Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-06-23
Zabrze: Dostawa Przypraw
Numer ogłoszenia: 134127 - 2014; data zamieszczenia: 23.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Sądowa 1, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 032 2713966, faks 032 2711411.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa Przypraw.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa Kody CPV Ilość J.m Część I - Musztarda, ketchup 1 Musztarda stołowa opakowanie do 1 kg 15871250-1 200 kg 2 Ketchup opakowanie do 1 kg 15871230-5 250 kg 3 Majonez opakowanie do 5 kg 15871273-8 150 kg Część II - Rosoły, sosy 1 Rosół wołowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 400 kg 2 Sos grzybowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 3 Sos pieczarkowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 4 Sos pieczeniowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 5 Sos do spaghetti w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg Część III - Przyprawy 1 Cynamon w opakowaniu do 30g 15872300-4 3 kg 2 Czosnek granulowany w opakowaniu do 500g 15872300-4 70 kg 3 Kminek w opakowaniu do 30g 15872300-4 4 kg 4 Liść laurowy w opakowaniu do 30g 15872300-4 4 kg 5 Majeranek w opakowaniu do 30g 15872300-4 30 kg 6 Ocet w opakowaniu do 0,5 l 15871100-5 150 litr 7 Papryka mielona w opakowaniu do 30g, każda dostawa z podziałem na 80% papryki słodkiej i 20 % ostrej 15872300-4 40 kg 8 Pieprz mielony w opakowaniu do 100g 15872100-2 30 kg 9 Przyprawa wieloskładnikowa płynna typu Maggi w opakowaniu do 1 l 15891000-0 800 litr 10 Przyprawa wieloskładnikowa sypka typu Jarzynka w opakowaniu do 500g 15893100-5 250 kg 11 Sól w opakowaniu do 1kg 15872400-5 1000 kg 12 Ziele angielskie w opakowaniu do 30g 15872300-4 15 kg 13 Żelatyna w proszku w opakowaniu do 500g 15871260-4 30 kg 14 Żurek w opakowaniu do 1,5 l 15891000-0 80 litr Część IV - Herbata 1 Herbata granulowana w opakowaniu 1kg 15863200-7 200 kg 2 Kawa zbożowa w opakowaniu 1kg 15861000-1 200 kg Część V - soja 1 Granulat sojowy w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 200 kg 2 Kostka sojowa w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 300 kg 3 Kotlety sojowe w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 200 kg Część VI - marmolady 1 Marmolada w opakowaniach do 6 kg, 20% każdej dostawy w opakowaniach do 300g 15332230-5 kg Część VII - pozostałe 1 Koncentrat pomidorowy do 1 kg, 20% każdej dostawy w opakowaniach do 200g 15331427-6 kg 2 Leczo pieczarkowe 1) 15331430-0 kg 3 Groszek konserwowy w opakowaniu do 500g 15331462-3 kg Część VIII - strączkowe 1 Groch łuszczony w opakowaniu do 25 kg 03212213-6 kg 2 Fasola w opakowaniu do 25 kg 03221210-1 kg.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4, 15.87.20.00-1, 15.89.00.00-3, 15.86.00.00-4, 15.33.00.00-0.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie wymagane
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oswiadczenie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oswiadczenie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oswiadczenie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oswiadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oswiadczenie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zabrze, ul. Sądowa 1.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.07.2014 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat Aresztu Śledczego w Zabrzu, ul. Sądowa 1, 41-800 Zabrze.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Musztarda, kechup.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa Kody CPV Ilość J.m I Część I - Musztarda, ketchup 1 Musztarda stołowa opakowanie do 1 kg 15871250-1 200 kg 2 Ketchup opakowanie do 1 kg 15871230-5 250 kg 3 Majonez opakowanie do 5 kg 15871273-8 150 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Rosoły, sosy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa Kody CPV Ilość J.m II Część II - Rosoły, sosy 1 Rosół wołowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 400 kg 2 Sos grzybowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 3 Sos pieczarkowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 4 Sos pieczeniowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 5 Sos do spaghetti w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przyprawy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: III Część III - Przyprawy 1 Cynamon w opakowaniu do 30g 15872300-4 3 kg 2 Czosnek granulowany w opakowaniu do 500g 15872300-4 70 kg 3 Kminek w opakowaniu do 30g 15872300-4 4 kg 4 Liść laurowy w opakowaniu do 30g 15872300-4 4 kg 5 Majeranek w opakowaniu do 30g 15872300-4 30 kg 6 Ocet w opakowaniu do 0,5 l 15871100-5 150 litr 7 Papryka mielona w opakowaniu do 30g, każda dostawa z podziałem na 80% papryki słodkiej i 20 % ostrej 15872300-4 40 kg 8 Pieprz mielony w opakowaniu do 100g 15872100-2 30 kg 9 Przyprawa wieloskładnikowa płynna typu Maggi w opakowaniu do 1 l 15891000-0 800 litr 10 Przyprawa wieloskładnikowa sypka typu Jarzynka w opakowaniu do 500g 15893100-5 250 kg 11 Sól w opakowaniu do 1kg 15872400-5 1000 kg 12 Ziele angielskie w opakowaniu do 30g 15872300-4 15 kg 13 Żelatyna w proszku w opakowaniu do 500g 15871260-4 30 kg 14 Żurek w opakowaniu do 1,5 l 15891000-0 80 litr.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.23.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.23.00-4, 15.87.24.00-5, 15.91.00.00-0, 15.89.31.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Herbata.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: IV Część IV - Herbata 1 Herbata granulowana w opakowaniu 1kg 15863200-7 200 kg 2 Kawa zbożowa w opakowaniu 1kg 15861000-1 200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.32.00-7, 15.86.10.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Soja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: V Część V - soja 1 Granulat sojowy w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 200 kg 2 Kostka sojowa w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 300 kg 3 Kotlety sojowe w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.30.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Marmolada.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: VI Część VI - marmolady 1 Marmolada w opakowaniach do 6 kg, 20% każdej dostawy w opakowaniach do 300g 15332230-5 500 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pozostałe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: VII Część VII - pozostałe 1 Koncentrat pomidorowy do 1 kg, 20% każdej dostawy w opakowaniach do 200g 15331427-6 700 kg 2 Leczo pieczarkowe 1) 15331430-0 500 kg 3 Groszek konserwowy w opakowaniu do 500g 15331462-3 100 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27-6, 15.33.14.30-0, 15.33.14.62-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: VIII Część VIII - strączkowe 1 Groch łuszczony w opakowaniu do 25 kg 03212213-6 400 kg 2 Fasola w opakowaniu do 25 kg 03221210-1 400 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.22.13-6, 03.22.12.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ZABRZA
- Dostawa cewników do wkłuć centralnych
- Dostawa sprzętu i narzędzi do pracowni zawodowych w szkołach zawodowych w Zabrzu w ramach projektu "Kurs na zawód" z podziałem na części c.d. w Sekcji IX pozostałe informacje
- Zakup czujników SpO2 jednorazowych oraz wielorazowych wraz z osprzętem na okres 36 miesięcy
- Ochrona osób i mienia - poprzez bezpośrednią ochronę fizyczną oraz zabezpieczenia techniczne - na obszarach użytkowanych przez Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
- Usuwanie drzew oraz interwencyjne prace w drzewostanie na terenie Miasta Zabrze w latach 2026-2027
- Utrzymanie i konserwacja sygnalizacji świetlnych oraz urządzeń sygnalizacyjnych na terenie miasta Zabrze
więcej: przetargi w Zabrzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w celu realizacji żywienia zbiorowego dla uczestników przedsięwzięć szkoleniowych w Ośrodku Szkoleniowo-Konferencyjnym w Lucieniu
- Dostawy artykułów spożywczych różnych, przypraw i ziół, oraz zup w proszku, cukru białego, tłuszczów, jaj kurzych do Szkoły Policji w Katowicach
- Dostawy żywności na potrzeby jednostek oraz komórek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej we Wrocławiu - z podziałem na zadania.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - nabiał, produkty suche i pieczywo, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
więcej: Groch suszony »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





