eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ChorzówBezgotówkowe wydawanie gorących posiłków poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego bonów żywieniowych



Ogłoszenie z dnia 2008-07-18

Chorzów: Bezgotówkowe wydawanie gorących posiłków poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego bonów żywieniowych
Numer ogłoszenia: 164809 - 2008; data zamieszczenia: 18.07.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kruszcowa 22, 41-500 Chorzów, woj. śląskie, tel. 032 2496228, fax 032 2496229.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządu terytorialnego.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Bezgotówkowe wydawanie gorących posiłków poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego bonów żywieniowych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest bezgotówkowe wydawanie jednodaniowych gorących posiłków dla osób korzystających z pomocy społecznej poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego bonów żywieniowych. 2.Jednodaniowe gorące posiłki winny obejmować zupę z wkładką mięsną oraz pieczywem o pojemności nie mniejszej niż 400ml, zamiennie z drugim daniem o gramaturze nie mniejszej niż 380 g. 3.Wydawanie gorących posiłków może być prowadzone jedynie w punktach spełniających wymogi dotyczące żywienia zbiorowego (bary, jadłodajnie). Posiłek winien być spożywany w miejscu jego wydania. 4.Wydawanie gorących posiłków musi odbywać się od poniedziałku do piątku, za wyjątkiem dni wolnych od pracy. 5.Przygotowywanie, wydawanie i konsumpcja posiłków odbywać się będzie zgodnie z warunkami przewidzianymi w postanowieniach odpowiednich przepisów sanitarnych, epidemiologicznych i higienicznych. 6.Pożądanym jest, aby wydawanie gorących posiłków odbywało się we wszystkie dni tygodnia. 7.Realizacja przedmiotu zamówienia odbywać się będzie: a.w jednym punkcie w dzielnicy - Chorzów Batory, b.w dwóch punktach w dzielnicy - Chorzów II 2.Zamawiający w wyniku przeprowadzonego postępowania udzieli zamówienia na wykonanie przedmiotu zamówienia w jednym punkcie żywieniowym w dzielnicy Chorzów Batory oraz w dwóch punktach w dzielnicy Chorzów II. W razie złożenia kilku ofert wydawania gorących posiłków w tej samej dzielnicy, Zamawiający dokona wyboru jednej najkorzystniejszej oferty wydawania posiłków w dzielnicy Chorzów Batory oraz dwóch najkorzystniejszych ofert w dzielnicy Chorzów II.. 3.Punkt żywieniowy realizujący przedmiot zamówienia, nie może w zamian za realizację bonów żywieniowych wydawać ekwiwalentu pieniężnego. 4.Na dzień ogłoszenia w Biuletynie UZP, Zamawiający wydaje bony żywieniowe dla łącznie około 500 posiłków dziennie dla wszystkich punktów. Ilość wydawanych posiłków może ulec zmianie.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 36.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Wykonawca musi prowadzić działalność gospodarczą lub działalność statutową odpowiadającą zakresowi przedmiotu zamówienia. 2.Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje zespołem osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3.Wykonawca musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 4.Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z wymogami zamawiającego, określonymi w niniejszej SIWZ oraz jej załącznikach. 5.Wykonawca musi podpisać projekt umowy (bez wypełniania), stanowiący integralną część niniejszej SIWZ (załącznik nr 2). 6.W przypadku, gdy ofertę składa kilku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) należy załączyć oryginał pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 7.Wykonawca musi spełniać wymagania określone w art. 22 ust. 1 Pzp oraz określone w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 8.Wykonawca musi dostarczyć aktualne dokumenty wymienione w pkt VI niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 9.Przedmiot zamówienia winien być realizowany między innymi w sposób, który zapewni przestrzeganie obowiązujących przepisów i norm prawa. 10.Zamawiający żąda, aby zamówienie nie było przekazane podwykonawcom. 11.Wykonawca musi dysponować pełnym wyposażeniem punktów (barów, jadłodajni), koniecznym do prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia. 12.Wykonawca musi przedstawić: a.lokalizację punktu, dni oraz godziny pracy punktu, b.koncepcję organizacji obsługi klientów, c.propozycje rozliczeń i form płatności, d.wysokość marży oraz inne składniki cenotwórcze mające wpływ na łączny koszt posiłku. 13.Cena za gorący posiłek wydawany bezgotówkowo ustalana jest przez Wykonawcę. Na dzień ogłoszenia w Biuletynie UZP, cena jednego gorącego posiłku zawierała się w przedziale 2.50 zł. (dwa złote pięćdziesiąt groszy) do 3.00 zł. (trzy złote). Zamawiający 14.Przez okres 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy cena za jeden gorący posiłek nie może być wyższa niż określona w pkt 13. 15.Po okresie, o którym mowa w pkt 14, Zamawiający dopuszcza możliwość corocznej zmiany wynagrodzenia w wysokości nie wyższej niż wskaźnik waloryzacji określony Zarządzeniem Prezydenta Miasta Chorzów. 16.Oferent winien wykazać odpowiednie doświadczenie zawodowe poprzez wykazanie, że w poprzednich trzech 3 latach wykonywał usługi o charakterze, złożoności i wartości podobnej do zakresu niniejszego zamówienia, z podaniem ich wartości oraz dat wykonania. Wykazane doświadczenie musi być potwierdzone dokumentami (referencjami) wystawionymi przez jednostki, na rzecz których usługi zostały wykonane, z potwierdzeniem wykonania usług z należytą starannością. Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą 0 - 1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty. Wykonawcy nie spełniający powyższych warunków zostaną przez zamawiającego wykluczeni z niniejszego postępowania
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oferenci muszą dostarczyć następujące dokumenty: a.Wypełniony i podpisany formularz OFERTA (załącznik nr 1 SIWZ) b.oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisem art. 22 ust. 1 Pzp (załącznik nr 2), c.kopia (oryginał) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, d.aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym przepisem art. 24 ust. 4 - 8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, e.aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym przepisem art. 24 ust. 9 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, f.zaświadczenie właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, albo wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego, wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, g.wykaz usług wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich 3 (trzech) lat odpowiadających wartością i rodzajem przedmiotowi zamówienia jak w niniejszym postępowaniu - załącznik nr 3, h.wykaz przykładowych gorących posiłków proponowanych przez wykonawcę oraz ich ceny - załącznik nr 4 i.oświadczenie, że jest związany ofertą przez okres 30 dni od daty upływu składania ofert - załącznik nr 5.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 55
    • 2. możliwość wyboru posiłku w ramach ceny jednostkowej - 20
    • 3. organizacja pracy, obejmujaca czas i godziny otwarcia placówki - 25

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.bip.chorzow.eu

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Chorzowie ul. Kruszcowa 22 41-500 Chorzów pokój 60.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.07.2008 godzina 10:00, miejsce: Osrodek Pomocy Społecznej w Chorzowie ul. Kruszcowa 22 41-500 Chorzów pokój 58 (sekretariat).

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: bezgotówkowe wydawanie goracych posiłków poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego bonów żywieniowych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: realizacja przedmiotu zamówienia na terenie dzielnicy Chorzów Batory.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 36.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
      • 1. Cena - 55
      • 2. mozliwość wyboru posiłku w ramach ceny jednostkowej - 20
      • 3. organizacja pracy, obejmująca czas i godziny otwarcia placówki - 25

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: bezgotówkowe wydawanie gorących posiłków poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego bonów żywieniowych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: realizacja przedmiotu zamówienia na terenie dzielnicy Chorzów II.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 36.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
      • 1. Cena - 55
      • 2. możliwość wyboru posiłku w ramach ceny jednostkowej - 20
      • 3. organizacja pracy, obejmująca czas i goidziny otwarcia placówki - 25

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.