eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia ABW w Emowie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-05-27

Warszawa: Dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia ABW w Emowie.
Numer ogłoszenia: 131440 - 2011; data zamieszczenia: 27.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego Biuro Administracyjno-Gospodarcze , ul. Rakowiecka 2A, 00-993 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 0 22 58 56 525, faks 0 22 58 56 565.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.abw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia ABW w Emowie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia ABW w Emowie w podziale na następujące grupy asortymentowe: - I grupa - produkty mięsno - wędliniarskie (36 pozycji), - II grupa - artykuły pozostałe, takie jak: produkty sypkie, nabiał, mrożonki, ryby i przetwory rybne, jaja (137 pozycji), - III grupa - świeże warzywa i owoce (35 pozycji), - IV grupa - pieczywo (6 pozycji). Szczegółowy wykaz asortymentu oraz ilości przedstawia załącznik nr 1 do siwz (formularz oferty) Podane w formularzu oferty ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdej grupy asortymentowej to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia. Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy oraz wszelkie inne wymagania dotyczące produktów żywnościowych określone w obowiązujących przepisach, a w szczególności w: - ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914, z późn. zm.); - ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., Nr 17, poz. 127); - rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r., Nr 137, poz. 966, z późn. zm.) Zamawiający wymaga, aby dostawy asortymentu realizowane były specjalistycznym transportem, przystosowanym do przewozu żywności i spełniającym odpowiednie wymogi sanitarne określone w obowiązujących przepisach Dostarczony asotyment będący przedmiotem zamówienia w I grupie (produkty mięsno - wędliniarskie) powinien posiadać Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r., Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem We 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz.L. z 2004 r., Nr 139, poz. 55, z późn. zm.). Asortyment będący przedmiotem zamówienia winien być dostarczany w sposób zwyczajowo przyjęty dla określonej grupy towarowej, gwarantujący ochronę przed uszkodzeniami transportowymi, a w szczególności asortyment będący przedmiotem zamówienia w I grupie (produkty mięsno - wędliniarskie) powinien być zapakowany w czyste i nieuszkodzone: opakowania lub pojemniki plastikowe z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, pojemniki plombowane lub metkowane. Zabrania się przewożenia brudnych pojemników razem z partią dostarczanego asortymentu. Wymagany okres gwarancji: Wykonawca udzieli gwarancji na przedmiot zamówienia w zakresie jego jakości. Termin gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. Zamawiający wymaga, aby dostawa do magazynu asortymentu z I, II i IV grupy asortymentowej nastąpiła nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia dla danego produktu. Miejsce dostawy: magazyn zamawiającego w Emowie kolo Warszawy..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0, 15.50.00.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.00.00-6, 15.54.40.00-3, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6, 15.13.10.00-5, 15.83.00.00-5, 15.87.00.00-7, 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4, 03.22.00.00-9, 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.07.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje należycie, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy: - produktów mięsno - wędliniarskich o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto każda (dotyczy wykonawców składających ofertę na I grupę asortymentową), - produktów żywnościowych z grup produktowych takich jak: nabiał, ,mrożonki, ryby i przetwory rybne oraz jaja, o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto każda (dotyczy wykonawców składających ofertę na II grupę asortymentową).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiana cen określonych w ofercie wykonawcy może być dokonana tylko raz w czasie trwania umowy i nie wcześniej niż po upływie sześciu miesięcy jej obowiązywania. Zmiana ta wymaga uprzedniego uzgodnienia przez strony. Ewentualny wzrost cen nie może przekroczyć wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego w komunikatach Prezesa GUS - dotyczy I, II i IV grupy asortymentowej. Kwota wynagrodzenia brutto należnego wykonawcy, może ulec zmianie w razie zmiany w trakcie wykonywania umowy ustawowej stawki podatku VAT. W takim przypadku nie będzie konieczne sporządzanie aneksu do niniejszej umowy, a wysokość należnego z tytułu zrealizowanych dostaw wynagrodzenia brutto ustalona zostanie z uwzględnieniem kwoty podatku VAT wynikającej ze stawki tego podatku obowiązującej w dniu wystawienia faktury.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.abw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wydział Zamówień Publicznych Biuro Administracyjno - Gospodarcze ABW, 02 - 652 Warszawa, ul. Samochodowa 5..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.06.2011 godzina 10:00, miejsce: Wydział Zamówień Publicznych Biuro Administracyjno - Gospodarcze ABW, 02 - 652 Warszawa, ul. Samochodowa 5, Biuro Przepustek.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: I grupa asortymentowa - produkty mięsno - wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I grupa asortymentowa - produkty mięsno - wędliniarskie (36 pozycji). Szczegółowy wykaz asortymentu oraz ilości przedstawia załącznik nr 1 do siwz. Podane w formularzu oferty ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: II grupa asortymentowa - artykuły pozostałe, takie jak: produkty sypkie, nabiał, mrożonki, ryby i przetwory rybne, jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II grupa asortymentowa - artykuły pozostałe, takie jak: produkty sypkie, nabiał, mrożonki, ryby i przetwory rybne, jaja (137 pozycji). Szczegółowy wykaz asortymentu oraz ilości przedstawia załącznik nr 1 do siwz. Podane w formularzu oferty ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.00.00-6, 15.54.40.00-3, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.87.00.00-7, 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4, 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: III grupa asortymentowa - świeże warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: III grupa asortymentowa - świeże warzywa i owoce (35 pozycji). Szczegółowy wykaz asortymentu oraz ilości przedstawia załącznik nr 1 do siwz. Podane w formularzu oferty ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: IV grupa asortymentowa - pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: IV grupa asortymentowa - pieczywo (6 pozycji). Szczegółowy wykaz asortymentu oraz ilości przedstawia załącznik nr 1 do siwz. Podane w formularzu oferty ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.