eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WrzosowoZAKUP I DOSTAWY MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO- WĘDLINIARSKICH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-01-10

Wrzosowo: ZAKUP I DOSTAWY MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO- WĘDLINIARSKICH
Numer ogłoszenia: 14420 - 2013; data zamieszczenia: 10.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Włościbórz, 78-114 Wrzosowo, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 819 22, faks 0-94 35 819 63.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: dpswlosciborz.finn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWY MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO- WĘDLINIARSKICH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Golonka wieprzowa mała przednia ( do galarety)CPV 15113000-3,-60KG 2.Boczek świeży bez żeberek i skóry kl.1, CPV 15113000-3,-70KG 3.Szynka wieprzowa bez skóry i kości bez tłuszczu kl.1, CPV 15113000-3,-150KG 4.Łopatka wieprzowa bez kości i skóry i tłuszczu kl.1, CPV 15113000-3, -800KG 5.Żeberka paski wieprzowe kl.1, CPV 15113000-3,-220KG 6.Karkówka b/k wieprzowa kl.1 CPV 15113000-3,-500KG 7.Kości wędzone z karkówki i schabu kl.1,CPV15113000-3,-30KG 8.Schab z kością wieprzowy bez tłuszczu kl.1,CPV 15113000-3,-450KG 9.Nogi wieprzowe przednie ( do galarety)CPV 15113000-3,- 60KG 10.Pierś z kurczaka filet kl.1 CPV 15112100-7,-500KG 11.Kurczak cały kl.1,CPV 15112100-7,-800 KG 12.Udka drobiowe bez kręgosłupa i kupra(nie ćwiartka tylna)CPV 15112100-7,-500KG 13.Porcje rosołowe z kurczaka CPV 15112100-7,-900KG 14.Porcje rosołowe z indyka pełna z kuperkiem CPV 15112100-7,50KG 15.Wątróbka z indyka CPV 15112300-9,-250KG 16.Pieczeń rzymska CPV15131130-5,-120KG 17.Szynka wędzona wieprzowa kl.1 CPV 15131210-0,- 200KG 18.Szynka z indyka prasowana kl.1 CPV15131135-0, -200KG 19.Baleron wędzony kl.1CPV 15131400-9,-100KG 20.Ogonówka złota kl.1 CPV15131400-9,-150KG 21.Wędzonka wieprzowa krotoszyńska kl.1CPV 15131400-9,-120KG 22.Polędwica wieprzowa sopocka kl.1CPV 15131400-9,-160KG 23.Szynka z piersi kurczaka CPV 15131135-0,-130KG 24.Kiełbasa wędzona podsuszana żywiecka kl.1 CPV 15131400-9,-150KG 25.Kiełbasa wieprzowa krakowska parzona CPV 15131400-9,-100KG 26.Kiełbasa wieprzowa wiejska podsuszana CPV 15131400-9,-80KG 27.Kiełbasa wieprzowa parzona biała kl.1(a 100g),CPV 15131400-9,-400KG 28.Kiełbasa wieprzowa cienka jarmarczna(a 100g) kl.1, CPV 15131400-9,-100KG 29.Kiełbasa wieprzowa cienka ogniskowa (a 100g),CPV15131400-9,-100KG 30.Parówki drobiowe kl.I (a 100g)CPV 15131500-0,-100KG 31.Boczek wieprzowy rolowany faszerowany CPV 15131400-9,-70KG 32.Boczek wieprzowy pieczony extra, parzony kl.1,CPV15131400-9,-80KG 33.Pasztet borowikowy kl.1CPV,15131310-1,-100KG 34.Pasztetowa podwędzana CPV 15131310-1,-100KG 35.Metka łososiowa CPV15131310-1,-100KG 36.Kaszanka jęczmienna(a 100g)CPV 15131134-3,-60KG 37.Salceson ozorkowy CPV 15131120-2,-250KG 38.Salceson włoski CPV 15131120-2,-250KG 39.Szynkówka CPV 15131400-9,-250KG 40.Przysmak w konserwieCPV 15131000-5,-100KG 41.Szynka tyrolska CPV 15131400-9,-120KG 42.Rolada drobiowa kl.1CPV15131000-5,-160KG 43.Polska pieczona cienkaCPV15131400-9, -250KG 44.Parówki z indyka kl.I(a 100g)CPV15131500-0,-150KG.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.12.10 - Szynka wędzona 15.13.12.20 - Bekon 15.13.12.30 - Salami 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie na zasadzie spełnienia lub nie spełnienia. Zamawiający informuje, że warunek posiadania uprawnień jest spełniony. Wykonawca składa oświadczeie zgodnie z załącznikem Nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie posiadania wiedzy i doświadczenia Zamawiający informuje,że Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załącznikiem Nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunków dysponowania odpowiednim potęcjałem technicznym do wykonania zamówienia Wykonawca informuje, że składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załacznikem Nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunków dysponowania osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, Zamawiający informuje, że Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załacznikiem Nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunku dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej Zamawiający informuje,że Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załącznikiem Nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

DOKUMENTY WYMAGANE. 1.Formularz ofertowy - załącznik Nr 1 do SIWZ 2.Oświadczenie Wykonawcy w trybie art.22 ust.1-4ustawy art.24 ust.1i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych- sporządzone na druku -załącznik Nr 2 do SIWZ. 3.Oświadczenie Wykonawcy, że wdrożył zasady, procedury i spełnia wymagania higieniczne i warunki konieczne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności, tj. artykułów będących przedmiotem zamówienia - załącznik Nr 3do SIWZ 4.Pełnomocnictwo dla osób upoważnionych do podpisywania oferty i podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy wystawione i podpisane przez Wykonawcę (o ile upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych - KRS lub innej ewidencji działalności gospodarczej ) załącznik Nr 4 do SIWZ. 5.Formularz cenowy- załącznik Nr 6

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswlosciborz.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społęcznej we Włościborzu, Włościbórz1, 78-114 Wrzosowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.01.2013 godzina 10:15, miejsce: Dom Pomocy Społecznej we Włościborzu, Włościbórz 1 78-114 Wrzosowo woj: Zachodniopomorskie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.