Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-06-24
Olsztyn: Dostawa świeżego mięsa, drobiu i wędlin
Numer ogłoszenia: 165137 - 2010; data zamieszczenia: 24.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji z Warmińsko-Mazurskim Centrum Onkologii w Olsztynie , al. Wojska Polskiego 37, 10-228 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5398241, 5398218, faks 089 5398111, 5398218.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.poliklinika.olsztyn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa świeżego mięsa, drobiu i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia stanowi dostawa świeżego mięsa, drobiu i wędlin w 3 pakietach.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.11.00-0, 15.11.20.00-6, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Działalność prowadzona na potrzeby wykonania zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Możliwość zmian postanowień umowy i warunki tych zmian określa wzór umowy, który jest załącznikiem do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poliklinika.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZOZ MSWiA z W-MCO w Olsztynie, ul. Wojska Polskiego 37, 10-228 Olsztyn, Dział Zamówień Publicznych.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.07.2010 godzina 13:00, miejsce: Kancelaria ZOZ MSWiA z W-MCO w Olsztynie, ul. Wojska Polskiego 37, 10-228 Olsztyn.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - świeże mięso (gat. II).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Łopatka wieprzowa b/k - 7000 kg. 2. Słonina b/s - 120 kg. 3. Schab wieprzowy b/k - 1100 kg. 4. Wątroba wieprzowa - 550 kg. 5. Wołowina b/k zrazowa - 150 kg. 6. Żebra wieprzowa - 500 kg. 7. Karkówka b/k - 150 kg. 8. Golonka surowa (przednia, cięta) (waga 350-400 g) - 80 kg 9. Polędwiczki wieprzowe - 30 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - świeży drób (gat. II).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Noga kurczaka (ćwiartka tylna) - 3600 kg. 2. Pierś kurczaka b/s - 2700 kg. 3. Pierś z indyka b/s - 200 kg. 4. Porcje rosołowe - 400 kg. 5. Kurczak cały - 1500 kg. 6. Mięso z indyka (udziec trybowany) - 800 kg. 7. Wątróbka drobiowa - 150 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - świeże wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Boczek wędzony ekstra (paski, produkt surowy, wędzony) - 140 kg. 2. Kiełbasa śląska (małe pętka ok.10 cm) (np. Swojscy, Hermer lub równoważna) - 120 kg. 3. Kaszanka jęczmienna (baton ok. 1 kg) - 350 kg. 4. Szynka z pietruszką / z koperkiem (np. wiosenna lub równoważna) (blok 1,5-1,7 kg) - 300 kg. 5. Szynka konserwowa wieprzowa parzona (blok 2- 2,5 kg) (np. Duda, Viola, Swojscy lub równoważna) - 250 kg. 6. Mortadela bez dodatków (np. śniadaniowa, żeglarska lub równoważna) - 200 kg. 7. Kiełbasa zwyczajna - 150 kg. 8. Polędwica kanadyjska (drobiowa) - 350 kg. 9. Kiełbasa piwna (baton 1-1,5 kg) - 200 kg. 10. Kiełbasa żywiecka podsuszana (baton 1,2-1,8 kg) (np. Duda, Swojscy, Viola lub równoważna) - 200 kg. 11. Polędwica drobiowa z majerankiem (baton 1,2-1,5 kg lub blok 1,8-2,1 kg) - 250 kg. 12. Kiełbasa szynkówka (baton 2- 2,5 kg) - 250 kg. 13. Salceson (np. włoski, wiejski lub równoważny) (szt. 1,5-1,8 kg) - 300 kg. 14. Baleron odtłuszczony (baton 1,2-1,6 kg) - 300 kg. 15. Mielonka (np. domowa, familijna, firmowa, Alpejska lub równoważna) (blok 1,2-2 kg) - 400 kg. 16. Salceson czarny (szt. 1,3-1,7 kg) - 300 kg. 17. Szynka drobiowa Hit Hermera lub równoważna (blok 1,1-2 kg) - 650 kg. 18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa wędzona parzona (baton 1,4-1,8 kg) - 250 kg. 19. Pasztetowa drobiowa (np. Duda, JBB lub równoważna) - 500 kg. 20. Golonka konserwowa (blok 2,7-3,3 kg) - 200 kg. 21. Filet z indyka (np. królewski lub równoważny) (blok 1,5-2 kg) - 200 kg. 22. Polędwica (np. kurpiowska lub równoważna) (blok 2-2,5 kg) - 200 kg. 23. Polędwica miodowa drobiowa (baton 1,3-1,6 kg) - 500 kg. 24. Lunch-meat (kiełbasa drobno rozdrobniona, nadziewana w osłonkę foliową, parzona) blok 2,5-3 kg) - 200 kg. 25. Gulasz angielski (baton 1,8-2,3 kg) - 200 kg. 26. Pieczeń (np. klopsowa, rzymska lub równoważna) (foremka 0,8-1,7 kg) - 200 kg. 27. Szynka z piersi indyka (baton 1,2-1,5 kg) - 400 kg. 28. Mielonka tyrolska drobiowa (blok 1,1- 1,5 kg) - 250 kg. 29. Pierś miodowa pieczona z indyka (baton lub foremka 1,2-1,8 kg) - 200 kg. 30. Mielonka wieprzowo-drobiowa (blok 2,5-3,3 kg) - 200 kg. 31. Pierś drobiowa (np. miodowa lub równoważna) (foremka 1,3-1,7 kg) - 200 kg. 32. Pierś drobiowa (np. królewiecka lub równoważna) (blok 2,8-3,5 kg) - 200 kg. 33. Parówki wieprzowe - 100 kg. 34. Serdelki wieprzowe - 100 kg. 35. Polędwica drobiowa (np. sopocka lub równoważna) (baton 1,2-1,6 kg) - 200 kg. 36. Rolada drobiowa (np. zamkowa lub równoważna) (foremka 1,2-1,8 kg) - 200 kg. 37. Parówki drobiowe cienkie - 300 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Organizacja i przeprowadzenie grupowego szkolenia wyjazdowego dla opiekunów zastępczych realizowanego w ramach projektu ,,Piecza zastępcza w Powiecie Olsztyńskim. PROFESJA Z MISJĄ" na lata 2024 - 2028
- Wykonanie niezbędnych napraw, sprawdzeń, legalizacji, wzorcowań, uwierzytelnień zbiorników stacji paliw, przygotowanie do badań WDT.
- Budowa przepustu w ciągu drogi krajowej nr 16 koło miejscowości Rutki w km 323+038
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych oraz cateringowych dla potrzeb Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Ogólnokształcących Nr 5 Mistrzostwa Sportowego im. M.G. Bublewicza w terminie od 07.01.2026 do 18.12.2026r
- Dostawa owoców i warzyw do DPS Kombatant
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 27 w Gdańsku
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych "Prząśnik" w Brenniku w PIERWSZEJ tercji roku 2026
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Żytkowicach
- "2026 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni MOW im. JANUSZA KORCZAKA W ANTONIEWIE"
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej Mistrzostwa Sportowego na rok 2026
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





