eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bedlno › Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-06-15

Bedlno: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich
Numer ogłoszenia: 158076 - 2011; data zamieszczenia: 15.06.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach , Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, faks 024 2821468 w. 30.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna (w miarę zgłaszanych potrzeb) 12 miesięczna dostawa produktów mleczarskich - do magazynu żywnościowego Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. W skład przedmiotu zamówienia wchodzą dostawy m.in. następujących towarów: jogurty owocowe i naturalne, maślanka, mleko UHT i mleko w proszku odtłuszczone, śmietana, sery topione i sery twarde, ser twarogowy, produkty serowarskie, tłuszcze jadalne, margaryna i podobne produkty, olej roślinny. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) jogurt owocowy o masie nie mniej niż 115g - ok. 5100 szt., Polska Norma: PN-83/A-86061; 2) Jogurt naturalny o masie nie mniej niż 135g - ok. 1550 szt., Polska norma: ZN-A-86601-2002; 3) Jogurt naturalny o masie nie mniej niż 400g - ok. 60 szt., Polska norma: ZN/A-86601-2002; 4) Mleko 2% UHT karton - ok. 200 litrów, Polska norma: PN-A-86003/A1:1998; 5) Mleko w proszku odtłuszczone w opakowaniach 25 kg (worek) - ok. 750 kg, Polska norma: PN-A-86024/A1:1996; 6) Śmietana o zawartości tłuszczu 12% o masie nie mniej niż 400 ml. - ok. 1370 szt., Polska norma: PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996; 7) Ser topiony kremowy w bloczkach w opakowaniach jednostkowych 100g - ok.1800 szt., Polska norma: PN-A-86233:1996/Az16:1996; 8) Ser topiony z dodatkami w bloczkach w opakowaniach jednostkowych 100g - ok. 300 szt., Polska norma: PN-A-86233:1996/Az16:1996; 9) Ser topiony-trójkąt w krążkach pakowany po 8 trójkątnych porcji (8 szt. x 25g) - ok. 672 szt., Polska norma: PN-A-86233:1996/Az16:1996; 10) Ser żółty dostępny w odmianach: gouda, edamski, salami - ok. 450 kg, Polska norma: PN-A-86230:1968/Az:1996; 11) Twaróg półtłusty - ok. 800 kg, Polska norma: PN-A-86300/A2:1997; 12) Serek homogenizowany o masie nie mniej niż 120g - ok. 130 szt., Polska norma: PN-A-86300/A2:1997; 13) Masło roślinne (kostka) o masie nie mniej niż 250g - ok. 80szt., Polska norma: PN-A-86901:1997 Zmiana Az1:2001; 14) Margaryna mleczna o masie nie mniej niż 225g - ok. 300 szt., Polska norma: PN-92A-86907:1992; 15) Tłuszczowa substancja do smarowania pieczywa typu OLA Kruszwica, lub produkt równoważny, o masie nie mniej niż 500g - ok. 3200 szt., Polska norma: PN-92A-86907:1992; 16) Margaryna jadalna do smarowania pieczywa o masie nie mniej niż 400g - ok. 1600 szt., Polska norma: PN-92A-86907:1992; 17) Olej roślinny w opakowaniach 1l - ok. 360 szt., Polska norma: PN-A-86908:2000; 18) Olej roślinny w opakowaniach 3l - ok. 60 szt., Polska norma: PN-A-86908:2000; 19) Kefir o masie nie mniej niż 400g - ok. 100 szt., Polska norma: PN-83A-86061 Zmiana 5:1996; Maślanka naturalna w opakowaniach 1l - ok. 200l, Polska norma: PN-A-86300/A2:1997..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.55.15.00 - Maślanka 15.51.12.10 - Mleko UHT 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.12.00 - Mleko sterylizowane 15.54.22.00 - Ser miękki 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.43.00.00 - Tłuszcze jadalne 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty 15.41.11.00 - Olej roślinny .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) W trakcie obowiązywania umowy o zamówienie publiczne strony dopuszczają modyfikację cen produktów w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto danego produktu. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. 2) Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe przez okres 3 miesięcy licząc od dnia zawarcia umowy. Po tym terminie Zamawiający dopuszcza możliwość indeksacji cen ujętych w Formularzu cenowym wyłącznie w związku z obiektywną zmianą czynników cenotwórczych, nie częściej niż raz na kwartał, w formie pisemnego aneksu na wniosek Wykonawcy. 3) Wysokość podwyżki cen nie może przekroczyć wysokości wskaźnika inflacji tj. wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem, ogłaszanego w Monitorze Polskim w postaci Komunikatu przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego za ostatni kwartał poprzedzający podwyżkę cen.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; adres: Wojszyce 47, 99-311 Bedlno; w Dziale Administracyjno Gospodarczym.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.06.2011 godzina 09:45, miejsce: w siedzibie Zamawiającego w Sekretariacie; budynek Dworek.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.