To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-05-15
Bydgoszcz: Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych poprzez dostawę posiłków (catering) do wyznaczonego miejsca w siedzibie Zamawiającego w oparciu o własną, zewnętrzną bazę żywieniową i własny transport Wykonawcy.
Numer ogłoszenia: 163618 - 2014; data zamieszczenia: 15.05.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 156770 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J.Brudzińskiego, ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3262100, faks 052 3262101.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych poprzez dostawę posiłków (catering) do wyznaczonego miejsca w siedzibie Zamawiającego w oparciu o własną, zewnętrzną bazę żywieniową i własny transport Wykonawcy..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Okres wykonywania usługi: 7 miesięcy. Liczba osobodni - 15 010 W tym: dieta ogólna i dieta specjalistyczna. Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Bydgoszczy musi być wykonywana zgodne z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia jakie obowiązują z zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz z godnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz.U. z 2010 r Nr 136 poz.914 z póżn. zmianami). Wszystkie elementy wykonywanej usługi muszą być zgodne z zasadami GHP i GMP oraz Systemu Analizy Ryzyka i Kontroli Punktów Krytycznych (HACCP)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Negocjacje bez ogłoszenia
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych poprzez dostawę posiłków (catering) do wyznaczonego miejsca w siedzibie Zamawiającego w oparciu o własną, zewnętrzną bazę żywieniową i własny transport Wykonawcy
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.05.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Usług Gastronomicznych Waldemar Lewicki, ul: Gen. W. Andersa 1, 85-796 Bydgoszcz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 396060,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 430558,85
Oferta z najniższą ceną: 430558,85 / Oferta z najwyższą ceną: 430558,85
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie negocjacje bez ogłoszenia na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z Art. 5 ust.1a Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych w przypadku zamówień niepriorytetowych do których zaliczamy usługi hotelarskie i restauracyjne, zgodnie z art.2a ustawy Pzp z uwzględnieniem postanowień dyrektywy 2004 18 WE Parlamentu Europejskiego - zamawiający może udzielić zamówienia w trybach niekonkurencyjnych, tj. w trybie negocjacji bez ogłoszenia lub zamówienia z wolnej ręki także w innych uzasadnionych przypadkach niż określone odpowiednio w art. 62 ust. 1 i 67 ust. 1 w/w ustawy, w szczególności jeżeli zastosowanie innego trybu mogłoby skutkować co najmniej jedną z następujących okoliczności: -naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków, -naruszeniem zasad dokonywania wydatków w wysokości i terminach wynikających z wcześnie zaciągniętych zobowiązań, -poniesieniem straty w mieniu publicznym, -uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań. W niniejszej sprawie, przedmiot zamówienia ze względu na swój skomplikowany i złożony charakter między innymi związany z rozpiętością wiekową pacjentów (1-18 lat), różnorodnością diet stosowanych w schorzeniach wieku dziecięcego w tym diet ściśle leczniczych, stanowi przesłankę wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia. W przypadku dynamicznie następujących zmian w zakresie liczby pacjentów czy rodzajów diet, które mogą nastąpić w ostatniej chwili, operator gastronomiczny funkcjonujący w obrębie miasta, będzie mógł szybko zareagować i dostosować ofertę do bieżących potrzeb, co pozwoli na zminimalizowanie prawdopodobieństwa wystąpienia strat wynikających z braku możliwości dostosowania się Wykonawcy do bieżących potrzeb żywieniowych Zamawiającego. Przewidywany termin realizacji zamówienia wynosi 7 miesięcy ,przy czym istnieje możliwość jego skrócenia z uwagi na planowane zakończenie rozbudowy szpitala na wrzesień-październik br. Po zakończeniu rozbudowy szpitala, nastąpi zmiana organizacji żywienia pacjentów poprzez reaktywowanie wewnętrznego bloku żywieniowego. W tej sytuacji wszczęcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybach bardziej konkurencyjnych spowodowałoby dla zamawiającego negatywne konsekwencje ekonomiczne i organizacyjne, w szczególności konieczność rozwiązania dopiero co zawartej umowy o udzielenie zamówienia publicznego, co mogłoby wiązać się z koniecznością uiszczenia odszkodowania lub kar umownych wykonawcy. Z drugiej strony według wiedzy Zamawiającego, krąg zainteresowanych złożeniu oferty na świadczenie usług wyżywienia na okres 7 miesięcy (a być może krótszy) wykonawców nie byłby zbyt szeroki. Można zatem zasadnie przypuszczać, że złożenie oferty byłoby dla Zamawiającego mniej korzystne niż ceny uzyskane toku negocjacji z zaproszonymi wykonawcami. Dokonując analizy stanu faktycznego, tryb negocjacji bez ogłoszenia ze względu na prostszą procedurę pozwoli zmniejszyć wydatki w porównaniu z innymi trybami postępowania. Szpital, jako podmiot finansowany ze środków publicznych, powinien dążyć do racjonalnego wydatkowania środków finansowych. Negocjacje z potencjalnymi Wykonawcami pozwolą Zamawiającemu na uściślenie warunków wykonywania usługi, doprecyzowanie i dookreślenie warunków przyszłej umowy, która ma być zawarta tak, aby uzyskać najlepsze efekty z danych nakładów finansowych.
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Dostawa sprzętu medycznego i ratowniczego na potrzeby ochrony ludności i obrony cywilnej na terenie województwa kujawsko-pomorskiego
- Świadczenie usług w zakresie utrzymania porządku i czystości siedziby BBFO w Bydgoszczy w roku 2026
- Dostawa samochodów służbowych dla jednostek KAS województwa kujawsko-pomorskiego.
- Organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla nauczycieli akademickich z zakresu Power BI w ramach realizacji projektu "Kierunki drogi dla gospodarki"
- Kompleksowe ubezpieczenie mienia w okresie 24 miesięcy
- "Dostawy produktów żywnościowych- II (2025)"
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





