godziny 09:00 dnia 20.08.2012 roku.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1.Ziemniaki jadalne - świeże, minimalna poprzeczna średnica bulw okrągłych i okrągłoowalnych 60 mm, ziemniaki posortowane, dopuszczalne ziemniaki z oczkami płytkimi i o jasnożółtym miąższu, miąższ ziemniaka surowego jak i po ugotowaniu nie może ciemnieć, ziemniaki pakowane w worki siatkowe 30kg, Cechy dyskwalifikujące ziemniaki: widoczna pleśń, uszkodzenia mechaniczne, uszkodzone przez szkodniki, niedojrzałe, porażone chorobami typowymi dla ziemniaków, zanieczyszczone środkami ochrony roślin, zmarznięte, zaparzone itp.Termin przydatności do spożycia min. 14 dni, produkt zgodny z PN, 2.Buraczki czerwone - świeże, pakowane w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany do spożycia: odmiany jadalne; -minimalna średnica korzenia: 7 cm; -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie; Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 3.Marchew - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju: od 3 do 7 cm, -dopuszczalne tolerancje: z zazielenieniem główki powyżej 1 cm do 3% wagi, korzenie popękane do 3% wagi, średnicy niezgodnej z w/w wymaganiami do 2% wagi, -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie; Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 4.Cebula - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -średnica: nie mniej niż: 4 cm, -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie, porośnięcie, brak suchej łuski, Termin przydatności do spożycia min. 14 dni, produkt zgodny z PN. 5.Kapusta biała - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 6.Kapusta modra - czerwona - świeża, pakowana w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: objawy zaparzenia, zmarznięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie, Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 7.Ogórek zielony - świeży, pakowany w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -wielkości: -długość: -krótko owocowe 10 cm - 25 cm -długo owocowe 15 cm - 45 cm, -średnica: powinna być nie większa niż 1/3 długości, -dopuszczalne tolerancje: lekkie zniekształcenia, lekkie wady barwy, lekkie uszkodzenia skórki pod warunkiem, że są zabliźnione, -cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i smaki, zwiędnięcie, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin, zmarznięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 8.Kalafior - świeży, z usuniętymi liścmi, pakowany w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne, -średnica: nie mniejsza niż 12 cm, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałość środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 9.Sałata zielona - świeża, pakowana w skrzynki do 10 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -główka nie mniejsza niż 150 g -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 10.Pomidor szklarniowy - świeży, barwa dojrzała -czerwona, bez jakikolwiek plam, pakowany w skrzynki do 20 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia: -minimalna średnica: -40 mm dla pomidorów okrągłych i żebrowanych, -30 mm dla pomidorów podłużnych, -cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 11.Kapusta pekińska - świeża, pakowana w skrzynki do 15 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni, produkt zgodny z PN. 12.Czosnek - świeży, pakowany w worki siatkowe do 5 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni, produkt zgodny z PN. 13.Por - świeży, pakowany w worki siatkowe do 30 kg. -odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, -wymagania minimalne: z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, 1/3 długości o barwie białej do zielonkawo białej, -minimalna średnica 20 mm, -cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięcia, wyrastający pęd kwiatostanu, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki, obce zapachy lub smak, pozostałości środków ochrony roślin, Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 14.Jabłka - świeże, pakowane w skrzynki do 15 kg. -minimalna średnica: 5 cm, -cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zmarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniową, Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. 15.Grejpfrut - świeży - dojrzały, pakowany w skrzynki lub karton do 15 kg. - klasa I, -cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zmarznięte, Termin przydatności do spożycia min. 7 dni, produkt zgodny z PN. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Ziemniaki jadalne - 150 000 kg Buraczki czerwone - 16 500 kg Marchew - 18 000 kg Cebula - 8 500 kg Kapusta biała świeża - 14 000 kg Kapusta modra czerwona - 7 000 kg Ogórek zielony - 4 000 kg Kalafior - 1 600 kg Sałata - 500 kg Pomidor szklarniowy - 7 000 kg Kapusta pekińska - 2 500 kg Czosnek - 75 kg Por - 3 000 kg Jabłka - 17 000 kg Grejpfrut - 1 400 kg Dla towarów z niniejszego zadania w dniu rozstrzygnięcia postępowania zostaną ustalone procentowe współczynniki w następujący sposób: WSPÓŁCZYNNIK= (cena jednostkowa netto z wybranej oferty/ najniższa cena tego artykułu na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno - Ogrodniczej w Poznaniu w dniu otwarcia ofert, strona internetowa: www.wgro.com.pl - cennik małego hurtu ) x 100 Cena dostarczanych warzyw i owoców będzie ustalana każdorazowo w dniu dostawy według współczynników określonych w dniu rozstrzygnięcia postępowania. Jeżeli w dniu otwarcia ofert na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno - Ogrodniczej w Poznaniu zostaną opublikowane ceny jednostkowe w sztukach a nie w kilogramach ustala się następujące przeliczniki wagowe: 1)Kapusta biała - 1szt. = 1,5kg, 2)Kapusta czerwona - modra - 1szt. = 1,5kg, 3)Kalafior świeży - 1szt. = 1,5kg, 4)Sałata świeża - skrzynka 12szt. = 3kg, 5)Kapusta pekińska - 1szt. = 0,7kg, 6)Por świeży - pęczek 10szt. = 2,5kg, Jeżeli w trakcie trwania umowy na WGRO ceny warzyw będą publikowane zarówno w kilogramach oraz sztukach, to pierwszeństwo w ustalaniu cen zawsze mają wartości warzyw publikowane w kilogramach. Ceny będą ustalane według cen publikowanych na WGRO zgodnie z dniem dostawy. Jeżeli jednak w dniu dostawy o godzinie 11.30 nie będzie aktualnych cen wówczas uwzględniane będą ceny z dnia poprzedniego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.21.00-1, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywne dostawy suszonych warzyw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy suszonych warzyw W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1. Włoszczyzna suszona: w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki. Pakowana w opakowania do 25 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 2. Koper suszony: skład - kper suszony cięty. Pakowany w opakowania do 5 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 3. Marchew suszona: skład - suszona marchew cięta. Pakowana w opakowania do 25 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 4. Buraczki suszone: skład - cięte suszone buraczki. Pakowane w opakowania do 10 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. 5. Natka pietruszki suszona: skład - cięta suszona natka pietruszki. Pakowana w opakowania do 5 kg. Wymagania klasyfikacyjne: -wygląd - suszona mieszanka, -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonych warzyw, Cechy dyskwalifikujące: -obce posmaki, zapachy, itp., -zanieczyszczenia mechaniczne, -zawilgocenie, zwietrzenie, -uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność, -obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 6 miesięcy, licząc od dnia dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Włoszczyzna suszona - 1 400 kg Koper suszony - 75 kg Marchew suszona - 1 600 kg Buraczki suszone - 500 kg Pietruszka natka suszona - 90 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.20.00-0, 03.21.22.10-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Sukcesywne dostawy grochu i fasoli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy grochu i fasoli W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1. Groch łuskany (połówki): pakowany w worki do 50 kg. -odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, - dopuszczalne tolerancje wad w % w stosunku do wagi: a)wady dotyczące czystości: - zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%, b)wady dotyczące uszkodzeń: - uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5% Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, nadgnicie, zgnicie, nadmarznięcie, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 1 miesiąc, licząc od dnia dostawy. 2. Fasola tzw. JAŚ średni : pakowana w worki do 50 kg. -odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, -dopuszczalne tolerancje wad w % stosunku do wagi: a) wady dotyczące czystości: - zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%, b) wady dotyczące uszkodzeń: - uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5% Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, zapleśnienie, Produkt musi odpowiadać PN. Minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 1 miesiąc, licząc od dnia dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Groch łuskany (połówki) - 2 500 kg Fasola JAŚ średni - 3 800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.12.10-1, 03.22.12.20-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.