eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kwidzynwarzywa i owoce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-02

Kwidzyn: warzywa i owoce
Numer ogłoszenia: 155280 - 2010; data zamieszczenia: 02.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: warzywa i owoce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - warzywa korzeniowe 1.marchew kod CPV 03221112-4 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 16 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 2.pietruszka korzeń kod CPV 03221110-0 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 7 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 3.seler korzeń kod CPV 03221110-0 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30kg szacunkowa ilość: do 7 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 4.por kod CPV 03221110-0 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 10kg szacunkowa ilość: do 4 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 5.burak ćwikłowy kod CPV 03221111-7 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30kg szacunkowa ilość: do 6 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) Część II - cebula kod CPV 03221113-1 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50kg szacunkowa ilość: do 16 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) Część III - kapusta 1.kapusta biała kod CPV 03221410-3 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 8 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 2.kapusta czerwona kod CPV 03221410-3 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 5 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) Część IV - ziemniak jadalny kod CPV 03212100-1 wymagania dotyczące produktu: pakowany w worki 30kg szacunkowa ilość: do 80 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) Część V - jabłko kod CPV 03222321-9 wymagania dotyczące produktu: pakowane w skrzynkach 15kg szacunkowa ilość: do 15 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) Część VI - ogórek kwaszony kod CPV 15331480-5 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 50kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość: do 3 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) minimalny termin do spożycia 1 miesiąc liczony od dnia dostawy Część VII - kapusta kwaszona kod CPV 15331000-7 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość 5 000 kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) minimalny termin do spożycia 1 miesiąc liczony od dnia dostawy Część VIII - sałatka szwedzka kod CPV 15331000-7 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 2 kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość 3 000kg ( w okresie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2011r. ) minimalny termin do spożycia 6 miesięcy liczony od dnia dostawy część IX - mus jabłkowy mus jabłkowy bez cukru kod CPV 15332140-7 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 1 kg szacunkowa ilość 1 500 kg ( w okresie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2011r. ) minimalny termin do spożycia 3 miesiące liczony od dnia dostawy część X - kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kod CPV 15332140-7 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 1 l szacunkowa ilość 2 500l ( w okresie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2011r. ) minimalny termin do spożycia 3 miesiące liczony od dnia dostawy.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 4.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 5
  • 2 - upust - 95

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.06.2010 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa korzeniowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.marchew kod CPV 03221112-4 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 16 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 2.pietruszka korzeń kod CPV 03221110-0 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 7 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 3.seler korzeń kod CPV 03221110-0 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30kg szacunkowa ilość: do 7 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 4.por kod CPV 03221110-0 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 10kg szacunkowa ilość: do 4 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 5.burak ćwikłowy kod CPV 03221111-7 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30kg szacunkowa ilość: do 6 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: cebula.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - cebula kod CPV 03221113-1 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50kg szacunkowa ilość: do 16 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: kapusta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kapusta biała kod CPV 03221410-3 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 8 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) 2.kapusta czerwona kod CPV 03221410-3 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 30kg szacunkowa ilość: do 5 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ziemniak.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - ziemniak jadalny kod CPV 03212100-1 wymagania dotyczące produktu: pakowany w worki 30kg szacunkowa ilość: do 80 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: jabłko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V - jabłko kod CPV 03222321-9 wymagania dotyczące produktu: pakowane w skrzynkach 15kg szacunkowa ilość: do 15 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ogórek kwaszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VI - ogórek kwaszony kod CPV 15331480-5 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 50kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość: do 3 000kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) minimalny termin do spożycia 1 miesiąc liczony od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.80-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: kapusta kwaszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VII - kapusta kwaszona kod CPV 15331000-7 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość 5 000 kg ( w okresie 01 lipiec- 31 październik 2010r.) minimalny termin do spożycia 1 miesiąc liczony od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: sałatka szwedzka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VIII - sałatka szwedzka kod CPV 15331000-7 wymagania dotyczące produktu: pakowana do 2 kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość 3 000kg ( w okresie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2011r. ) minimalny termin do spożycia 6 miesięcy liczony od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: mus jabłkowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mus jabłkowy bez cukru kod CPV 15332140-7 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 1 kg szacunkowa ilość 1 500 kg ( w okresie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2011r. ) minimalny termin do spożycia 3 miesiące liczony od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: kompot owocowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kompot owocowy bez cukru kod CPV 15332140-7 wymagania dotyczące produktu: pakowany do 1 l szacunkowa ilość 2 500l ( w okresie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2011r. ) minimalny termin do spożycia 3 miesiące liczony od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.40-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.