Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-06-16
Obryte: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W OBRYTEM W II PÓŁROCZU ROKU 2015
Numer ogłoszenia: 145024 - 2015; data zamieszczenia: 16.06.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Obryte 188, 07-215 Obryte, woj. mazowieckie, tel. 0-29 7411080 w. 30, faks 0-29 7411080.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dpsobryte.bip.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W OBRYTEM W II PÓŁROCZU ROKU 2015.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem w II półroczu roku 2015,czyli w okresie od dnia zawarcia umowy w sprawie realizacji zamówienia publicznego, do 31.12.2015 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, asortyment i szacunkowe ilości opisano w załączniku Nr 2 do SIWZ - formularzu asortymentowo - cenowym. Przedmiot oraz wielkość zamówienia zostały określone na podstawie analizy dostaw wykonanych w okresie ostatnich 12 miesięcy. Ilości poszczególnych rodzajów asortymentu, wskazanego w Załączniku Nr 2 do SIWZ stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres od dnia zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego do dnia 31 grudnia 2015 roku. Faktyczne zapotrzebowanie na wskazany w Formularzu asortymentowo - cenowym asortyment, uzależnione jest od liczby podopiecznych Domu Pomocy Społecznej w Obrytem i może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie więc prawo do niewykorzytstania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, jednakże w części nie większej, niż 20 % wskazanych w wymienionym wyżej Załączniku ilości, bez prawa do roszczeń z tego tytułu ze strony Wykonawcy. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia, spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. ,O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) oraz innych prawnych aktów wykonawczych wydanych i obowiązujących na jej podstawie. Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty należności za wykonane dostawy będącej sumą kwot, wynikających z przemnożenia ilości rzeczywiście dostarczonych przez ceny jednostkowe określone przez Wykonawcę w formularzu cenowym. Ceny produktów spożywczych określone w formularzach cenowych nie będą ulegały zmianom w okresie trwania umowy z zastrzeżeniem przypadku ustawowej zmiany stawek podatku VAT. Płatność za każdą dostawę realizowana będzie przez Zamawiającego w formie przelewu na konto Wykonawcy w terminie nie dłuższym niż 30 dni, od dnia otrzymania i przyjęcia do realizacji faktury VAT. Każda dostarczona faktura będzie zawierała informacje określone jako - Handlowy Dokument Identyfikacyjny, zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji i datę przydatności do spożycia. W przypadku dostarczenia przedmiotu zamówienia niezgodnie z warunkami zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do reklamacji, dostarczonej partii produktów. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkty spożywcze w ilościach i terminach określonych przez Zamawiającego i przekazywanych Wykonawcy faxem lub telefonicznie, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem. Osobą upoważnioną ze strony zamawiającego do współdziałania w tym zakresie jest kierownik kuchni DPS Obryte. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamiany wyszczególnionego w załączniku nr 2 do SIWZ asortymentu na inny o zbliżonych właściwościach w ramach wartości umowy, z uwagi na trudność przewidzenia ilości stosowanych diet w ciągu roku. W kolumnie Przedmiot zamówienia wskazano nazwy niektórych produktów, które najbardziej odpowiadają potrzebom Zamawiającego i są wypróbowanej jakości. Wykonawca może zaoferować produkt równoważny do wskazanego w SIWZ, wówczas do swojej oferty dołączy listę produktów jakie zaproponował w ofercie, a także wskaże, że oferowane produkty posiada cechy nie gorsze od produktu preferowanego przez Zamawiającego, może jednak posiadać dodatkowe lepsze cechy i właściwości. Wykonawca zapewni wysoką jakość dostarczanych produktów spożywczych, w I gatunku wolnych od wad, w opakowaniach firmowych producenta, nieuszkodzonych, oznakowanych widoczną datą terminu przydatności do spożycia, spełniających wymogi norm dla produktów spożywczych, przez cały okres dostaw. Produkty żywnościowe z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać 80% okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu, dla artykułów z krótkim okresem przydatności do spożycia, termin ważności musi upływać nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia do magazynu, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku: stwierdzenia złej jakości produktu wygląd, smak, zapach, uszkodzonych opakowań jednostkowych, czy stwierdzonej nieprzydatności do spożycia, niezgodnej z zamówieniem gramatury opakowań. Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy spełniającym wymogi określone przepisami sanitarnymi, i na jego koszt do magazynu Zamawiającego raz lub dwa razy w tygodniu, w godzinach pracy DPS tj. od 8:00 do 16.00. Wykonawca zobowiąże się do wniesienia partii zamawianego towaru do miejsca wskazanego przez magazyniera. Zamawiający podając gramaturę opakowań produktów spożywczych zaznacza, że preferuje taką wielkość opakowań. Dopuszcza jednak opakowania o blisko zbliżonej gramaturze np. 50 g dopuszcza się 60g , 370 g dopuszcza się 400g..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 10.55.00.00 - 10.55.00.00 .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 3 do SIWZ) wg formuły spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca powinien udokumentować spełnianie tego warunku, poprzez przedstawienie wykazu głównych dostaw, wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów, czy dostawy te zostały wykonane należycie. Na potwierdzenie posiadania wiedzy i doświadczenia, Wykonawcy winni wykazać wykonanie co najmniej dwóch zamówień, polegających na dostawie produktów spożywczych, na które Wykonawca składa ofertę, o wartości brutto każdej z dostaw oddzielnie nie niższej niż 80 000 zł,wraz z załączeniem dowodów, że dostawy te wykonane zostały należycie. Dowodami potwierdzającymi należyte wykonanie dostaw są: poświadczenie, oświadczenie Wykonawcy, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa powyżej. W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego dostawy wskazane w wykazie, o którym mowa powyżej zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa powyżej.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 3 do SIWZ) wg formuły spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 3 do SIWZ) wg formuły spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca musi znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, a w szczególności musi dysponować środkami finansowymi niezbędnymi do realizacji zamówienia. Ocena tego warunku będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 3 do SIWZ) wg formuły spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wypełniony formularz oferty (Załącznik Nr 1), wypełniony i podpisany przez Wykonawcę Załącznik Nr 2, wypełniony wg wzoru załącznika nr 6 Wykaz podmiotów (Podwykonawców), które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat zakresu wykonywanych przez nich prac. Jeżeli Wykonawca w druku oferty zawarł informację o przynależności do grupy kapitałowej wówczas składa listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z 16. 02. 2007r. O ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. Nr 50, poz. 331 ze zm.) wg. Załącznika nr 7, w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie, parafowany i podpisany przez Wykonawcę wzór umowy wg załącznika Nr 8 do SIWZ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dpsobryte.bip.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej
07-215 Obryte 188
NIP: 762-11-32-724
Tel/Fax: (029) 741 10 80
Blok H - Administracja
Pokój Nr 2 - Zamówienia publiczne.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.06.2015 godzina 09:15, miejsce: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 NIP: 762-11-32-724 Tel/Fax: (029) 741 10 80 Blok H - Administracja Pokój Nr 1 - Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI OBRYTE
więcej: przetargi OBRYTE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części: konserwy i przetwory z mięsa i ryb; produkty przemiału ziarna; różne produkty spożywcze; produkty mleczarskie dla DPS Ruda Różaniecka
- Sukcesywną dostawę artykułów spożywczych z podziałem na części dla Szkoły Podstawowej Nr 1 w Sopocie z podziałem na 8 części
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Przedszkola "Tęczowy Zakątek" w Chełmnie na rok 2026"
- "Dostawy produktów żywnościowych- II (2025)"
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





