eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › dostawy różnych produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-01-15

Olsztyn: dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 16586 - 2014; data zamieszczenia: 15.01.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych , ul. Bałtycka 37A, 10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5275191, faks 089 5226970.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zset,olsztyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 15800000-6 różne produkty spożywcze ; 15600000-4 produkty z przemiału ziarna i 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty (część I) 15331170-9 owoce i warzywa przetworzone MROŻONKI (część II).

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust1

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust1

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust1

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust1

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen ujętych w umowie (załącznik nr 1), nie częściej jednak niż raz na kwartał, w formie pisemnego aneksu. 4. Projekt aneksu do umowy wraz z uzasadnieniem i udokumentowaniem zasadności zmiany cen sporządza Wykonawca. 5. Wysokość podwyżki cen o której mowa w pkt.4 nie może przekroczyć wysokości wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w części dotyczącej żywności i napojów bezalkoholowych ogłoszonego przez GUS za ostatni kwartał poprzedzający podwyższenie ceny.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zset.olsztyn.pl (zakładka BIP)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Olsztyn ul. Bałtycka 37A, budynek Bursy, pokój administracji.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.01.2014 godzina 10:00, miejsce: pok.20 sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: różne produkty spożywcze , produkty z przemiału ziarna i owoce warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15842300-5 WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM BEZ CZEKOLADY Min.28g, Szt. 1950 15842300-5 WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM W CZEKOLADZIE Min. 39g, Szt. 3000 15842100-3 CZEKOLADA PEŁNOMLECZNA 100g Szt. 800 15842300-5 WAFELKI B/CZ PRZEKŁADANE KREMEM Kakaowe, orzechowe, śmietankowo-kakaowe,opakowanie jednostkowe 80-90g Szt. 2000 15842220-0 BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE 35-45g, Szt. 5200 15842220-0 BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE 46-55g, szt 3500 15842300-5 PIERNICZKI W CZEKOLADZIE Z MARMOLADĄ opakowanie jednostkowe 140-160g, Szt. 500 15821200-1 HERBATNIKI 50g Szt. 3000 15842300-5 mieszanka cukierków w polewie czekoladowej 250-300g szt 300 15332310-0 orzechy ziemne solone, 150-200g szt 270 15842300-5 galaretki w cukrze opakowanie jednostkowe 90-110g szt 500 15842300-5 biszkopty z galaretką i polewą czekoladową typu delicje 160-180g szt 520 15332412-5 rodzynki w czekoladzie opak. 90-120 g szt 270 15842200-4 krem czekoladowo-orzechowy op 300-500g KG 180 15841000-5 KAKAO 200g ciemne Szt. 200 15614100-6 ryż długoziarnisty paraboliczny KG 450 15613000-8 kasza gryczana op.0,5-1 kg KG 150 15611000-4 RYŻ ŁUSKANY op. 1 kg KG 150 15612100-2 MĄKA PSZENNA TYP 450, opakowanie jednostkowe 1kg KG 500 15612300-4 MĄKA ZIEMNIACZANA opakowanie jednostkowe 0,5-1kg KG 80 15613000-8 KASZA JĘCZMIENNA ŚREDNIA op. 0,5-1kg KG 180 15613311-1 PŁATKI KUKURUDZIANE SŁODKIE op. 0,5-2 kg kg 140 15831200-4 CUKIER BIAŁY opakowanie 1 kg Kg 2200 15862000-8 KAWA INKA 150g Szt. 80 15872400-5 SÓL warzona Kg 480 15871273-8 MAJONEZ typu Kętrzyński, opakowanie 0,5-1 kg kg 250 15871273-8 MAJONEZ typu Kętrzyński opakowanie 5kg Szt. 30 15871250-1 MUSZTARDA op.1 kg Kg 50 15831600-8 MIÓD Pszczeli nektarowy,25g Szt. 3000 15863000-5 HERBATA Granulowana 100g Szt. 800 15893200-6 KISIEL Owocowy, różne smaki, op.0,5-1kg kg 20 15893200-6 GALARETKA Różne smaki, op. 0,5-1 kg kg 150 15893200-6 CUKIER WANILIOWY op. Jednostkowe 16-32 g kg 9,6 15872300-4 LIŚĆ LAUROWY op.jedn. 50-100g kg 3 15872300-4 ZIELE ANGIELSKIE op.jedn.100-300g kg 2 15872300-4 koperek suszony opakowanie 100-250g kg 2 15872300-4 natka pietruszki suszona opakowanie 100-250g KG 2,5 15831200-4 CUKIER PUDER op. 0,5-1 kg kg 10 15872300-4 MAJERANEK 20-100g kg 9 15872200-3 CZOSNEK GRANULOWANY op. 100-500g kg 10 15872100-2 PIEPRZ MIELONY op. 100-500g kg 10 15872300-4 PAPRYKA MIELONA OSTRA op. 100-500g kg 4 15872300-4 PAPRYKA MIELONA SŁODKA op. 100-500g kg 6 15893100-5 KWASEK CYTRYNOWY op. 20g -100g kg 12 15871270-7 PRZYPRAWA DO POTRAW Typu Warzywko,op. 0,5- 1kg kg 50 15851100-9 MAKARON GWIAZDKI 100% pszenicy durum, op. 0,5-3 kg kg 60 15851100-9 MAKARON ŚWIDERKI 100% pszenicy durum, op. 0,5-3 kg kg 150 15851100-9 MAKARON NITKI 100% pszenicy durum, op. 0,5-3 kg kg 30 15851100-9 MAKARON ZACIERKA 100% pszenicy durum, op.0,5-3 kg kg 20 15851100-9 MAKARON SPAGETTI 100% pszenicy durum, op.0,5-3 kg kg 300 15411200-4 OLEJ SPOŻYWCZY opakowanie po 0,9-1,1 litra Litr 250 15871270-7 przyprawa do drobiu w proszku, op. 0,5-1 kg KG 20 15870000-7 sos sałatkowy mix smaków,w proszku, op. 0,5-1 kg KG 20 15893100-5 sos do spagetti w proszku, op. 0,5-1,5 kg KG 50 15871200-6 sos do potraw chińkich w proszku , mieszanka przypraw, op 1-1,5 kg kg 20 15871200-6 sos pieczeniowy w proszku, op. 0,5-1,5 kg kg 5 15321100-5 NAPÓJ POMARAŃCZOWY 0,2 l, zaw. owoców min.20%, Szt. 1000 153221600-0 NAPÓJ JABŁKOWY 0,2 l, zaw. Owoców min.20%, Szt. 1000 15331464-7 FASOLA CZERWONA KONSERW. op. 0,4-3 kg kg 30 15331462-3 GROSZEK KONSERW. 400g Szt. 200 15331500-2 PAPRYKA KONSERWOWA słoik 500-1000g kg 77 15332100-5 ananas konserwowy kostka op. 500-700g kg 124 15331400-1 szczaw krojony op 700-900g kg 90 15871230-5 KETCHUP - PIKANTNY SOS POMIDOROWY zaw.minimum 30% koncentratu pomidorowego,op. 1-5 kg kg 500 15331427-6 KONCENTRAT POMIDOROWY opakowanie 500-1000g 30% bez konserwantów, kg 200 15332290-3 DŻEM NISKOSŁODZONY opakowanie 1-6,5kg, truskawka, morela, wiśnia, czarna porzeczka kg 400 15331500-2 OGÓRKI KONSERWOWE słoik 0,9 litra Szt. 200 15331470-2 KUKURYDZA KONSERWOWA Słodka 400g Szt. 300 15331110-1 CHRZAN TARTY op.200-500g kg 17 15331110-1 KONCENTRAT BARSZCZU CZERWONEGO 200g Szt. 30 15332290-3 powidła śliwkowe opak.240g Szt. 170 15321800-2 syrop owocowy min.65%zawartości naturalnego soku owocowego, smaki: malina, truskawka, pomarańcza, wiśnia, op. 1-5l Litr 600 15981000-8 woda mineralna niegazowana 0,5l Litr 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: owoce i warzywa przetworzone MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15332100-5 TRUSKAWKA MROŻONA opak.1-2,5kg Kg 40 15332100-5 MIESZANKA OWOCOWA MROŻONA Kompotowa 6 skł., opak.1-2,5 kg Kg 1000 15331170-9 KALAFIOR MROŻONY opak.1-2,5kg Kg 200 15331170-9 papryka mrożona opak.1-2,5kg Kg 50 15331170-9 fasolka szparagowa mrożona opak.1-2,5kg kg 100 15331170-9 włoszczyzna mrożona opak.1-2,5kg kg 30 15311100-2 frytki mrożone podsmażane, opak.1-2,5kg kg 720.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.