eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi TrzemesznoDOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE W KRUCHOWIE - GMINA TRZEMESZNO

Zobacz treść przetargu, którego dotyczy to sprostowanie



Ogłoszenie z dnia 2014-04-14

Numer ogłoszenia: 127570 - 2014; data zamieszczenia: 14.04.2014

OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA

Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 127378 - 2014 data 14.04.2014 r.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Ośrodek Pomocy Społecznej w Trzemesznie, ul. Kościuszki 35, 62-240 Trzemeszno, woj. wielkopolskie, tel. 61 4154165, fax. 61 2454484.

SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU

II.1) Tekst, który należy zmienić:

  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.3).
  • W ogłoszeniu jest: Przedmiot zamówienia polega na: 2.1. codziennym od poniedziałku do piątku przygotowywaniu i dostawie gorących posiłków do Zespołu Szkół w Kruchowie w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych przez Zamawiającego. Obiady w formie jednodaniowej dla dzieci , młodzieży uczącej się. Usługa realizowana ze środków Ośrodka Pomocy Społecznej. Dowóz do miejsca wskazanego przez zamawiającego na terenie Gminy Trzemeszno, w ilości ok. 20 posiłków. Posiłek będzie przyznany na podstawie zlecenia na zasadach określonych w umowie z wykonawcą. Należność za wydane posiłki będzie przekazywana na konto wykonawcy na zasadach określonych w umowie z wykonawcą, po przedłożeniu faktury VAT. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć zupę podaną z pieczywem, drugie danie ma być posiłkiem mięsnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz raz w tygodniu danie jarskie. 3. Obiad jednodaniowy dla dzieci uczęszczających do szkoły w Kruchowie, wydawany będzie w następującym systemie: Dni tygodnia oraz waga/objętość posiłków: 1. zupa 450 g + 65 g pieczywo -(poniedziałki i środy) 2. drugie danie w dni ( wtorki i czwartki) - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g - mięso lub ryba 100g, - surówki jarzyny - 100 g, 3. danie jarskie: w piątek (np.- Naleśniki z nadzieniem 400 g; placki ziemniaczane 300g; pierogi z serem lub truskawkami - 300g; lub 300g - ryż z jabłkami lub bitą śmietaną, makaron z serem, łazanki, kluski śląskie itp.) Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości wydawanych posiłków dziennie w zależności od potrzeb, zmiany te nie powodują zmiany cen jednostkowych. Wyżej podane ilości posiłków utrzymują się do 31.12. 2012 roku (odliczając okres wakacyjny). Dostawa musi odbywać się w jednorazowych naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz.U. Z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy..
  • W ogłoszeniu powinno być: Przedmiot zamówienia polega na: 2.1. codziennym od poniedziałku do piątku przygotowywaniu i dostawie gorących posiłków do Zespołu Szkół w Kruchowie w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych przez Zamawiającego. Obiady w formie jednodaniowej dla dzieci , młodzieży uczącej się. Usługa realizowana ze środków Ośrodka Pomocy Społecznej. Dowóz do miejsca wskazanego przez zamawiającego na terenie Gminy Trzemeszno, w ilości ok. 20 posiłków. Posiłek będzie przyznany na podstawie zlecenia na zasadach określonych w umowie z wykonawcą. Należność za wydane posiłki będzie przekazywana na konto wykonawcy na zasadach określonych w umowie z wykonawcą, po przedłożeniu faktury VAT. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć zupę podaną z pieczywem, drugie danie ma być posiłkiem mięsnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz raz w tygodniu danie jarskie. 3. Obiad jednodaniowy dla dzieci uczęszczających do szkoły w Kruchowie, wydawany będzie w następującym systemie: Dni tygodnia oraz waga/objętość posiłków: 1. zupa 450 g + 65 g pieczywo -(poniedziałki i środy) 2. drugie danie w dni ( wtorki i czwartki) - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g - mięso lub ryba 100g, - surówki jarzyny - 100 g, 3. danie jarskie: w piątek (np.- Naleśniki z nadzieniem 400 g; placki ziemniaczane 300g; pierogi z serem lub truskawkami - 300g; lub 300g - ryż z jabłkami lub bitą śmietaną, makaron z serem, łazanki, kluski śląskie itp.) Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości wydawanych posiłków dziennie w zależności od potrzeb, zmiany te nie powodują zmiany cen jednostkowych. Wyżej podane ilości posiłków utrzymują się do 31.12. 2014 roku (odliczając okres wakacyjny). Dostawa musi odbywać się w jednorazowych naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy..

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.