eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CzęstochowaZakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczenie WĘDLIN I PRZETWORÓW MIĘSNYCH ORAZ MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-07-01

Częstochowa: Zakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczenie WĘDLIN I PRZETWORÓW MIĘSNYCH ORAZ MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO.
Numer ogłoszenia: 146589 - 2008; data zamieszczenia: 01.07.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralna Szkoła Państwowej Straży Pożarnej, ul. Sabinowska 62/64, 42-200 Częstochowa, woj. śląskie, tel. (034) 378 53 00, 378 53 01, fax (034) 378 53 32.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cspsp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: PAńSTWOWA JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA NIEPOSIADAJąCA OSOBOWOśCI PRAWNEJ.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczenie WĘDLIN I PRZETWORÓW MIĘSNYCH ORAZ MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: -Zakup i nieodpłatne sukcesywne dostarczanie wg aktualnych potrzeb Zamawiającej: ZADANIE A: wędlin, przetworów mięsnych, ZADANIE B: mięsa wieprzowego i wołowego, których szczegółowe zestawienie asortymentowo-ilościowe stanowią załączniki nr: 1A wędliny i przetwory mięsne, 1B mięso wieprzowe i wołowe, do specyfikacji istotnych warunków zamówienia w niniejszym postępowaniu, a szczegółowy opis minimalnych parametrów wymaganych przez Zamawiającą stanowi załącznik nr 1.1A i 1.1B - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. - Oferowany do sprzedaży towar winien być świeży, odpowiednio schłodzony i w pierwszym gatunku. - Dostawy realizowane będą partiami wg aktualnego zapotrzebowania zamawiającej, po uprzednim złożeniu zamówienia - telefonicznie lub za pomocą faksu. Ilości oraz asortyment przedmiotu zamówienia przedstawiają zestawienia asortymentowo-ilościowo-cenowe, stanowiące załącznik nr 1A, 1B, do niniejszej siwz. - Dostawy realizowane będą od jednej do dwóch w tygodniu, od poniedziałku do soboty w godzinach 7:30-15:00 - Transport i dostawę na miejsce zapewnia Wykonawca nieodpłatnie własnym środkiem transportu dostosowanym do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. - Wymagany termin wykonania zamówienia: każdorazowa dostawa będzie realizowana w ilości i asortymencie według aktualnego zapotrzebowania Zamawiającej w okresie obowiązywania umowy, lub do wyczerpania wartości całkowitej zamówienia, określonej przez Wykonawcę, lub ilości maksymalnych określonych przez zamawiającą. - Miejscem realizacji zamówienia (dostaw) będzie stołówka na terenie Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie przy ul. Sabinowskiej 62/64. - Podane ilości są ilościami maksymalnymi i mogą ulec zmianie w zależności od ilości osób aktualnie szkolonych i żywionych przez Zamawiającą, a także w przypadku zaistnienia sytuacji, których Zamawiająca nie mogła przewidzieć. - Wymagany termin płatności - 30 dni od daty odbioru przedmiotu umowy przez osoby upoważnione po stronie Zamawiającej i Wykonawcy i doręczenia faktury. - Zamawiająca dopuszcza wystawianie faktur częściowych za każdą dostawę. - Wykonawca zobowiązany jest do utrzymania stały cen netto przez minimum 3 miesiące od dnia podpisania umowy i zagwarantowania, iż zmiana cen nie nastąpi częściej niż co 3 miesiące.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: ZADANIE A - 3350,00 zl ZADANIE B - 2500,00 zł.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają postanowienia art. 22 ust. 1pkt 1-4 tj.: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności dotyczącej przedmiotu objętego zamówieniem, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy¬konania zamówienia; 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, oraz: 5) Są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi; 6) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia między innymi na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 prawa zamówień publicznych, oraz spełniają warunki określone w niniejszej siwz; 7) Wnieśli wymagane wadium przed upływem terminu składania ofert.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 prawa zamówień publicznych; - Oświadczenie zgodne z art. 24 ust. 1 prawa zamówień publicznych; - Odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, złożone w formie oryginału lub kserokopii. Kserokopia winna zostać potwierdzona (za zgodność z oryginałem). Dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert.; - Upoważnienia lub pełnomocnictwa uprawniające osobę-y podpisujące ofertę do jej podpisania w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynika to z przepisów prawa lub z dokumentów, o których mowa w wierszu; - W przypadku podmiotów występujących wspólnie należy zaznaczyć, które podmioty występują wspólnie oraz przedstawić pełnomocnictwo dla osoby reprezentującej te podmioty; - Decyzja zezwalająca (pozwolenie) na prowadzenie działalności gospodarczej odpowiedniej dla niniejszego zamówienia, wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego lub jednostkę posiadającą równoważne uprawnienia do wydania w/w pozwolenia; - Dowód wniesienia wadium;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cspsp.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ul. Sabinowska 62/64, 42-200 Częstochowa lub za pośrednictwem Poczty Polskiej..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.07.2008 godzina 08:00, miejsce: Sekretariat Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie ul. Sabinowska 62/64 42-200 Częstochowa budynek administracyjny..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wędliny i przetwory mięsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kaszanka gryczana kg 1000; 2 Pasztetowa extra kg 500; 3 Salceson cielęco-wieprzowy kg 250; 4 Salceson ozorkowy kg 250; 5 Parówka cielęca cienka (osłonka naturalna) kg 600; 6 Parówka gruba (kiełbasa parówkowa) kg 300; 7 Serdelki kg 200; 8 Boczek wędzony kg 500; 9 Szynka dębicka kg 400; 10 Szynka wiejska kg 350; 11 Szynka gotowana kg 350; 12 Szynka tyrolska kg 550; 13 Szynka konserwowa kg 300; 14 Szynka kapitańska kg 250; 15 Szynka dziadziuni kg 200; 16 Baleron indyczy kg 300; 17 Frankfurterki kg 300; 18 Baleron gotowany - sopel kg 500; 19 Kabanosy kg 200; 20 Salami śląskie kg 300; 21 Rolada schabowa kg 250; 22 Schab pieczony kg 100; 23 Bekon boczkowy kg 350; 24 Kurczak faszerowany kg 300; 25 Wędzonka chłopska kg 450; 26 Pasztet wieprzowy kg 500; 27 Kiełbasa chłopska kg 1400; 28 Kiełbasa śląska kg 350; 29 Kiełbasa rzeszowska kg 200; 30 Kiełbasa jałowcowa kg 200; 31 Kiełbasa zwyczajna kg 500; 32 Kiełbasa biała surowa kg 100; 33 Kiełbasa żywiecka kg 500;; 34 Kiełbasa krakowska sucha kg 150; 35 Kiełbasa krakowska parzona kg 550; 36 Mielonka pieczona wieprzowa kg 500; 37 Mortadela kg 200; 38 Kiełbasa drobiowa (gruba) kg 200; 39 Kiełbasa drobiowa (cienka) kg 200; 40 Kiełbasa piwna kg 250; 41 Kiełbasa myśliwska kg 100; 42 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 400; 43 Polędwica sopocka kg 100; 44 Polędwica wędzona surowa kg 100; 45 Ogonówka kg 200;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso wieprzowe i wołowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Flaki wołowe kg 650; 2 Golonka wieprzowa b/k kg 600; 3 Karczek wieprzowy b/k kg 1300; 4 Karczek wieprzowy na grill kg 800; 5 Łopatka wieprzowa b/k kg 1700; 6 Nogi wieprzowe kg 200; 7 Ozory wieprzowe kg 250; 8 Polędwica wołowa kg 100; 9 Schab wieprzowy b/k kg 1500; 10 Serca wieprzowe kg 200; 11 Słonina kg 450; 12 Smalec kg 1300; 13 Wątroba wieprzowa kg 400; 14 Wołowina z/k kg 500; 15 Wołowina b/k kg 1400; 16 Żeberka wieprzowe kg 500;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.