eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zielona GóraDostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze w okresie 12 m-cy od 1.03.2009r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-02

Zielona Góra: Dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze w okresie 12 m-cy od 1.03.2009r.
Numer ogłoszenia: 14448 - 2009; data zamieszczenia: 02.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Al. Słowackiego 29, 65-326 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. 068 3202064, 3205718, faks 068 3200812.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.bipzielonagora.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorzadowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze w okresie 12 m-cy od 1.03.2009r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze w okresie 12 m-cy od 1.03.2009r. części zamówienia nazwa części kod CPV ZAKRES I artykuły ogólnospożywcze 15800000-6 ZAKRES II mięsa i wyroby wędliniarskie 15110000-2, 15131120-2 ZAKRES III artykuły mleczarskie 15500000-3 ZAKRES IV ryby 15200000-0 ZAKRES V mrożonki 15331100-8 ZAKRES VI pieczywo 15811000-6 ZAKRES VII jaja 03142500-3.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.81.10.00 - Pieczywo 31.42.50.0 - Jaja .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tj.: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Spełnienie ww warunków będzie oceniane zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o właściwe informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymienionych w punkcie VI siwz. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że wykonawca spełnia warunki..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać Formularzu ofertowym (załącznik Nr 1), wszystkie wymienione w Formularzu ofertowym pozycje i formularz cenowy (wybrany załącznik nr 2), w przeciwnym wypadku zostanie odrzucona jako nie spełniająca wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - art. 22 ust. 1 pkt 1-3 Ustawy - załącznik nr 3 3. Oświadczenie o nie wykluczeniu z postępowania - art. 24 ust. 1 i ust.2 Ustawy - załącznik nr 4 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru, albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Polisa lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 6. Wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat zadań odpowiadających swoim rodzajem (sukcesywne dostawy w ramach jednej umowy) przedmiotowi zamówienia z podaniem ich wartości, daty i miejsca wykonania oraz odbiorców - załącznik nr 5 wraz z dokumentami potwierdzającymi należyte wykonanie zadań wymienionych w załączniku (referencje). Wykonawca przedstawi nie więcej niż trzy zadania, dla spełnienia warunku wystarczającym jest wykazanie się wykonaniem jednego zadania. 7. Oświadczenie, że Wykonawca posiada stosowne atesty lub świadectwa na artykuły żywnościowe wymienione w załączniku nr 2, dopuszczające do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Oświadczenie, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne. Dokumenty należy złożyć w oryginale lub kserokopii poświadczonej (na każdej zapisanej lub zadrukowanej stronie) przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem, czytelnym podpisem osoby upoważnionej do podpisywania Oferty..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.bipzielonagora.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Al. Słowackiego 29 65- 326 Zielona Góra.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.02.2009 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Al. Słowackiego 29 65- 326 Zielona Góra sekretariat - pok. nr 4.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wykaz artykułów spożywczych zamieszczonych w załączniku nr 2 do SIWZ dla zakresu I L.p. wyszczególnienie artykułów j.m. ilość 1 chrzan opak. ok.280g. kg 30 2 cukier w opak. 1 kg kg 1000 3 cukier waniliowy 16g szt. 60 4 czosnek granulowany kg 3 5 ćwikła opak. ok. 300g kg 15 6 dżemy niskocukrowe: wiśnia, truskawka, cz. porzeczka, owoce leśne- słoiczki ok 300g-Kotlin kg 200 7 gałka muszkatałowa kg 1 8 groszek konserwowy - 400g puszka 120 9 herbata expres. Saga opak 100torebek opak. 200 10 kakao Decomoreno 200g opak. 90 11 kasza gryczana - opak. 1 kg kg 50 12 kasza jęczmienna opak 1kg kg 70 13 kasza manna - opak. 1kg kg 90 14 kawa zbożowa kg 160 15 kisiel bez cukru 50g szt. 120 16 koncentrat pomidorowy Pudliszki lub Kotlin opak.200g kg 120 17 kwasek cytrynowy 20g szt 300 18 liść laurowy kg 2 19 majeranek kg 2 20 majonez Winiary 400g kg 150 21 makaron (świderki, kolanka)- Sulma 400g kg 180 22 makaron nitki Sulma 400g kg 100 23 mąka pszenna 1 kg kg 650 24 mąka ziemniaczana 1 kg kg 60 25 musztarda Stołowa 200g kg 60 26 olej Kujawski 1 l l 600 27 papryka słodka - przyprawa 20g kg 4 28 pasztet drobiowy 160g - Prochowicki puszka 1000 29 płatki owsiane 400g kg 90 30 przyprawa Maggi Winiary 5l l 150 31 ryż 1kg kg 200 32 sól 1 kg kg 250 33 suchary bezcukrowe Mamut 285g paczka 40 34 przyprawa Warzywko 1 kg kg 60 35 ziele angielskie kg 3 36 żelatyna spożywcza kg 4 37 płatki ryżowe kg 70 38 przyprawa do kurczaka kg 2 39 pieprz ziołowy kg 3 40 przyprawa do flaków kg 2 41 cynamon kg 0,5 42 miód naturalny - opakowania 25g szt 200 43 konserwa mięsna 160g szt 1500 44 żur - 0,5 l szt 70 45 marmolada 600g kg 150 46 ketchup PUDLISZKI 480ml szt 25 47 powidła 610g kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ZAKRES II - mięsa i wyroby wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięsa i wyroby wędliniarskie 1 filet z kurczaka kg 140 2 kurczak świeży kg 500 3 korpusy drobiowe kg 350 4 wątroba drobiowa kg 90 5 karkówka b.k kg 150 6 łopatka wp. b.k kg 700 7 ozory wp. kg 100 8 schab b.k kg 160 9 udka z kurczaka kg 300 10 żeberka wp. kg 150 11 baleron gotowany kg 100 12 boczek wędzony kg 180 13 flaki suche kg 125 14 golonka wp. peklowana kg 30 15 kaszanka kg 100 16 kiełbasa biała parzona kg 50 17 kiełbasa bydgoska kg 50 18 kiełbasa domowa kg 50 19 kiełbasa jałowcowa kg 90 20 kiełbasa myśliwska kg 20 21 kiełbasa polska surowa kg 40 22 kiełbasa szynkowa delikatesowa wieprzowa kg 60 23 kiełbasa szynkowa delikatesowa drobiowa kg 60 24 kiełbasa śląska kg 250 25 kiełbasa zwyczajna kg 120 26 kiełbasa żywiecka drobiowa kg 50 27 kiełbasa żywiecka wieprzowa kg 50 28 metka kg 50 29 mortadela kg 90 30 ogonówka kg 100 31 parówki cielęce kg 120 32 polędwica sopocka kg 30 33 kiełbasa rzeszowska kg 50 34 salceson z kurcząt kg 50 35 salceson ozorkowy kg 50 36 salceson wieprzowy kg 30 37 serdelki wieprzowe kg 80 38 serdelki z kurcząt kg 150 39 szynka gotowana kg 40 40 szynka gotowana - myszka kg 40 41 szynka złota z indyka kg 40 42 wątrobianka kg 50 43 polędwica miodowa kg 40 44 słonina kg 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ZAKRES III - artykuły mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ZAKRES III - artykuły mleczarskie 1 mleko 2% l 6000 2 mleko w proszku (niebieskie) pełne kg 100 3 śmietana 12% l 600 4 twaróg półtłusty kg 300 5 ser żółty Salami kg 120 6 masło kg 1000 7 ser żółty Edamski kg 150 8 twarożek śniadaniowy 150g szt. 2400 9 masło roślinne typu Kruszwica w kubku 500g kg 250 10 kefir 125g szt 2000 11 drożdże 10g kg 2 12 ser chochland krążek op 500 13 serek ziarnisty szt 1500 14 ser fromage szt 700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ZAKRES IV - ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ZAKRES IV - ryby 1 filet z morszczuka - mrożony - bez glazury kg 310 2 makrela wędzona kg 200 3 filet śledziowy solony matias - opak. 4kg kg 100 4 makrela w sosie pomidorowym - konserwa 125g szt. 800 5 makrela w oleju - konserwa 125g szt. 500 6 paprykarz 300g szt 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ZAKRES V - mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ZAKRES V - mrożonki 1 mieszanka kompotowa kg 600 2 kalafior kg 300 3 fasolka szparagowa zielona kg 250 4 bukiet warzyw kg 150 5 brukselka kg 20 6 brokuł kg 250 7 wiśnie gk 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ZAKRES VI - pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ZAKRES VI - pieczywo 1 chleb baltonowski krojony 0,6kg szt. 11500 2 chleb razowy krojony 0,5kg szt. 200 3 bułka pszenna krojona 200g szt. 2200 4 bułka zwykła mała szt. 1200 5 chałka 200g. szt. 800 6 bułka tarta kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ZAKRES VII - JAJKA ŚWIEŻE KLASA WAGOWA M.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ZAKRES VII - JAJKA ŚWIEŻE KLASA WAGOWA M 1 jajka świeże klasa wagowa M szt. 13500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.