Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2010-06-08
Gryfice: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szko³y Podstawowej Nr 3, Szko³y Podstawowej Nr 4,Szko³y Podstawowej w Trzyg³owie, Szko³y Podstawowej w Górzycy, Szko³y Podstawowej w Prusinowie.
Numer og³oszenia: 159398 - 2010; data zamieszczenia: 08.06.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: O¶rodek Pomocy Spo³ecznej , Plac Zwyciêstwa 37, 72-300 Gryfice, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3843345, faks 091 3843345.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szko³y Podstawowej Nr 3, Szko³y Podstawowej Nr 4,Szko³y Podstawowej w Trzyg³owie, Szko³y Podstawowej w Górzycy, Szko³y Podstawowej w Prusinowie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, ewentualna dostawa w³asnym transportem w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szko³y Podstawowej Nr 3, Szko³y Podstawowej Nr 4, Szko³y Podstawowej w Trzyg³owie, Szko³y Podstawowej w Górzycy, Szko³y Podstawowej w Prusinowie w dniach nauki w roku szkolnym 2010/2011 i 2011/2012 . Posi³ki powinny byæ przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego ¿ywienia, sporz±dzane z pe³nowarto¶ciowych produktów posiadaj±cych aktualne terminy wa¿no¶ci, urozmaicone, o wysokiej warto¶ci od¿ywczej oraz atrakcyjne pod wzglêdem organoleptycznym. Przed³o¿one dziesiêciodniowe menu powinno zawieraæ gramaturê posi³ków, ich warto¶æ energetyczn± oraz ilo¶ciow± recepturê potraw wraz z kalkulacj± kosztów produkcji. W proponowanym menu posi³ki nie mog± siê powtarzaæ, a jednocze¶nie tygodniowy (5 dni) jad³ospis musi zawieraæ minimum trzy posi³ki miêsne. Transport posi³ków musi odbywaæ siê z zachowaniem odpowiednich parametrów temperatur stosowanych podczas transportu potraw. Obiady dwudaniowe powinny odpowiadaæ nastêpuj±cym kryteriom: 3.1 zawarto¶æ energii powinna wynosiæ oko³o 850-1000 kcal; 3.2 udzia³ energii z t³uszczu nie powinien przekraczaæ 30%; 3.3 zupy - nale¿y przygotowaæ na wywarach jarskich (warzywnych) lub miêsnych z dodatkiem g³ównego sk³adnika. Przeciêtna waga jednej porcji zupy - 350-400g; 3.4 drugie danie - powinno sk³adaæ siê z produktów bia³kowych, najlepiej pochodzenia zwierzêcego - miêso, ryby, drób - porcja 100g, produktów bogatych w wêglowodany z³o¿one - ziemniaki, kasza - porcja 200g, lub danie typu ³azanki, kluski, pierogi - porcja 300g, oraz dodatek warzywny - surówki, warzywa gotowane - porcja 100g. Dania miêsne lub rybne musz± wystêpowaæ co najmniej 3 razy w tygodniu. 3.5 Napój - w ilo¶ci 200ml (kompot). Zamawiaj±cy oczekuje, i¿ Wykonawca bêdzie przygotowywa³ posi³ki zgodnie z zaleconym modelem ¿ywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: 4.1 stosowanie t³uszczów ro¶linnych; 4.2 ograniczone stosowanie t³uszczów zwierzêcych; 4.3 umiarkowane stosowanie miêsa czerwonego; 4.4 stosowanie miêsa drobiowego; 4.5 stosowanie ryb; 4.6 umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; 4.7 du¿y udzia³ warzyw i owoców w posi³kach, w tym tak¿e nasion ro¶lin str±czkowych. Temperatury serwowania posi³ków: 5.1 zupy - min. 750C; 5.2 drugie danie - min. 630C; 5.3 napój - 40C. Wykonawca zobowi±zuje siê do realizacji przedmiotu zamówienia tj. Przygotowania i ewentualnego transportu posi³ków zgodnie z zasadami okre¶lonymi w obowi±zuj±cych przepisach a w szczególno¶ci w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225 z pó¼n. zm.), Rozporz±dzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 kwietnia 2004r. W sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.) oraz innych obowi±zuj±cych przepisów w zakresie ¿ywienia. Wykonawca zobowi±zuje siê do zagospodarowania odpadów powstaj±cych w zwi±zku z realizacj± zamówienia. Dodatkowe indywidualne zlecenia, zamawiaj±cy przekazywaæ bêdzie faksem lub telefonicznie, nie pó¼niej ni¿ 24 godziny przed ich wykonaniem..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 22.06.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Dokonanie oceny nast±pi na podstawie przed³o¿onych dokumentów Wykonawcy. Z tre¶ci za³±czonych dokumentów winno wynikaæ jednoznacznie, i¿ n/w warunki wykonawca spe³ni³. Zamawiaj±cy wezwie Wykonawców, którzy w okre¶lonym terminie nie z³o¿± o¶wiadczeñ i dokumentów potwierdzaj±cych spe³nienie warunków w postêpowaniu, lub którzy z³o¿± dokumenty zawieraj±ce b³êdy, do ich uzupe³nienia w wyznaczonym terminie, chyba, ¿e mimo ich uzupe³nienia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne by³oby uniewa¿nienie postêpowania.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna, i¿ warunek ten zosta³ spe³niony, w przypadku gdy Wykonawca przedstawi wraz z ofert± o¶wiadczenie ( wed³ug wzoru Zamawiaj±cego) w trybie art. 22 ustawy Prawo zamówieñ Publicznych.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna, i¿ warunek ten zosta³ spe³niony, w przypadku gdy Wykonawca przedstawi wraz z ofert± o¶wiadczenie ( wed³ug wzoru Zamawiaj±cego) w trybie art. 22 ustawy Prawo zamówieñ Publicznych.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna, i¿ warunek ten zosta³ spe³niony, w przypadku gdy Wykonawca przedstawi wraz z ofert± o¶wiadczenie (wy³±cznie wed³ug wzoru Zamawiaj±cego) w trybie art. 22 ustawy Prawo zamówieñ Publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna, i¿ warunek ten zosta³ spe³niony, w przypadku gdy Wykonawca przedstawi wraz z ofert±: 1 Sprawozdanie finansowe albo jego czê¶æ, a je¿eli podlega ono badaniu przez bieg³ego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowo¶ci równie¿ z opini± odpowiednio o badanym sprawozdaniu albo jego czê¶ci, a w przypadku wykonawców niezobowi±zanych do sporz±dzania sprawozdania finansowego, innych dokumentów okre¶laj±cych obroty oraz zobowi±zania i nale¿no¶ci - za okres nie d³u¿szy ni¿ ostatnie 3 lata obrotowe, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - za ten okres. 2 Polisê, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY , US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:
inne dokumenty
1 Za¶wiadczenie o wpisie do Rejestru Zak³adów wydane przez w³a¶ciwego pañstwowego powiatowego inspektora sanitarnego zgodnie z art. 61 i art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z pó¼n. zm) oraz w przepisach wykonawczych. 2 Decyzjê inspektora sanitarnego o dopuszczeniu ¶rodka transportu do przewozu posi³ków dla potrzeb zbiorowego ¿ywienia. 3 Dziesiêciodniowe menu z uwzglêdnieniem gramatury, warto¶ci energetycznej ka¿dego posi³ku oraz ilo¶ciowej receptury potraw wraz z kalkulacj± kosztów produkcji. W proponowanym menu posi³ki nie mog± siê powtarzaæ, natomiast tygodniowy jad³ospis musi zawieraæ minimum trzy posi³ki miêsne. Wymagany dokument powinien byæ czytelny, sporz±dzony w formie komputerowej.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
W przypadku ubiegania siê o realizacjê 1,2,3,4 czê¶ci zamówienia nale¿y przed³o¿yæ porozumienie zawarte miêdzy Wykonawc± a Dyrektorem Szko³y, stanowi±ce, i¿ w przypadku wybrania jego oferty i zawarcia umowy na realizacje zadania, o sposobie wydawania posi³ków, a tak¿e o udostêpnieniu mu sto³ówki oraz innych odpowiednich pomieszczeñ kuchennych.
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gryfice.eu
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: O¶rodek Pomocy Spo³ecznej Plac Zwyciêstwa 37, 72-300 Gryfice.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 24.06.2010 godzina 12:00, miejsce: O¶rodek Pomocy Spo³ecznej Plac Zwyciêstwa 37, 72-300 Gryfice sekretariat, pokój nr 8.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz. od 13.00 do 15.00 dla uczniów z Gimnazjum Nr 1..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz. od 13.00 do 15.00 dla uczniów z Gimnazjum Nr 1. W zale¿no¶ci od sposobu wydawania posi³ków zawartego w porozumieniu z Dyrektorem jednostki Wykonawca zapewni na w³asny koszt naczynia wymagane do spo¿ycia posi³ków tj. talerze, sztuæce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czysto¶ci i sterylizacjê oraz potrzebny do tego sprzêt zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami lub zapewni naczynia styropianowe jednorazowego u¿ytku ze sztuæcami. Wykaz ilo¶ciowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów obejmuje przeciêtnie 50 uczniów w miesi±cu..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 22.06.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz od 13.00 do 15.00 dla uczniów z Gimnazjum Nr 2..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz od 13.00 do 15.00 dla uczniów z Gimnazjum Nr 2.W zale¿no¶ci od sposobu wydawania posi³ków zawartego w porozumieniu z Dyrektorem jednostki Wykonawca zapewni na w³asny koszt naczynia wymagane do spo¿ycia posi³ków tj. talerze, sztuæce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czysto¶ci i sterylizacjê oraz potrzebny do tego sprzêt zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami lub zapewni naczynia styropianowe jednorazowego u¿ytku ze sztuæcami. Wykaz ilo¶ciowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów obejmuje przeciêtnie 50 uczniów w miesi±cu..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 22.06.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz od 11.30 do 13.00 dla uczniów ze Szko³y Podstawowej Nr 3..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz od 11.30 do 13.00 dla uczniów ze Szko³y Podstawowej Nr 3. W zale¿no¶ci od sposobu wydawania posi³ków zawartego w porozumieniu z Dyrektorem jednostki Wykonawca zapewni na w³asny koszt naczynia wymagane do spo¿ycia posi³ków tj. talerze, sztuæce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czysto¶ci i sterylizacjê oraz potrzebny do tego sprzêt zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami lub zapewni naczynia styropianowe jednorazowego u¿ytku ze sztuæcami. Wykaz ilo¶ciowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów obejmuje przeciêtnie 120 uczniów w miesi±cu..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 22.06.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz od 11.30 do 13.00 dla uczniów ze Szko³y Podstawowej Nr 4..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przygotowanie, ewentualna dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych w godz od 11.30 do 13.00 dla uczniów ze Szko³y Podstawowej Nr 4. W zale¿no¶ci od sposobu wydawania posi³ków zawartego w porozumieniu z Dyrektorem jednostki Wykonawca zapewni na w³asny koszt naczynia wymagane do spo¿ycia posi³ków tj. talerze, sztuæce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czysto¶ci i sterylizacjê oraz potrzebny do tego sprzêt zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami lub zapewni naczynia styropianowe jednorazowego u¿ytku ze sztuæcami. Wykaz ilo¶ciowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów obejmuje przeciêtnie 110 uczniów w miesi±cu..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 22.06.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Przygotowanie, dostawa w³asnym transportem w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie obiadów dla uczniów z placówek szkolnych z terenu Gminy Gryfice(Trzyg³ów, Górzyca, Prusinowo)..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przygotowanie, dostawa w³asnym transportem w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie obiadów z zapewnieniem naczyñ jednorazowych styropianowych wraz ze sztuæcami (w³±cznie z odbiorem termosów, niespo¿ytych posi³ków i zu¿ytych naczyñ i sztuæców) dla uczniów objêtych pomoc± spo³eczn±. Wykaz ilo¶ciowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów z placówek szkolnych z terenu Gminy Gryfice, obejmuje nastêpuj±c± przeciêtn± ilo¶æ uczniów w jednym miesi±cu: Szko³a Podstawowa w Trzyg³owie - 70, Szko³a Podstawowa w Górzycy -20, Szko³a Podstawowa w Prusinowie - 30 w dniach nauki w roku szkolnym 2010/2011 i 2011/2012.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 22.06.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z GRYFIC
- "Kompleksowa dostawa energii elektrycznej dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Gryficach na okres od 01.01.2026 r. do 31.12.2027 r."
- Dostawa p³ytek, wkrêtów oraz specjalistycznych szwów do zabiegów ortopedycznych dla SPZZOZ w Gryficach
- POSTÊPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA NA UBEZPIECZENIE GMINY GRYFICE
- Etap I "Opracowanie dokumentacji projektowej przebudowy sieci wodoci±gowej w ulicach: Trzyg³owska, Kamieñska.., Starogrodzka, Wi¶niowa, Irysowa, Ogrodowa (od Wi¶niowej), Zdrojowa w m. Gryfice"
- Budowa hali widowiskowo - sportowej przy Zespole Szkó³ im. Zbigniewa Herberta w Trzebiatowie
wiêcej: przetargi w Gryficach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 czê¶ci
- Prowadzenie sto³ówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posi³ków w placówkach o¶wiatowych na terenie Gminy ¦wiêtajno w 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Spo³ecznej mieszcz±cych siê w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Us³uga cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizacjê spotkania roboczego dla 120 osób
- Us³uga cateringu - przygotowanie i dostawa wy¿ywienia dla dzieci z Gminnego ¯³obka w ¯migrodzie
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedzia³ku do pi±tku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





