eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok › ¦wiadczenie us³ug cateringowych

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-05-18

Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ug cateringowych
Numer og³oszenia: 127411 - 2010; data zamieszczenia: 18.05.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego w Bia³ymstoku , ul. ¯abia 5, 15-448 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 6515855, faks 085 6515855.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.ckubialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ugi cateringowej polegaj±cej na przygotowaniu, dowozie oraz podaniu posi³ków. b) Posi³ki bêd± przygotowane przez Wykonawcê w obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzjê inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posi³ków dla potrzeb zbiorowego ¿ywienia. c) Wykonawca odpowiada za dostarczenie posi³ków oraz podanie ich zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotycz±cymi ¿ywno¶ci. d) Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ sk³adania ofert czê¶ciowych w zakresie piêciu czê¶ci zamówienia. e) Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci z³o¿enia oferty przewiduj±cej odmienny ni¿ okre¶lony w SIWZ sposób wykonania zamówienia (oferty wariantowej)..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: tak.

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
  • Zamawiaj±cy przewiduje zamówienie uzupe³niaj±ce w zakresie I czê¶ci zamówienia - us³uga cateringowa w trakcie 2 (dwóch) spotkañ w ramach Forum Wymiany Do¶wiadczeñ, organizowanych w ramach projektu ¦WIADOMY WYBÓR PEWNY SUKCES - 8 czerwca i 30 wrze¶nia 2010 r. polegaj±ce na zwiêkszeniu zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia, jednak nie wiêcej ni¿ jego podwojeniu. h) Nazwa i kod wg Wspólnego S³ownika Zamówieñ (CPV): us³ugi dostarczania posi³ków: 55.52.00.00-1; us³ugi przygotowywania posi³ków: 55.32.10.00-6.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 52.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 8.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca prowadzi dzia³alno¶æ gospodarcz± w zakresie objêtym przedmiotem zamówienia i o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckubialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego w Bia³ymstoku, ul. ¯abia 5, 15-448 Bia³ystok.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 25.05.2010 godzina 11:00, miejsce: Ofertê nale¿y z³o¿yæ w zamkniêtej kopercie w siedzibie Zamawiaj±cego w Bia³ymstoku przy ul. ¯abiej 5 (SEKRETARIAT).

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: do 23.06.2010.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Zamówienia realizowane jest w ramach nastêpuj±cych projektów: a) ¦WIADOMY WYBÓR PEWNY SUKCES - projekty rozwojowe dla szkó³ zawodowych, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i z bud¿etu Pañstwa, nr umowy UDA-POKL.09.02.00-20-008/08-00; projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki w ramach Priorytetu IX - Rozwój wykszta³cenia i kompetencji w regionie, dzia³anie 9.2. Podniesienie atrakcyjno¶ci i jako¶ci szkolnictwa zawodowego; b) Akademia Rozwoju Nauczycieli Kszta³cenia Zawodowego wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i z bud¿etu Pañstwa, projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki w ramach Priorytetu IX - Rozwój wykszta³cenia i kompetencji w regionie, dzia³anie 9.4. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu o¶wiaty, c) Kszta³cenie ustawiczne bli¿ej Ciebie wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i z bud¿etu Pañstwa, nr umowy UDA-POKL.09.03.00-20-021/09-00; projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki w ramach Priorytetu IX. Rozwój wykszta³cenia i kompetencji w regionie, Dzia³anie 9.3 Upowszechnianie formalnego kszta³cenia ustawicznego w formach szkolnych. Otwarcie ofert nast±pi w dniu 25 maja 2010 r., w budynku przy ul. ¯abiej 5 w Bia³ymstoku, pok. 6 o godzinie 11:15.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: us³uga cateringu w ramach Forum Wymiany Do¶wiadczeñ, organizowanych w ramach projektu ¦WIADOMY WYBÓR PEWNY SUKCES - projekty rozwojowe dla szkó³ zawodowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dwie dostawy dañ zimnych na naczyniach jednorazowych dla ok. 40 osób ¶wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie 2 (dwóch) spotkañ Panelu Ekspertów dla ok. 35 osób.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: us³uga cateringu w ramach projektu Akademia Rozwoju Nauczycieli Kszta³cenia Zawodowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: - dwie us³ugi dostawy i obs³ugi szwedzkiego sto³u podczas spotkania otwieraj±cego projekt dla 60 osób - ¶wiadczenie us³ug cateringowych w zakresie dostawy 480 obiadów sk³adaj±cych siê z I i II dania, deseru i napoju podawanych w trakcie weekendowych szkoleñ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie 8 (o¶miu) spotkañ weekendowych w ramach projektu Kszta³cenie ustawiczne bli¿ej Ciebie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: - ¶wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie 8 (o¶miu) spotkañ weekendowych obs³uga 16 przedpo³udniowych przerw kawowych w trakcie weekendowych szkoleñ (sobota, niedziela), ka¿da dla 80 osób ka¿da dla 80 osób: - obs³uga 24 popo³udniowych przerw kawowych w trakcie weekendowych szkoleñ (pi±tek, sobota, niedziela), ka¿da dla 80 osób.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 4.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Swiadczenie us³ug cateringowych w trakcie obchodów 5-lecia funkcjonowania Centrum Kszta³cenia Ustawicznego oraz dostawa i obs³uga szwedzkiego sto³u podczas Konferencji.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: - ¶wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie obchodów 5-lecia funkcjonowania Centrum Kszta³cenia Ustawicznego -dostawa i obs³ugê szwedzkiego sto³u podczas Konferencji dla 80 osób.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 2.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.