eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kwidzyn › artykuły żywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-05-08

Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 144698 - 2012; data zamieszczenia: 08.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - KONSERWY I PRZETWORY Z MIĘSA 1.pasztet drobiowy - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 800 kg kod CPV 15131310-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy- puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.konserwa mięsna - Turystyczna - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część II - CHRZAN TARTY 1. chrzan tarty- opak. Do 1 kg w ilości do 500 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część III - MIÓD 1.miód sztuczny płynny - opak. o gramaturze 0,380 kg do 0,400 kg w ilości do 1300 kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce Część IV - WARZYWA PRZETWORZONE 1.leczo pieczarkowe - opak. Do 5 kg w ilości do 2000 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku - waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 500 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku - waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 500 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4. sałatka szwedzka, po odcieku - waga po odcieku do 3 kg w ilości do 800 kg kod CPV 15331500-2 5.ogórek konserwowy po odcieku - waga po odcieku do 3 kg w ilości do 800 kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 6.koncentrat pomidorowy 30% -opak. do 5 kg w ilości do 2500 kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy Część V - JAJA 1.jaja spożywcze, klasa A, kategoria M, oznakowane zgodnie z normą, w ilości do 80 000 szt. kod CPV 03142500-3 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 14 dni Część VI - DRÓB 1.kurczak cały świeży w ilości do 4500kg kod CPV 15112000-6.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.33.10.00-7, 15.83.16.00-8, 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.05.2012 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: konserwy i przetwory z mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - KONSERWY I PRZETWORY Z MIĘSA 1.pasztet drobiowy - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,160kg w ilości do 800 kg kod CPV 15131310-1 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.konserwa mięsna - Przysmak śniadaniowy- puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.konserwa mięsna - Turystyczna - puszka szybkootwieralna o gramaturze 0,300kg w ilości do 1000 kg kod CPV 15131000-5 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: chrzan tarty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - CHRZAN TARTY 1. chrzan tarty- opak. Do 1 kg w ilości do 500 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: miód.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - MIÓD 1.miód sztuczny płynny - opak. o gramaturze 0,380 kg do 0,400 kg w ilości do 1300 kg kod CPV 15831600-8 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 3 m-ce.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - WARZYWA PRZETWORZONE 1.leczo pieczarkowe - opak. Do 5 kg w ilości do 2000 kg kod CPV 15331000-7 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 2.groszek konserwowy po odcieku - waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 500 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 3.kukurydza konserwowa po odcieku - waga po odcieku 0,220 kg - 0,240 kg w ilości do 500 kg kod CPV 15331460-9 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 4. sałatka szwedzka, po odcieku - waga po odcieku do 3 kg w ilości do 800 kg kod CPV 15331500-2 5.ogórek konserwowy po odcieku - waga po odcieku do 3 kg w ilości do 800 kg kod CPV 15331500-2 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy 6.koncentrat pomidorowy 30% -opak. do 5 kg w ilości do 2500 kg kod CPV 15331427-6 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 6 m-cy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.33.15.00-2, 15.33.14.27-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V - JAJA 1.jaja spożywcze, klasa A, kategoria M, oznakowane zgodnie z normą, w ilości do 80 000 szt. kod CPV 03142500-3 minimalny termin przydatności do spożycia dostarczonego towaru: 14 dni.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VI - DRÓB 1.kurczak cały świeży w ilości do 4500kg kod CPV 15112000-6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.