eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gryfice › Dostawa żywności dla SPZZOZ Gryfice

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-08-09

Gryfice: Dostawa żywności dla SPZZOZ Gryfice
Numer ogłoszenia: 138232 - 2007; data zamieszczenia: 09.08.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Niechorska 27, 72-300 Gryfice, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3842127, fax 091 3842127.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: ww.medicam.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla SPZZOZ Gryfice.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest żywność zgrupowana w 16 pakietach. Okres obowiązywania umowy - 6 miesięcy. Wartość szacunkowa - 318.403,51 zł

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 16.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1)Spełniają wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych tj.: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24, ustawy Prawo zamówień publicznych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wymagane dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu. 1)Wypis z rejestru handlowego lub zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej (wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). 2) Zaświadczenie o podleganiu nadzorowi organów urzędowej kontroli żywności (Inspekcja sanitarna lub weterynaryjna), Przedstawią oświadczenie o spełnianiu wymogów określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 1), tj.: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24, ustawy Prawo zamówień publicznych

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.medicam.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SPZZOZ Gryfice ul. Niechorska 27 72-300 Gryfice.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.08.2007 godzina 10:00, miejsce: SPZZOZ Gryfice ul. Niechorska 27 72-300 Gryfice sekretariat - pok. 203.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Flaki wołowe krojone 20 Głowy wieprzowe 20 Karkówka wieprzowa bez kości 30 Kaszanka cienka 40 Kiełbasa cygańska 15 Kiełbasa golonkowa 42 Kiełbasa jarmarczna 25 Kiełbasa krakowska parzona 26 Kiełbasa mielona kanapkowa 30 Kiełbasa podlaska 21 Kiełbasa rawska 33 Kiełbasa śląska 20 Kiełbasa wiejska 15 Kiełbasa wolińska 41 Kiełbasa żywiecka 19 Łopatka wieprzowa bez kości 100 Metka łososiowa 15 Mortadela 60 Nogi wieprzowe 20 Parówka 43 Salceson włoski 15 Schab bez kości 150 Schab z kością 50 Słonina 22 Smalec w opakowaniu do 1 kg 90 Szynka mielona - blok 30 Szynka wiejska(w okresie świątecznym 20 Wartość szacunkowa 59.182,92 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mieszanki dla niemowląt.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bebiko 1 Bebiko 2 Bebiko 2 R Wartość szacunkowa 3.643,20 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki Cebula Jabłka Kapusta biała Kapusta czerwona Marchew Pietruszka - korzeń Por Seler - korzeń Wartość szacunkowa 18.408,90 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory z warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem śliwkowy - wysokosłodzony 280 g Dżem truskawkowy - wysokosłodzony 280 g Dżem wiśniowy - wysokosłodzony 280 g Dżem z czarnej porzeczki - wysokosłodzony 280 g Fasolka konserwowa - czerwona 220 g Groszek konserwowy 2600 g Koncentrat pomidorowy 30% do 200 g Koncentrat pomidorowy identyczny składnikowo i jakościowo z koncentratem Złoty bażant , Pudliszki 850 g Kukurydza konserwowa 2600 g Ogórki konserwowe 900 g Papryka koserwowa 900 g Przecier z ogórków kiszonych 0,9 kg Sałatka szwedzka 0,9 kg Sałatka wielowarzywna 0,9 kg Sałatka z czerwonej kapusty 0,9 kg Soki identyczne składnikowo i jakosciowo z sokami Bobo frut, Bobo vita 0,175 l Wartość szacunkowa 8.708,52 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty suche.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń 40 g Chrupki kukurydziane Cukier 1 kg Galaretka owocowa Herbata ekspresowa (opakowanie 100 saszetek) Herbata granulowana 100 g Kakao 100 g Kasza jęczmienna 1 lub 5 kg Kasza kukurydziana 1 kg Kasza manna 1 kg Kawa zbożowa składnikowo i jakościowo odpowiadajaca kawie Kujawianka - 500 g Kisiel 40 g Kleik ryżowy 200 g Krem czekoladowy 400g Kwasek cytrynowy 20 g Makaron gniazda składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron kolanka składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron muszelki składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron nitki składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron świderki składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron rurka Mąka składnikowo i jakościowo odpowiadająca mące koszalińskiej - typ 500 - 1 kg Mąka ziemniaczana Miód naturalny 25 g Musztarda 200 g Ocet 500 ml Olej 1 l Pieczywo ryżowe odpowiadające składnikowo i jakościowo pieczywu Vasa - 125 g Płatki owsiane 0,5 kg Ryż 1 kg Soda oczyszczona 20 g Sól 1 kg Suchary delikatesowe 450g Żelatyna spożywcza 40 g Wartość szacunkowa 28.143,42 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zupy, sosy, przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bulion drobiowy kg Bulion warzywny kg Czosnek granulowany 20 g Fasola sucha Gałka muszkatałowa 20 g Groch suchy - łuskany Imbir Liść laurowy 20 g Majeranek 20 g Papryka ostra 20g Papryka słodka 20 g Pieprz naturalny 20 g Pieprz ziołowy 20 g Przyprawa do zup w płynie 5 l Przyprawa składnikowo i jakościowo odpowiadająca przyprawie Vegeta lub Warzywko kg Sos pieczarkowy kg Ziele angielskie 20 g Zioła prowansalskie kg Zupa cebulowa kg Zupa grzybowa kg Zupa pieczarkowa kg Żurek kg Wartość szacunkowa 7.372,29 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Konserwy mięsne, rybne, matjasy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Matjas Pasztet drobiowy 131g odpowiadajacy składnikowo pasztetom typu Profi Pasztet drobiowy odpowiadający składnikowo i odpowiadające pasztetowi Prochowicki 160 g Sałatka pikantna z makreli 330 g Szyneczka - foremka 135 g Śledź w oleju 170 g Śledź w pomidorach 170 g Wartość szacunkowa 12.318,00 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna zwykła w kostkach Margaryna do kanapek składnikowo i jakościowo odpowiadające margarynie Delma - 0,5 kg Masło śmietankowe Mleko w proszku - pełne - 0,5 kg Ser topiony - zegary - odpowiadający składnikowo i jakościowo serowi Hochland 25g Ser żółty gouda, salami, podlaski, edamski Śmietana 36 % -od 1l do 5 l Twaróg półtłusty o przedłużonym terminie ważności Śmietana 30% - od 0,5 l do 1l Wartość szacunkowa 34.925,10 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aronia mrożona op. do 5 kg Brokuły op. do 5 kg Brukselka op. do 5 kg Czarna porzeczka mrożona op. do 5 kg Czerwona porzeczka mrożona op. do 5 kg Fasolka szparagowa mrożona op. do 5 kg Kalafior mrożony op. do 5 kg Kluski śląskie Knedle z jagodami Knedle z serem Knedlez truskawkami Kostka z ryby mrożona (nie mielona) Marchew mrożona op. do 5 kg Mieszanka jarzynowa 7 - składnikowa op. do 5 kg Mieszanka kompotowa mrożona op. do 5 kg (bez rabarbaru) Morszczuk - pojedynczo mrożone filety rybne (shater pack) Papryka mrożona - op. do 3 kg Pyzy mięsno - jarzynowe Pyzy z mięsem Pyzy ziemniaczane Śliwki mrożone op. do 5 kg Truskawki mrożone op. do 5 kg Włoszczyzna mrożona op. do 5 kg Wartość szacunkowa 21.822,90 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta Bułka zwykła duża Chleb graham 0,5 kg Chleb pszenny 0,5 kg Chleb razowy 0,5 kg Chleb słonecznikowy 0,5 kg Chleb szczeciński 0,65 kg Chleb szczeciński 0,65 kg - krojony - (2 x w miesiącu) Chleb wieloziarnisty 0,5 kg Wartość szacunkowa 24.585,60 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Mięso i wedliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baton/baleron z indyka Baton/polędwica drobiowa Biała drobiowa parzona Blok drobiowy Blok tyrolski drobiowy Kiełbasa cienka drobiowa (odpowiadająca kiełbasie podwawelskiej złotej) Kurczak ćwiartka tylna mrożona Kurczak ćwiartka tylna świeża Kurczak tuszka mrożony Kurczak tuszka świeży Mielonka drobiowa Pieczeń drobiowa Przekładaniec bawarski Rolada drobiowa Salceson drobiowy Serdelki drobiowe Szynka drobiowa Szynka mielona drobiowa Wątróbka drobiowa Wątróbka drobiowa Wartość szacunkowa 36.042,46 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Warzywa kiszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona Ogórki kiszone Wartość szacunkowa 1.992,00 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta włoska Kapusta pekińska Pieczarki Rzepa Wartość szacunkowa 958,20 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Mleko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko luz - od 1l do 5l - 2% Wartość szacunkowa 30.888,00 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki Wartość szacunkowa 25.200,00 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka 55-60 g Wartość szacunkowa 4.212,00 zł.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.