eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ko³obrzeg › DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-05-25

Ko³obrzeg: DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB.
Numer og³oszenia: 142722 - 2010; data zamieszczenia: 25.05.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Ko³obrzeg Spó³ka Akcyjna , ks. Piotra ¦ciegiennego 1, 78-100 Ko³obrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3548802, faks 0-94 35 225 16.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA ¦WIE¯YCH I MRO¯ONYCH RYB..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa loco magazyn zamawiaj±cego, ¶rodkiem transportu dostawcy, ryb ¶wie¿ych i przetworzonych w nastêpuj±cych rodzajach i ilo¶ciach: 1 Filet z czerniaka mro¿ony 7000 kg 2 Kostka z ³ososia mro¿ona 1200 kg 3 Makrela wêdzona ¶rednia 1500 kg 4 £oso¶ wêdzony na zimno 400 kg 5 ¦led¼ solony matias 1500 kg 6 Koreczki ¶ledziowe /ze ¶liwk±, z wi¶ni± / 200 kg 7 Sa³atka ¶ledziowa /meksykañska ,my¶liwska/100 300 kg 8 Karp ¶wie¿y patroszony 300 kg 9 Filet z dorsza ¶wie¿y 3000 kg 10 Filet z ³ososia ¶wie¿y 300 kg 11 Filet z pangi mro¿ony 300 kg 12 Filet z morszczuka mro¿ony 500 kg 13 Filet z dorsz mro¿ony 500 kg 14 £oso¶ wêdzony na ciep³o 200 kg 15 Pasta ³ososiowa z tuñczyka 80g 50 szt 16 Mintaj mro¿ony 500 kg 17 Miruna/filet ze skór±/ 1000 kg 18 Krajanka ¶ledziowa w sosie tatarskim 280g 250 szt 19 Sa³atka ¶ledziowa z papryk± 280g 150 szt 20 Sa³atka ¶ledziowa z kukurydz± 280g 150 szt 21 Sa³atka krabowa 280g 200 szt 22 Kulki rybne w sosie wêgierskim 500g 100 szt 23 Kulki rybne w zalewie octowej 500g 100 szt 24 Ryba po wêgiersku 500g 100 szt 25 Krajanka ¶ledziowa z czosnkiem 500g 100 szt 26 Sa³atka ¶ledziowa 500g 100 szt 27 P³aty ¶ledziowe opiekane 1kg 100 szt 28 Filety ¶ledziowe po wiejsku 3kg 100 szt 29 Pasztet z ³ososia wêdzonego 130g 300 szt 30 Paprykarz szczeciñski 135g 300 szt Podane ilo¶ci zamawianych towarów nie s± wielko¶ciami ostatecznymi i mog± siê wahaæ w zale¿no¶ci od potrzeb zamawiaj±cego w zakresie do 5% zamówienia. 2. Dostarczane produkty powinny odpowiadaæ Polskiej Normie, zachowywaæ wszystkie wymagane cechy przydatno¶ci do spo¿ycia, walory estetyczne oraz powinny posiadaæ okre¶lony, aktualny termin przydatno¶ci do spo¿ycia. Towar powinien byæ zapakowany w opakowania adekwatne do masy i rodzaju towaru z oznaczonymi: nazw± produktu, nazw± producenta, mas± zawarto¶ci opakowania, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia lub okresem przechowywania, identyfikacj± partii produktu. 3. Termin wa¿no¶ci danego produktu nie mo¿e up³ywaæ w dniu dostawy ani w ci±gu dwóch nastêpnych dni po dostawie. Opakowanie powinno byæ dostosowane do w³a¶ciwo¶ci danego towaru, bez uszkodzeñ, odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci. 4. W przypadku wyst±pienia okoliczno¶ci powoduj±cych zwiêkszenie liczby osób ¿ywionych w obiektach zamawiaj±cego, przewiduje siê mo¿liwo¶æ dokonania zamówieñ uzupe³niaj±cych, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. 5. Z dostaw± ³±czy siê us³uga transportowa oraz roz³adunek u zamawiaj±cego..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 2.000 z³

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykaz wykonanych w ci±gu ostatnich trzech lat dostaw z podaniem: nazwy, adresu siedziby i numeru telefonu odbiorcy, przedmiotu i warto¶ci umownej dostaw, okresu realizacji dostaw.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykaz ¶rodków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia z za³±czon± kserokopi± wpisu dokonanego przez PPIS do ksi±¿ki kontroli sanitarnej pojazdu o wyra¿eniu zgody na transport artyku³ów spo¿ywczych lub kserokopi± decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu ¿ywno¶ci (Rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179). W wykazie nale¿y podaæ typ, markê i numer rejestracyjny pojazdu oraz status w³asno¶ci (pojazd w³asny, dzier¿awiony lub inny). Kopiê certyfikatu bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcê o¶wiadczenie, ¿e WYKONAWCA spe³nia wymagania , o których mowa w ustawie o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. W o¶wiadczeniu nale¿y ponadto wyraziæ zgodê na udostêpnienie upowa¿nionym auditorom zamawiaj±cego pomieszczeñ produkcyjnych i magazynowych wykonawcy oraz dokumentacji z przeprowadzonej przez organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci kontroli sanitarno-higienicznej, w celu sprawdzenia prawdziwo¶ci z³o¿onych deklaracji.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 11.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.