Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-09-24
Nisko: Dostawy wędlin, mięs, tłuszczów i podrobów.
Numer ogłoszenia: 163011 - 2009; data zamieszczenia: 24.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Nisku , Pl. Wolności 15, 37-400 Nisko, woj. podkarpackie, tel. 015 8433400, faks 015 8433401.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wędlin, mięs, tłuszczów i podrobów..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin, mięs, tłuszczów i podrobów, transportem dostawcy i na jego koszt dla Aresztu Śledczego w Nisku i oddzielnie dla Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie. Niżej wymienione ilości wyliczone zostały na pełny stan osadzonych i w zależności od potrzeb mogą ulec zmniejszeniu. Część I (Wędliny) 1 Boczek mielony -940 kg 2 Blok golonkowy -1015 kg 3 Kiełbasa golonkowa -1005 kg 4 Kiełbasa lencz -1140 kg 5 Kiełbasa szynkowa -600 kg 6 Kiełbasa zwyczajna -1790 kg 7 Pieczeń rzymska -1470 kg 8 Pieczeń popularna -355 kg 9 Przysmak golonkowy -710 kg 10 Mielonka wieprzowa -800 kg 11 Kiełbasa mortadela -1495 kg 12 Kiełbasa parówkowa -755 kg 13 Parówki cienkie -1130 kg 14 Szynka gotowana -160 kg 15 Pasztetowa -560 kg 16 Pasztet wieprzowy (zapiekany) -420 kg 17 Salceson włoski -1150 kg 18 Kaszanka -560 kg Część II (Mięsa, tłuszcze i podroby) 1 Słonina -500 kg 2 Smalec -500 kg 3 Mięso gulaszowe (wieprzowe) -2350 kg 4 Mięso wołowe z/k (antrykot) -350 kg 5 Mięso wołowe b/k -690 kg 6 Mięso mielone (wieprzowo-wołowe) -2120 kg 7 Boczek surowy -605 kg 8 Schab z/k -162 kg 9 Wątroba wieprzowa -605 kg 10 Serca wieprzowe -300 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.90.00 - Mięsa różne 15.11.40.00 - Podroby 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.17.00 - Przetwory mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.14.10 - Szynka 15.13.13.10 - Pasztety 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem udziału w postępowaniu jest: -posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; -posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; -znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; -nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Oceną spełnienia powyższych warunków będzie określenie oferenta w sposób jednoznaczny jako: spełnia / nie spełnia, poprzez analizę złożonych zaświadczeń i dokumentów..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Potwierdzeniem spełnienia warunków udziału w postępowaniu jest: a) - złożenie wraz z ofertą pisemnego oświadczenia, zgodnego z artykułem 22 ust.1 Prawa zamówień publicznych, (dołączonego do specyfikacji jako załącznik nr 3). b) - złożenie wraz z ofertą aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokument ten winien być przedstawiony w formie oryginału (lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez upoważnionego przedstawiciela oferenta)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Nisku, 37-400 Nisko, ul. Plac Wolności 15.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.10.2009 godzina 12:00, miejsce: Areszt Śledczy w Nisku, 37-400 Nisko, ul. Plac Wolności 15 (sekretariat).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z NISKA
- Zakup i dostawa pomocy dydaktycznych na doradztwo zawodowe w ZS Jeżowe w ramach projektu "Wykwalifikowani zawodowcy w Powiecie Niżańskim
- Rozbudowa i przebudowa części Szpitala Powiatowego w Nisku.
- Przebudowa ul. Zamkniętej w osiedlu Moskale
więcej: przetargi w Nisku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy Szkolnej Zespołu Placówek Oświatowych w Słupsku od 1 września 2025 r. do 31 sierpnia 2026 r. roku
- 2025/Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Kujawsko-Pomorskiego Centrum Kształcenia Zawodowego w Bydgoszczy
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu od 25.08.2025 r. do 30.06.2026 r.
- Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
- Dostawa żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej "Złota Jesień" w Świętochłowicach - II półrocze 2025r.
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.