eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Legionowo › dostawa produktów żywnościowych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-01-24

Legionowo: dostawa produktów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 16385 - 2014; data zamieszczenia: 24.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 272401 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Legionowie, ul. Zegrzyńska 3, 05-119 Legionowo, woj. mazowieckie, tel. 022 7745950, faks 022 7745950.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: placówka oświatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów żywnościowych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych dla uczniów Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa rodzajowo-ilościowe osiem ofert częściowych: - oferta częściowa nr 1 - obejmuje produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne , - oferta częściowa nr 2 - obejmuje drób, - oferta częściowa nr 3 - obejmuje oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, - oferta częściowa nr 4 - pieczywo, - oferta częściowa nr 5 - produkty mleczarskie, - oferta częściowa nr 6 - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki, - oferta częściowa nr 7 - owoce, warzywa i podobne produkty, - oferta częściowa nr 8 - świeże jaja. Terminy dostaw, asortyment i ilość określona zostanie każdorazowo w pisemnym zamówieniu, które może być doręczone Wykonawcy za pomocą faxu, mailem lub w zamówieniu telefonicznym składanym przez Zamawiającego, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała sukcesywnie ściśle według wskazań Zamawiającego. 2. Dostarczane produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w szkołach, w tym spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, szczególnie wędliny powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Producent (wytwórca) oferowanych artykułów żywnościowych winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm i tak: mięso surowe temp. 2-40 C - 48 godzin, wędliny drobnorozdrobnione temp. 2-40 C - 4-6 dni, wędzonki temp. 2-40 C - 7-8 dni, podrobowe 2-40 C - 72 godziny, homogenizowane 2-40 C - do 4 dni. 3. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.81.10.00 - Pieczywo 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00 - Jaja .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: oferta częściowa nr 1 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Markus Bis S.j. D.G. Leończuk, ul. Piusa XI 27D, 05-123 Chotomów, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35208,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 37833,74

  • Oferta z najniższą ceną: 37833,74 / Oferta z najwyższą ceną: 39972,74

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: oferta częściowa nr 2 - drób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Markus Bis S.j. D.G. Leończuk, ul. Piusa XI 27D, 05-123 Chotomów, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16359,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17412,88

  • Oferta z najniższą ceną: 17412,88 / Oferta z najwyższą ceną: 19186,96

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: oferta częściowa nr 3 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Polaris Małgorzata Gruszczyńska, ul. Żołnierska 20a, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29268,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 29612,48

  • Oferta z najniższą ceną: 29612,48 / Oferta z najwyższą ceną: 31655,70

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: oferta częściowa nr 4 - pieczywo

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia Hetmańska K. Wróbel, J. M. Jankowscy K. Świdnicki, ul. Hetmańska 11, 05-120 Legionowo, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 10697,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11547,00

  • Oferta z najniższą ceną: 11547,00 / Oferta z najwyższą ceną: 11547,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: oferta częściowa nr 5 - produkty mleczarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sebex s.c. S. Kurzajak, P. Urbaniak, ul. Chrościckiego 93/105, 02-414 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 57009,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 57533,60

  • Oferta z najniższą ceną: 57533,60 / Oferta z najwyższą ceną: 58637,88

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: oferta częściowa nr 6 - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso z ryb oraz mrożonki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Iglomar Sp. z o.o., ul. Fleminga 21, 03-176 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26423,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21745,73

  • Oferta z najniższą ceną: 21745,73 / Oferta z najwyższą ceną: 26861,63

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: oferta częściowa nr 7 - owoce, warzywa i podobne produkty

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gospodarstwo Owocowo-Warzywne Piotr Zakrzewski, Strubiny 20, 05-170 Zakroczym, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 92374,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 49907,25

  • Oferta z najniższą ceną: 49907,25 / Oferta z najwyższą ceną: 68792,55

  • Waluta: PLN.

Część NR: 8   

Nazwa: oferta częściowa nr 8 - jaja

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Markus Bis S.j. D.G. Leończuk, ul. Piusa XI 27D, 05-123 Chotomów, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5077,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3320,00

  • Oferta z najniższą ceną: 3320,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3984,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.