To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-05-21
Kalisz: Usługi hotelarskie
Numer ogłoszenia: 139964 - 2010; data zamieszczenia: 21.05.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 122836 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Sąd Okręgowy, Al. Wolności 13, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7657700, faks 62 7657714.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi hotelarskie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług hotelarskich dla uczestników szkolenia w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o usługach turystycznych (j.t. Dz. U. z 2004 r. Nr 223, poz. 2268 ze zm.). 2.Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług zakwaterowania, restauracyjnych i konferencyjnych niezbędnych do przeprowadzenia czterodniowego szkolenia dla 120 uczestników w obiekcie hotelarskim wskazanym w art. 36 pkt 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o usługach turystycznych (j.t. Dz. U. z 2004 r. Nr 223, poz. 2268 ze zm.) zaszeregowanego do minimalnej kategorii **** w obrębie Łagowskiego Parku Krajobrazowego w pobliżu jeziora Łagowskiego i Trześniowskiego w okolicach gminy Łagowo. 3.Zamawiający nie dopuszcza składanie ofert częściowych. 4.Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających. 5.Wszystkie pokoje przeznaczone do zakwaterowania uczestników szkolenia będą wyposażone zgodnie z zaszeregowaniem i wymaganiami wyszczególnionymi w załączniku nr 1 określonym jako wymagania co do wyposażenie oraz zakresu świadczonych usług, w tym usług gastronomicznych, dla hoteli i moteli do rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (j.t. Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169). 6.wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia Sali konferencyjnej: w dniu 17 maja 2010 - 1 sala duża w dniu 18 i 20 maja 2010 - 2 sale małe 7.Zamawiający nie dopuszcza wykorzystania sali restauracyjnej do celów przeprowadzenia szkolenia 8.Sala konferencyjna musi być klimatyzowana i wyposażona w rzutnik multimedialny, tablicę flipchart wraz z niezbędnym sprzętem i przyborami, ekran do projekcie lub białą ścianę odpowiedniej wielkości oraz mikrofon bezprzewodowy 9.Wykonawca zobowiązany jest zapewnić wygodne miejsca siedzące przy stole dla każdego uczestnika szkolenia oraz oddzielny stolik dla wykładowcy. 10.pokoje do dyspozycji uczestników szkolenia, będą dostępne w dniu rozpoczęcia szkolenia od godziny przyjazdu tj. od godz. 12.00 do dnia wyjazdu ze szkolenia do godz. 13.15 11.Wykonawca zobowiązany jest zapewnić pełne wyżywienie uczestników szkolenia zgodnie z przedstawionym harmonogramem i składające się z: Obiadów w dniach 17,18,20 maja 2010 oraz w dniu 19 maja 2010 dla 15 osób Przerwy kawowe w dniach 17 maja 2010 - 1 przerwa, 18 maja 2010 - 2 przerwy Kolacja w dniach 17, i 18 maja 2010 oraz w dniu 19 maja 2010 dla 15 osób Śniadania w dniach 18-20 maja 2010 12. Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia 2 propozycji menu do akceptacji zamawiającemu najpóźniej w dniu podpisania umowy 13.Szczegóły wyżywienia: Śniadania - w zależności od oferty hotelu w formie szwedzkiego stołu Obiad - zupa, danie główne - sztuka mięsa, dodatki (np. ziemniaki, ryż frytki, makaron, itp.) oraz przystawka (np. surówka, sałatka, warzywa gotowane, itp.), napój Kolacja grillowa - danie główne (zróżnicowane, w zależności od porcji, różne rodzaje): mięso grillowane, ryby grillowane, wędlina grillowana, dodatki : pieczywo, musztarda, chrzan, ketchup i inne, sałatki lub inne przystawki, np. ogórki kiszone, kapusta zasmażana, napoje gorące: kawa, herbata wraz z cukrem, cytryna i mlekiem, napoje zimne: soki, woda Kolacja uroczysta - przystawka, dania główne: dania mięsne i bezmięsne, zimne przekąski, zestaw sałatek oraz wędlin, dodatki, napoje zimne: soki, woda, kawa i herbata wraz z cukrem, cytryną i mlekiem, deser, owoce Przerwy kawowe - zestaw konferencyjny: woda, soki, herbata, kawa (wraz z cukrem, cytryną i mlekiem), ciastka 14. W przypadku kolacji uroczystej wykonawca ustawi stoły w sposób możliwie najbardziej zapewniający integrację uczestników szkolenia. 15.Przerwy kawowe wykonawca zorganizuje przed salami konferencyjnymi. 16.Harmonogram szkolenia stanowi załącznik nr 1 do informacji o przedmiocie zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.05.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Hotel Bukowy Dworek, Gronowo, 66-220 Gronowo, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 64800,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 78330,00
Oferta z najniższą ceną: 78330,00 / Oferta z najwyższą ceną: 78330,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
usługa stanowiaca przedmiot zmaowienia wyszczegolniona została w art. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamowień publicznych (Dz. U. z 2006 r. Nr 164, poz. 1163 ze zm.) jako usługa niepriorytetowa. Udzielenie zamówienia z wolnej ręki poprzedzone zostało wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie negocjacji z ogłoszeniem. Postępowanie to zostało unieważnione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. W przypadku zastosowania innego trybu brak jets możliwości dochowania terminowej realizacji zadania (art. 5 ust. 1a pkt4)
INNE PRZETARGI Z KALISZA
- Zakup samochodu typu BUS do przewozu osób z niepełnosprawnościami
- "Posiłek dla potrzebujących świadczeniobiorców Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kaliszu w 2026 roku."
- Świadczenie SUO w 2026r dla dzieci i młodzieży upośledzonej umysłowo lub wykazujących inne przewlekłe zaburzenia czynności psychicznych zamieszkałych na terenie miasta Kalisza.
- Sukcesywne dostawy sond kriochirurgicznych do aparatu Cryo-S
więcej: przetargi w Kaliszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Usługi hotelarskie dla Filharmonii im. Karola Szymanowskiego w Krakowie - w terminie od 10 stycznia do 30 lipca 2026 roku - przetarg 2"
- Organizacja kompleksowej obsługi spotkania pn. Forum wiedzy Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Usługa noclegowa dla 10 pacjentów leczonych radioterapią w filii DCOPiH w Legnicy.
- Organizacja w 2026 roku obozów terapeutyczno-rekreacyjnych dla dzieci i opiekunów z rodzin zastępczych
- Organizacja i przeprowadzenie szkolenia z zakresu specjalizacji II stopnia w zawodzie pracownik socjalny o specjalności: praca socjalna z osobą i rodziną z problemem przemocy wraz z opłatą za egzamin
- Usługa hotelarska na potrzeby przeprowadzenia szkolenia dla pracowników sądów powszechnych apelacji białostockiej w terminie 04.-06.03.2026 r.
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





