eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stargard SzczecińskiDostawy wędlin, mięsa i tłuszczy zwierzęcych.



Ogłoszenie z dnia 2011-05-25

Stargard Szczeciński: Dostawy wędlin, mięsa i tłuszczy zwierzęcych.
Numer ogłoszenia: 129214 - 2011; data zamieszczenia: 25.05.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, Al. Żołnierza 42, 73-110 Stargard Szczeciński, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 5763160, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wędlin, mięsa i tłuszczy zwierzęcych..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy wędlin oraz mięsa i tłuszczy zwierzęcych przy czym Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych wg następujących grup: Grupa I 1. .Baton drobiowy PN-A-86526:1995/Az2:2000; wędlina drobiowa, bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 300 kg 2. Kiełbasa jałowcowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; czysto wieprzowa kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona i podsuszana, - 100 kg 3. Kiełbasa krakowska parzona PN-A-82007:1996/Az1:1998; parzona wędlina wieprzowo wołowa, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw - 350 kg 4. Kiełbasa parówkowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; drobno rozdrobniona parówka wieprzowa, osłonka jelito cienkie wieprzowe, średnio tłusta - 1100 kg 5. Kiełbasa wolińska PN-A-82007:1996/Az1:1998; średnio rozdrobniona, osłonka jelito cienkie wieprzowe, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw - 6500 kg 6. Kiełbasa szynkowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; chuda, parzona wędlina wieprzowa, grubo rozdrobniona, z widocznymi na przekroju dużymi kawałkami chudego mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw - 300 kg 7. Kiełbasa tatrzańska PN-A-82007:1996/Az1:1998; średnio rozdrobniona, chuda, podsuszana kiełbasa wieprzowo wołowa, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw - 300 kg 8. Kiełbasa żywiecka drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; średnio rozdrobniona, chuda, podsuszana kiełbasa drobiowa, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw - 150 kg 9. Metka łososiowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; drobno rozdrobniona kiełbasa wieprzowo wołowa - 900 kg 10. Mielonka drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; wędlina drobiowa, drobno rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 1400 kg 11. Mielonka wieprzowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; wędlina z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, z niewielkimi oznakami tłuszczu, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw - 1200 kg 12. Mortadela drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; wędlina drobiowa, drobno rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 1400 kg 13. Mortadela wieprzowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; średni tłusta wędlina wieprzowa, drobno rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa - 1100 kg 14. Parówka śląska PN-A-82007:1996/Az1:1998; drobno rozdrobniona parówka wieprzowa, osłonka foliowa cienka, średnio tłusta - 1000 kg 15. Pasztet drobiowy pieczony PN-A-86526:1995/Az2:2000; pasztet z mięsa, w bloku lub foremkach, zapieczony, średnio tłusty - 1000 kg 16. Pasztetowa drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; pasztetowa z mięsa drobiowego, w folii lub osłonce jelitowej, średnio tłusta -1200 kg 17. Pasztetowa wieprzowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; pasztetowa z mięsa wieprzowych, w folii lub osłonce jelitowej, średnio tłusta - 1100 kg 18. Pieczeń drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; pieczeń z mięsa drobiowego, w foremkach lub bloku, zapieczona, średnio tłusta - 1100 kg 19. Pieczeń wieprzowa PN-A-82007:1996/Az1:1998; pieczeń z mięsa wieprzowego, w foremkach lub bloku, zapieczona, średnio tłusta - 1000 kg 20. Polędwica drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; wędlina drobiowa, bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 200 kg 21. Salceson włoski PN-A-82007:1996/Az1:1998; wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami mięsa - 1100 kg 22. Salceson czarny ozorkowy PN-A-82007:1996/Az1:1998; wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami ozorów i mięsa - 900 kg 23. Serdelki drobiowe PN-A-86526:1995/Az2:2000; parówka drobiowa, mocna rozdrobniona, osłonka w folii lub jelito cienkie, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 1500 kg 24. Kiełbasa smakowita z indyka PN-A-86526:1995/Az2:2000; wędlina drobiowa, bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne średnie kawałki mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 150 kg 25. Szynka drobiowa PN-A-86526:1995/Az2:2000; wędlina drobiowa, bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego , wyczuwalny smak mięsa drobiowego - 200 kg 26. Szynka tyrolska PN-A-82007:1996/Az1:1998; wędlina z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, z niewielkimi oznakami tłuszczu, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa z szynki wieprzowej, wyczuwalny smak mięsa i przypraw - 1100 kg 27. Szynka wieprzowa gotowana PN-A-82007:1996/Az1:1998; mięso z szynki wieprzowej, chuda, bez tłuszcz, nie rozdrobniona, parzona, - 100 kg 28. Kiełbasa biała parzona PN-A-82007:1996/Az1:1998; średnio rozdrobniona, osłonka jelito cienkie wieprzowe, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw - 200 kg 29. Kaszanka PN-A-82007:1996/Az1:1998; wyrób podrobowy - 500 kg Grupa II 1. Podudzie z kurczaka PN-A86526:1995/Az2:2000; górna część z ćwiartki z kurczaka o wadze 1 sztuki do 300g, świeża - 150 kg 2. Pałka z kurczaka PN-A86526:1995/Az2:2000; dolna część z ćwiartki tylnej z kurczaka, świeża - 100 kg 3. Karkówka wieprzowa bez kości, surowa PN-A-82002:1986, obrobiona, świeża - 100 kg 4. Łopatka wieprzowa bez kości, bez skóry, bez tłuszcz PN-A-82002:1986, świeża - 450 kg 5. Korpusy drobiowe PN-A86526:1995/Az2:2000, świeże - 2000 kg 6. Kości wędzone od schabu PN-A-82002:1986, wędzone - 1300 kg 7. Kurczak świeży PN-A86526:1995/Az2:2000 - 1900 kg 8. Mięso gulaszowe drobiowe luzem PN-A86526:1995/Az2:2000; chude mięso drobiowe w kawałkach, - 900 kg 9. Mięso gulaszowe wieprzowe luzem PN-A-82002:1986; mięso wieprzowe z łopatki, karkówki lub szynki w kawałkach, - 1000 kg 10. Mięso mielone drobiowe luzem PN-A86526:1995/Az2:2000; mięso mielone z drobiu, -1600 kg 11. Mięso mielone wieprzowe luzem PN-A-82023:2000; mięso mielone wieprzowe z łopatki, karkówki lub szynki, z niewielką zawartością tłuszczu - 1400 kg 12. Pierś z kurczaka surowa PN-A86526:1995/Az2:2000, świeże, w całości - 200 kg 13. Serca wieprzowe PN-A-82004:1986, świeże, w całości - 400 kg 14. Schab wieprzowy bez kości PN-A-82002:1986, w całości, świeże - 240 kg 15. Szynka wieprzowa surowa bez kości, bez tłuszcz, bez skóry PN-A-82002:1986, świeża - 10 kg 16. Mięso wołowe gulaszowe PN-A-82000:1965; chude, świeże w kawałkach o bokach minimum 3 cm, z udźca, łopatki, szynki wołowej itp. - 120 kg 17. Mięso wołowe bez kości ekstra PN-A-82000:1965; chude mięso wołowe z udźca lub łopatki, w płatach - 80 kg 18. Wątróbka drobiowa PN-A-86523; drobiowa, świeża - 400 kg 19. Wątroba wieprzowa PN-A-82004:1986; wieprzowa świeża, w płatach - 400 kg 20. Boczek wędzony bez żeber PN-A-82007:1996/Az1:1998; wieprzowy, wędzony, bez żeber - 200 kg 21. Nerki wieprzowe PN-A-82004:1986; świeże, wieprzowe - 200 kg 22. Smalec wieprzowy PN-86901; luzem lub w kostkach- 500 kg 23. Słonina wieprzowa bez skóry PN-85/A-85800; świeża, bez skóry - 200 kg.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.13.10 - Pasztety 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.22.10 - 15.11.22.10 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.11.40.00 - Podroby 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Grupa I Dostawy wędlin

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.05.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład przetwórstwa Mięsnego OZIMEK, ul. Usługowa 1a, 73-110 Stargard Szczeciński, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 151500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 208235,49

  • Oferta z najniższą ceną: 208235,49 / Oferta z najwyższą ceną: 220022,25

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Grupa II - Dostawy miesa i tłuszcy zwierzęcych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.05.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Polski Przemysł Mięsny MAT S.A. oddział Stargard Szczeciński, ul. Rzeźnicza 6-8, 73-110 Stargard Szczeciński, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 89500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 84530,25

  • Oferta z najniższą ceną: 8453025,00 / Oferta z najwyższą ceną: 97129,73

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Podstawą wyboru takiego trybu udzielenia zamówienia jest przedmiot dostawy, obejmujący dostawę artykułów powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych a wartość zamówienia jest mniejsz niż kwoty okreslone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r z poź. zm.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.