eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WrzosowoZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO WĘDLINIARSKICH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-01-20

Wrzosowo: ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO WĘDLINIARSKICH
Numer ogłoszenia: 13218 - 2016; data zamieszczenia: 20.01.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Włościbórz, 78-114 Wrzosowo, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 819 22, faks 0-94 35 819 63.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: dpswlosciborz.finn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO WĘDLINIARSKICH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa wołowego,mięsa wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno- wędliniarskich do Domu Pomocy Społecznej we Włościborzu: Golonka wieprzowa mała przednia ( do galarety)CPV 15113000-3-60 kg, Boczek świeży bez żeberek i skóry kl.1 CPV 15113000-3-20 kg, Szynka wieprzowa bez skóry i kości bez tłuszczu kl.1 CPV 15113000-3-200kg, Łopatka wieprzowa bez kości i skóry i tłuszczu kl.1 CPV 15113000-3-1700kg, Żeberka paski wieprzowe kl.1 CPV 15113000-3-500kg, Karkówka b/k wieprzowa kl.1 CPV 15113000-3-1200kg, Kości wędzone z karkówki i schabu kl.1 CPV 15113000-3-100kg, Schab bez kości kl.1 CPV 15113000-3-600kg, Nogi wieprzowe przednie ( do galarety)CPV 15113000-3-60kg, Pierś z kurczaka filet kl.1 CPV 15112100-7-650kg, Kurczak cały kl.1 CPV 15112100-7-900kg, Udka drobiowe bez kręgosłupa i kupra (nie ćwiartka tylna)CPV 15112100-7-1000kg, Porcje rosołowe z kurczaka CPV 15112100-7-1200kg, Porcje rosołowe z indyka pełna z kuperkiem CPV 15112100-7-50kg, Wątróbka z indyka CPV 15112300-9-300kg, Pieczeń rzymska CPV 15131130-5-200kg, Szynka soczysta z beczki wędzona CPV 15131210-0-200kg, Polędwica z kurczaka kl.1 CPV 15131135-0-200kg, Schab Dębski kl.1 CPV 15131120-2-120kg, Szynka cygańska wędzona kl.1 CPV 15131120-2-180kg, Szynka Maryny wędzona CPV 15131120-2-140kg, Polędwica wieprzowa sopocka kl.1 CPV 15131120-2-300kg, Szynka z fileta blok CPV 15131135-0-150kg, Kiełbasa żywiecka kl.1 CPV 15131130-5-150kg, Kiełbasa wieprzowa krakowska parzona CPV 15131130-5-120kg, Kiełbasa tatrzańska kanapkowa CPV 15131130-5-100kg, Kiełbasa wieprzowa parzona biała kl.1(a 100g) CPV 15131130-5-400kg, Kiełbasa podwawelska złota(a 100g) kl.1 CPV 15131130-5-200kg, Kiełbasa śląska extra(a 100g) CPV 15131130-5-300kg, Parówki drobiowe 80% mięsa kl.I (a 100g)CPV 15131500-0-250kg, Boczek wieprzowy rolowany faszerowany CPV 15131400-9-200kg, Boczek parzony paski kl.1 CPV 15131400-9-200kg, Pasztet borowikowy kl.1 CPV 15131310-1-200kg, Pasztetowa podwędzana CPV 15131310-1-120kg, Metka łososiowa CPV 15131310-1-150kg, Kaszanka jęczmienna(a 100g)CPV15131134-3-60kg, Salceson ozorkowy CPV 15131120-2-350kg, Salceson włoski CPV 15131120-2-350kg, Szynkówka CPV 15131120-2-350kg, Kiełbasa rawska gruba CPV 15131000-5-120kg, Polędwica z kurcząt CPV 15131400-9-120kg, Szynka z kotła kl.1 CPV 15131000-5-180kg, Polska pieczona cienka CPV 15131130-5-350kg, Parówki z indyka 80% mięsa kl.I(a 100g) CPV 15131500-0-200kg, Ozory świeże CPV 15114000-0-200kg, Kiełbasa swojska z cielęcina CPV 15131600-1-100kg, Żołądki drobiowe CPV 15114000-0-100kg, Flaki CPV 15114000-0-150kg, Wołowina gulaszowa CPV 15111000-9-150kg, Kiełbasa biała surowa CPV 15131130-5-200kg, Kiełbasa wiejska cienka CPV 15131600-1-200kg..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.12.10 - Szynka wędzona 15.13.12.20 - Bekon 15.13.12.30 - Salami 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Pełnomocnictwo dla osób upoważnionych do podpisywania oferty i podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy wystawione i podpisane przez Wykonawcę (o ile upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych-KRS lub innej ewidencji działalności gospodarczej). 2.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art.22 ust.1 Prawa zamówień publicznych- załącznik Nr 2 do SIWZ, 3.Formularz cenowy- załącznik Nr 6 do SIWZ, 4.Formularz ofertowy- załącznik Nr 1 do SIWZ, 5.Oświadczenie Wykonawcy że wdrożył zasady i procedury spełnienia wymagań higienicznych i warunków koniecznych dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności, tj. artykułów będących przedmiotem zamówienia - załącznik Nr 3 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dpswlosciborz.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: dpswlosciborz.finn.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.02.2016 godzina 08:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej we Włościborzu, Włościbórz 1,78-114 Wrzosowo, -sekretariat I pietro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.