eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałcz › Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych i ośrodków szkolenia poligonowego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-10

Wałcz: Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych i ośrodków szkolenia poligonowego
Numer ogłoszenia: 149759 - 2010; data zamieszczenia: 10.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1906 , ul. Ciasna 7, 78-601 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 2502184, faks 067 2502184, 2502971.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.2rbm.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych i ośrodków szkolenia poligonowego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: PRODUKTY MROŻONE: Flaki gotowe, Pierogi z mięsem, Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z serem, Knedle owocowe, Uszka z kapustą i grzybami, Naleśniki z serem, Naleśniki z owocami, Krokiety z kapustą i grzybami, Krokiety z mięsem, Pyzy ziemniaczane z mięsem, Kapusta faszerowana (gołąbki), Bigos, Kotlet mielony wieprzowo - wołowy, Sznycel wieprzowy, Sznycel drobiowy, Kotlet schabowy panierowany, Kotlet z piersi kurczaka panierowany, Fasolka po bretońsku, paszteciki drożdżowe z mięsem, Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami, paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem, Pyzy ziemniaczane z mięsem, Kluski śląskie, Kopytka, Frytki mrożone, Truskawki zamrożone, Czarna porzeczka zamrożona, Śliwka zamrożona, Kapusta brukselska zamrożona, Fasolka szparagowa zamrożona, Różyczki kalafiora zamrożone, Szpinak zamrożony Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 280496,15.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium na cały przedmiot zamówienia, w wysokości 2 805,00 zł. Zamawiający żąda na poszczególne zadania, wadium w kwotach: zadanie nr 1 - 217,00 zł. zadanie nr 2 - 1 604,00 zł. zadanie nr 3 - 810,00 zł. zadanie nr 4 - 174,00 zł.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy wykażą spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych: 1.posiadają obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.) lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 ze. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730). 2.posiadają zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych, zgodnie z art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych ( Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy wykażą spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych: przedstawią w dniu podpisania umowy opłaconą polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę. Wartość polisy winna być równa lub wyższa wartości zawieranej umowy. W przypadku braku polisy inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności w zakresie i wartości określonym w niniejszym punkcie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego zamawiający żąda: 1. potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w jednej z następujących form: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 Nr 171 poz. 1225.), 2. oświadczenia o przedłożeniu w dniu podpisania umowy świadectwa jakości handlowej oferowanego produktu, wydanego przez uprawniony podmiot do kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (w rozumieniu ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych), tj. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) zgodnie z Rozdziałem VIII ust. IV lit. a, 3. oświadczenia, że dostarczany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom zamieszczonym w załączniku Nr 1 do SIWZ, zatytułowanym Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą: a) zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, b) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), c) zmniejszenie ilości, wartości i częstotliwości dostaw w stosunku do ilości, wartości i częstotliwości przyjętych w umowie. d) zmiany stawki podatku VAT w zakresie przedmiotu zamówienia w wypadku ustawowych zmian w tym zakresie, e) podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go co do tożsamości w ofercie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.2rbm.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: JW 1906 Wałcz, ul. Ciasna 7, 78-601 Wałcz.Dokumenty odpłatne 20 pln za zaliczeniem pocztowym, 10 pln odebrane osobiście w JW 1906. Prośbę o SIWZ przesłać na adres JW 1906 lub fax 672502184.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.06.2010 godzina 08:30, miejsce: Oferty należy składać w Kancelarii jawnej Zamawiającego - budynek nr 1, pokój nr 4. Komisyjne otwarcie ofert nastąpi - sala odpraw budynek nr 2 w dniu 21 czerwca 2010 r. o godzinie 9.00.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych z rejonu:Mostów, Stargardu Szczecińskiego, Szczecina, Kobylanki, Dziwnowa i Świnoujcia.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PRODUKTY MROŻONE: Flaki gotowe, Pierogi z mięsem, Pierogi z kapustą i grzybami, knedle owocowe, Naleśniki z serem, Naleśniki z owocami, Pyzy ziemniaczane z mięsem, Fasolka po bretońsku, Kluski śląskie, Kopytka, Frytki mrożone, Truskawki zamrożone, Kapusta brukselska zamrożona, Fasolka szparagowa zamrożona, różyczki kalafiora zamrożone, Szpinak zamrożony Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21667,47 zł..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych z rejonu: Słupska, Trzebiatowa, Mrzeżyna, Ustki, Koszalina oraz Poligonu Wicko Morskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PRODUKTY MROŻONE: Flaki gotowe, Pierogi z mięsem, Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z serem, Uszka z kapustą i grzybami, Naleśniki z serem, Krokiety z kapustą i grzybami, Krokiety z mięsem, Pyzy ziemniaczane z mięsem, Kapusta faszerowana (gołąbki), Bigos, Kotlet mielony wieprzowo - wołowy, Sznycel wieprzowy, Sznycel drobiowy, Kotlet schabowy panierowany, Kotlet z piersi kurczaka panierowany, Fasolka po bretońsku, Pyzy ziemniaczane z mięsem, Kluski śląskie, Kopytka, Frytki mrożone, Truskawki zamrożone, Kapusta brukselska zamrożona, Fasolka szparagowa zamrożona, Różyczki kalafiora zamrożone, Szpinak zamrożony Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 160424,27 zł..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych z rejonu: Złocieńca, Oleszna, Świdwina, Mirosławca, Wałcza, Czarnego oraz Poligonu Drawskiego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PRODUKTY MROŻONE: Flaki gotowe, Pierogi z mięsem, Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z serem, Knedle owocowe, Uszka z kapustą i grzybami, Naleśniki z serem, Krokiety z kapustą i grzybami, Krokiety z mięsem, Pyzy ziemniaczane z mięsem, Kapusta faszerowana (gołąbki), Bigos, Sznycel wieprzowy, Sznycel drobiowy, kotlet schabowy panierowany, Kotlet z piersi kurczaka panierowany, Paszteciki drożdżowe z mięsem, Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami, Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem, Kluski śląskie, Kopytka, Frytki mrożone, Truskawki zamrożone, Czarna porzeczka zamrożona, Śliwka zamrożona, Kapusta brukselska zamrożona, Fasolka szparagowa zamrożona, Różyczki kalafiora zamrożone Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 80982,10 zł..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostarczanie produktów mrożonych do jednostek wojskowych z rejonu Poznania, Jarocina i Sremu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PRODUKTY MROŻONE: Pierogi z kapustą i grzybami, Pierogi z serem, Knedle owocowe, Naleśniki z serem, Naleśniki z owocami, Kopytka, Truskawki zamrożone, Kapusta brukselska zamrożona, Różyczki kalafiora zamrożone, Szpinak zamrożony Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 17422,31 zł..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.