To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-02
Lubsko: Świadczenie codziennego i całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Lubsku przy ul. Zamkowej 27 na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i wyposażenia kuchni przez okres 12 miesięcy..
Numer ogłoszenia: 1556 - 2013; data zamieszczenia: 02.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 500016 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Zamkowa 27, 68-300 Lubsko, woj. lubuskie, tel. 068 4574111, faks 068 4574110.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie codziennego i całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Lubsku przy ul. Zamkowej 27 na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i wyposażenia kuchni przez okres 12 miesięcy...
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa codziennego i całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej świadczona na bazie wynajętych od DPS Lubsko pomieszczeń kuchennych i wyposażenia obejmująca produkcję i wydawanie przez okres 12 miesięcy następujących posiłków : - śniadania - 47815 (porcji) - obiady - 47815 (porcji) - kolacje - 47815 (porcji) ( wyliczone; 131 osób/dzień x 365 dni = 47815 porcji ) Liczba ta może się zmienić, gdyż jest zależna od stanu chorobowego mieszkańców i stanu obłożenia Domu.Usługa obejmuje cały kompleks spraw związanych z prowadzeniem kuchni w tym przejęcie pełnej odpowiedzialności za pracowników, produkcję, jej jakość, stan higieniczno-sanitarny pomieszczeń i urządzeń, prowadzenie dokumentacji HACCP, kontakty z Sanepidem, mycie naczyń ze stołówki, itp. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wszystkich aktualnych przepisów prawnych obowiązujących w polskim systemie prawnym w tym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania próbek żywnościowych sporządzanych produktów i przechowywania ich przez 48 godzin dla kontroli przez Sanepid. Zamawiający ma prawo - poprzez upoważnionego przedstawiciela - do kontrolowania produkcji posiłków ( m.in.: jakości produktów wyjściowych, świadectwa jakości ich pochodzenia, składu i gramatury posiłków, czystości personelu i posiadania przez nich aktualnych książeczek zdrowia, czystości pomieszczeń i wyposażenia kuchni, zużycia mediów, bhp i p.poż. - według porozumienia , itd.) Zamawiający będzie dostarczał Wykonawcy pisemny wykaz ilości mieszkańców oraz wymaganych diet w terminach: - obiady i kolacje do godziny 9.00 tego samego dnia, - śniadania do godz. 16.00 dnia poprzedniego. Wyżywienie musi spełniać wymóg dostarczenia 2200-2400 kalorii dziennie dla jednej osoby. Posiłki mają być przygotowane ze świeżych produktów własnych ( nabywanych przez wykonawcę). Posiłki mają być urozmaicone poprzez przestrzeganie piramidy żywieniowej i muszą odpowiadać wszelkim rygorom recepturowym, smakowym, estetycznym i odżywczym. Minimalna wysokość całodobowego wsadu surowca na jednego żywionego nie może być mniejsza niż 6,50 zł brutto ( słownie: sześć złotych 50/100). Wykonawca przedłoży Zamawiającemu kwartalne rozliczenie wsadu do kotła podając stawkę brutto wsadu do kotła. Na całodobowe wyżywienie składają się posiłki wydawane pensjonariuszom : - śniadanie na oddziałach o godz. 9.00, na stołówce w godz. 8.00-10.00 - obiad na oddziałach o godz. 13.00, na stołówce w godz. 13.00-15.00 - kolacja na oddziałach o godz. 17, na stołówce w godz. 17.00-19.00 - dodatek cukrzycowy dla pensjonariuszy z cukrzycą wydawany tylko na oddziałach o godz. 15.00 wliczony w cenę obiadu z uwzględnieniem podziału na diety : - normalna (I) - lekkostrawna (III) - lekkostrawna z dodatkiem cukrzycowym (IV) - lekkostrawna z dodatkiem cukrzycowym przecierana (V) - lekkostrawna przecierana - inne w zależności od zaleceń lekarza. Wykonawca zobowiązany jest ponad to do : a./ zapewnienia całodziennego dostępu do pieczywa i napojów w ilości 10-ciu bochenków chleba, 7-ciu słoiczków dżemu, 7-ciu pudełek miksu maślanego 250g do smarowania chleba na tydzień. b./w okresie letnim zapewnienie napojów chłodzących ( herbata miętowa lub owocowa) dla 15 pracowników Domu w ilości 1 litra na osobę na dzień c./ zapewnienia dodatkowego posiłku (dodatku cukrzycowego) dla osób tego wymagających w ilości 22 osób d./ umożliwienia wydawanie odpłatnych posiłków dla personelu zamawiającego jeżeli zaistnieje taka sytuacja w cenie jak dla pensjonariusza Domu e./ przygotowania tradycyjnych potraw świątecznych (na Boże Narodzenie i Wielkanoc) oraz właściwej oprawy tych posiłków Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami i normami Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie. Zamawiający udostępnia do stosowania receptury na produkty żywieniowe stosowane w żywieniu dotychczasowym pensjonariuszy. Podstawę do sporządzania posiłków dla mieszkańców DPS stanowić będzie uzgodniony pomiędzy zamawiającym a wykonawcą jadłospis dekadowy, z uwzględnieniem diet indywidualnych. Receptury mogą one być modyfikowane wyłącznie po uzyskaniu akceptacji zamawiającego. Możliwe jest też wprowadzenie nowych potraw po zatwierdzeniu ich receptury przez zamawiającego. Dystrybucja posiłków ; 95 pensjonariuszy żywionych jest w budynku przy ul. Zamkowej 27 i 36 pensjonariuszy na filii DPS przy ul. Pokoju 1A. Dostarczanie posiłków do kuchenek oddziałowych odbywać się będzie transportem zamawiającego i tak : - w budynku głównym przy ul. Zamkowej : a./ na oddziały - transport windą towarową, załadunek zbiorczy do pojemników i termosów jest czynnością wykonawcy, ilość osób około 51. b./ na stołówkę przez okno podawcze, wydawanie pojedynczych porcji dla około 46 osób - do budynku przy ul. Pokoju 1A (filia DPS) transportem zamawiającego, załadunek zbiorczy do pojemników i termosów jest czynnością wykonawcy, odbiór z kuchni, ilość dla około 36 osób. Posiłki gorące będą odbierane od wykonawcy w termosach i pojemnikach będących własnością zamawiającego. Temperatura posiłków w chwili dostarczenia do pomieszczeń dystrybucji zamawiającego musi wynosić : dla zupy, drugiego dania, płynów - minimum 60°C, dla posiłków zimnych ( sałatki, pasty, sery, itp.) od 4-7st.C. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w kuchni Zamawiającego usytuowanej w Lubsku przy ul. Zamkowej 27 o powierzchni użytkowej wynajętej 207,70m2, oraz wyposażenia kuchennego, przekazanych wykonawcy usługi na podstawie umowy najmu - załącznik nr 2 SIWZ. Wykaz sprzętu i urządzeń do przekazania dla Wykonawcy stanowi załączniki nr 1 i 2 do umowy najmu. Dodatkowe obowiązki wykonawcy: a./ ponosić opłaty z tytułu zużycia mediów według wskazań podliczników: zimna woda, ciepła woda, kanalizacja, gaz, energia elektryczna, i ryczałtów : za parę technologiczną 650zł /m-c ( za 2 kotły warzelne), za ogrzewanie pomieszczeń (c.o.) - 990zł /m-c, ciepła woda - 18zł/m3 b./ przejąć pracowników zamawiającego zatrudnionych w kuchni na podstawie art. 23 prim Kodeksu Pracy. Wykaz szczegółowy przewidzianych do przejęcia pracowników kuchni udostępniony będzie wykonawcy po wyborze najkorzystniejszej oferty ( 4 osoby). Dla zapewnienia prawidłowej pracy kuchni potrzebne są następujące etaty, które mają być uwzględnione: - szef kuchni - 1 osoba na pełny etat - kucharz - 4 osoby na pełny etat - magazynier - 1 osoba na pełny etat. - dietetyk - 1 osoba na 1 / 2 etatu. c./ przejmować wszelkie resztki pokarmowe jako odpady pokonsumpcyjne powstałe po spożyciu pokarmów. d./ składować w udostępnionym przez Zamawiającego kontenerze odpady komunalne za wynagrodzeniem ryczałtowym 170zł/m-c , o ile nie ulegną zmianie warunki prawne w tym zakresie. d./ utrzymywać właściwy stan techniczno-sanitarny pomieszczeń, urządzeń, sprzętu, itp. wykorzystywanych przez wykonawcę, co oznacza m.in. ich czasową konserwację, wykonywanie bez zwłoki napraw, remontów, a w przypadku jego zużycia - zakup sprzętu nowego. Sprzęt nowy staje się własnością Zamawiającego. e./ Zgodnie z art. 182 Kodeksu Pracy - współpracować z zamawiającym w zakresie bhp. i p.poż. - na podstawie zawartego porozumienia - załącznik nr 6 SIWZ f./ Utrzymywać we właściwym stanie sanitarno-higienicznym korytarze przy kuchni (co najmniej raz w tygodniu szorować podłogi) g./ Ubezpieczyć ( lub kontynuować ubezpieczenie) od odpowiedzialności cywilnej prowadzoną działalność gospodarczą w kuchni i objąć też odpowiedzialnością pracowników kuchni i osoby trzecie. h./ Zgłosić i opłacać podatek od nieruchomości na rzecz Urzędu Miasta Lubsko, od wynajętej powierzchni użytkowej pomieszczeń. Na rok 2013 planowana jest stawka w wysokości 20,53zł/m2. i./Wykonawcy zezwala się na wyposażenie kuchni w sprzęt własny ale w uzgodnieniu z zamawiającym warunków jego zasilania w media. j./ Opłacać comiesięczny czynsz za wynajem pomieszczeń kuchennych w wysokości 1805,40 zł . k./ W przypadku rozpoczęcia działalności Wykonawcy na rzecz innych podmiotów gospodarczych z wykorzystaniem pomieszczeń i sprzętu użyczonych przez Zleceniodawcę, Wykonawca zobowiązuje się do zapłaty na rzecz Zamawiającego kwoty 10 zł za 1 osobę żywioną całodziennie przez okres jednego miesiąca. Kontrakt ten nie może pogorszyć jakości usługi świadczonej dla Zamawiającego. Do rozliczeń niepełnych stosuje się tu procentowe udziały poszczególnych posiłków w stawce jednostkowej dziennej usługi ( stawce za osobo-dzień) a) śniadanie stanowi 30% b) obiad stanowi 50% c) kolacja stanowi 20% ...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- IMPEL CATERING Sp. z o.o., ul. Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 614954,03 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 572451,81
Oferta z najniższą ceną: 572451,81 / Oferta z najwyższą ceną: 581749,17
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie kompleksowej usługi hotelarskiej w ramach projektu "Utworzenie i Wsparcie Funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności przy ZSTiOzOI im. St. Staszica w Białymstoku"
- Szkolenie alpejskie ratowników górskich - przygotowanie do transgranicznych działań ratowniczych w okresie zimy, organizowanego w ramach współpracy transgranicznej GOPR i Horskiej Służby
- Świadczenie usług hotelarskich, restauracyjnych i zapewnienia sal szkoleniowo-dydaktycznych podczas wyjazdu realizowanego w ramach działania pn. "Kluby Małopolskiej Pieczy Rodzinnej" postępowanie nr 2
- Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
- 40/DOBP/DCZP/2025/US Realizacja programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach - "Dobry posiłek w szpitalu"
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





