Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-06-26
Olsztyn: Dostawa świeżego mięsa, drobiu i wędlin
Numer ogłoszenia: 138825 - 2012; data zamieszczenia: 26.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych z Warmińsko-Mazurskim Centrum Onkologii w Olsztynie , al. Wojska Polskiego 37, 10-228 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5398218; 89 5398297, faks 89 5398218; 89 5398297.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.poliklinika.olsztyn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa świeżego mięsa, drobiu i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia stanowi dostawa świeżego mięsa, drobiu i wędlin w 3 pakietach.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.11.00-0, 15.11.20.00-6, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Działalność prowadzona na potrzeby wykonania zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceni czy Wykonawca spełnia warunek udziału na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Możliwość zmian postanowień umowy i warunki tych zmian określa wzór umowy, który jest załącznikiem do specyfikacji istotnych warunków zamówienia
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poliklinika.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SPZOZ MSW z W-MCO w Olsztynie, ul. Wojska Polskiego 37, 10-228 Olsztyn, Sekcja Zamówień Publicznych.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.07.2012 godzina 12:00, miejsce: Kancelaria SPZOZ MSW z W-MCO w Olsztynie, ul. Wojska Polskiego 37, 10-228 Olsztyn.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - świeże mięso.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Łopatka wieprzowa b/k - 5000 kg. 2. Słonina b/s - 120 kg. 3. Schab wieprzowy b/k - 1000 kg. 4. Wątroba wieprzowa - 500 kg. 5. Wołowina b/k zrazowa - 180 kg. 6. Żebra wieprzowe - 720 kg. 7. Karkówka b/k - 180 kg. 8. Golonka surowa (przednia, cięta) (waga 350-400 g) - 120 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - świeży drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Noga kurczaka (ćwiartka tylna) - 2500 kg. 2. Pierś kurczaka b/s - 3700 kg. 3. Pierś z indyka b/s - 30 kg. 4. Porcje rosołowe z kurczaka - 1200 kg. 5. Kurczak cały patroszony, schłodzony - 1800 kg. 6. Wątróbka drobiowa - 150 kg. 7. Gulaszowe z indyka - 960 kg. 8. Udziec trybowany z kurczaka b/k b/s - 300 kg. 9. Udziec trybowany z kurczaka b/k z/s - 300 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - świeże wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Boczek wędzony ekstra (paski, produkt surowy, wędzony) - 170 kg. 2. Kaszanka jęczmienna (baton ok. 1 kg) - 350 kg. 3. Szynka z pietruszką / z koperkiem (np. wiosenna lub równoważna) (blok 1,5-1,7 kg) - 300 kg. 4. Szynka konserwowa wieprzowa parzona (blok 2-2,5 kg) (np. Duda, Viola, Swojscy lub równoważna) - 300 kg. 5. Mortadela bez dodatków (np. śniadaniowa, żeglarska lub równoważna) - 240 kg. 6. Kiełbasa zwyczajna - 50 kg. 7. Polędwica kanadyjska (drobiowa) - 550 kg. 8. Kiełbasa piwna (baton 1-1,5 kg) - 250 kg. 9. Kiełbasa żywiecka podsuszana (baton 1,2-1,8 kg) (np. Duda, Swojscy, Viola lub równoważna) - 250 kg. 10. Polędwica drobiowa z majerankiem (baton 1,2-1,5 kg lub blok 1,8-2,1 kg) - 250 kg. 11. Kiełbasa szynkówka (baton 2-2,5 kg ) - 400 kg. 12. Salceson (np. włoski, wiejski lub równoważny) (szt. 1,5-1,8 kg) - 300 kg. 13. Baleron odtłuszczony (baton 1,3-1,6 kg) - 300 kg. 14. Mielonka (np. domowa, familijna, firmowa, Alpejska lub równoważna) (blok 1,2-2 kg) - 400 kg. 15. Salceson czarny (szt. 1,3-1,7 kg) - 300 kg. 16. Pasztetowa drobiowa (np. Duda, JBB lub równoważna) - 500 kg. 17. Polędwica miodowa tradycyjna (baton 1,3-1,6 kg) - 600 kg. 18. Szynka z piersi indyka (baton 1,3-1,5 kg) - 500 kg. 19. Mielonka tyrolska drobiowa (blok 1,1-1,5 kg) - 500 kg. 20. Polędwica sopocka wieprzowa (baton 1,3-1,5 kg) - 50 kg. 21. Kiełbasa jałowcowa pieczona, pętka - 20 kg. 22. Pasztet drobiowy (blok 1,5-2 kg) - 150 kg. 23. Pieczeń rzymska (blok 1,5-2 kg) - 200 kg. 24. Szynka tostowa drobiowa (blok 1,5-2,5 kg) - 150 kg. 25. Parówki drobiowe cienkie (1 sztuka parówki 65-70 g) - 700 kg. 26. Salami plasterkowane (op. 100-200 g) - 40 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Remont muru oporowego między ul. Chrobrego i Al. Gelsenkirchen w Olsztynie
- Usługa transportu autokarem 38 osób z UWM w Olsztynie do Lloret de Mar w Hiszpanii i z powrotem w dniach 7-15 września 2025r.
- Usługa ochrony osób i mienia oraz monitoring w obiektach administrowanych przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Olsztynie z podziałem na zadania
- Dostawa i montaż dźwigu osobowego do Oddziału ZUS w Olsztynie, ul. 1 Maja 10 oraz wykonanie w okresie obowiązywania umowy gwarancyjnych przeglądów technicznych dla zamontowanych urządzeń.
- Wykonanie nowego przyłącza energetycznego budynku Magazynu Muzealiów
- Odnowa nawierzchni odcinków dróg administrowanych przez RDW Olecko w 2025r. z podziałem na części - III postępowanie
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Przytkowicach od września do grudnia 2025 roku"
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Restauracji Wałbrzyskiego Centrum Sportowo- Rekreacyjnego "AQUA-ZDRÓJ" Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu
- DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN DO PRZEDSZKOLI PUBLICZNYCH, ŻŁOBKÓW MIEJSKICH ORAZ SZKÓŁ PODSTAWOWYCH Z TERENU GMINY ŚWIECIE W OKRESIE 01.09.2025 DO 30.06.2026
- Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Ponadpodstawowych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przygodzicach
- Dostawa artykułów spożywczych.
- Dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Jana Kilińkiego w Tyszowcach
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.