To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-06-14
Działdowo: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz drobiu i przetworów drobiowych.
Numer ogłoszenia: 157290 - 2011; data zamieszczenia: 14.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 101062 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Leśna 1, 13-200 Działdowo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. (023) 6972653, faks (023) 6972653.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz drobiu i przetworów drobiowych..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i przetworów mięsnych, drobiu i przetworów drobiowych. Dokładny wykaz wymaganych wyrobów zawiera załącznik nr 1 do oferty niniejszej siwz. CPV: 15.13.00.00-8 - produkty mięsne 15.13.15.00-0 - produkty drobiowe 2. Artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia muszą być wysokiej jakości, w szczególności: a) wymagania wspólne dla mięsa wieprzowego: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione, - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, linie cięcia równe, gładkie - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i zepsucia, - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej, - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii, - mięso nie pakowane próżniowo, oraz bez użycia konserwantów - mięso drobne gulaszowe - pozbawione tkanki tłuszczowej mięso wieprzowe i wołowe b) wymagania wspólne dla przetworów mięsnych: - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczone lub gładka - wędliny muszą nadawać się do cienkiego pokrojenia krajalnicą w plastry, - wędliny muszą posiadać regularne kształty pozwalające zachować jednakową gramaturę przy krojeniu w plastry c) wymagania wspólne dla mięsa drobiowego: -wygląd - elementy właściwie umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie, - barwa - charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, mięso w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia - zapach - naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. d) wymagania wspólne dla przetworów drobiowych - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczone lub gładka - wędliny muszą nadawać się do cienkiego pokrojenia krajalnicą w plastry, - wędliny muszą posiadać regularne kształty pozwalające zachować jednakową gramaturę przy krojeniu w plastry 3. Przetwory pakowane próżniowo muszą posiadać maksymalny okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. 4. W przypadku zaoferowania wyrobów równoważnych muszą być one porównywalne jakościowo oraz po cenie zgodnej z umową..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.13.15.00-0.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Mięso i przetwory mięsne
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.06.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Mięsny Jerzy St. Czaplicki, ul. Warszawska 58, 06-500 Mława, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 81623,12 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 78163,05
Oferta z najniższą ceną: 78163,05 / Oferta z najwyższą ceną: 81745,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z DZIAŁDOWA
- Pełnienie funkcji Inżyniera Kontraktu dla zadania pn. Budowa węzła przesiadkowego - budynku garażowego otwartego wraz z niezbędną infrastrukturą
- Budowa węzła przesiadkowego - budynku garażowego otwartego wraz z niezbędną infrastrukturą
- Ubezpieczenie komunikacyjne Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Działdowie
- Budowa instalacji PV o mocy 250 kW
więcej: przetargi w Działdowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Przedszkola "Tęczowy Zakątek" w Chełmnie na rok 2026"
- Dostawy mięsa oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej im. "Matysiaków" w Warszawie przy ul. Arabskiej 3
- Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 1 w Chełmnie na rok 2026"
więcej: Produkty mięsne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





