Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2010-05-18
Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ug cateringowych
Numer og³oszenia: 127411 - 2010; data zamieszczenia: 18.05.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego w Bia³ymstoku , ul. ¯abia 5, 15-448 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 6515855, faks 085 6515855.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.ckubialystok.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ugi cateringowej polegaj±cej na przygotowaniu, dowozie oraz podaniu posi³ków. b) Posi³ki bêd± przygotowane przez Wykonawcê w obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzjê inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posi³ków dla potrzeb zbiorowego ¿ywienia. c) Wykonawca odpowiada za dostarczenie posi³ków oraz podanie ich zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotycz±cymi ¿ywno¶ci. d) Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ sk³adania ofert czê¶ciowych w zakresie piêciu czê¶ci zamówienia. e) Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci z³o¿enia oferty przewiduj±cej odmienny ni¿ okre¶lony w SIWZ sposób wykonania zamówienia (oferty wariantowej)..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: tak.
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Zamawiaj±cy przewiduje zamówienie uzupe³niaj±ce w zakresie I czê¶ci zamówienia - us³uga cateringowa w trakcie 2 (dwóch) spotkañ w ramach Forum Wymiany Do¶wiadczeñ, organizowanych w ramach projektu ¦WIADOMY WYBÓR PEWNY SUKCES - 8 czerwca i 30 wrze¶nia 2010 r. polegaj±ce na zwiêkszeniu zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia, jednak nie wiêcej ni¿ jego podwojeniu. h) Nazwa i kod wg Wspólnego S³ownika Zamówieñ (CPV): us³ugi dostarczania posi³ków: 55.52.00.00-1; us³ugi przygotowywania posi³ków: 55.32.10.00-6.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 52.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 8.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca prowadzi dzia³alno¶æ gospodarcz± w zakresie objêtym przedmiotem zamówienia i o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca o¶wiadczy, ¿e spe³nia w/w warunek.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckubialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego w Bia³ymstoku, ul. ¯abia 5, 15-448 Bia³ystok.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 25.05.2010 godzina 11:00, miejsce: Ofertê nale¿y z³o¿yæ w zamkniêtej kopercie w siedzibie Zamawiaj±cego w Bia³ymstoku przy ul. ¯abiej 5 (SEKRETARIAT).
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: do 23.06.2010.
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Zamówienia realizowane jest w ramach nastêpuj±cych projektów: a) ¦WIADOMY WYBÓR PEWNY SUKCES - projekty rozwojowe dla szkó³ zawodowych, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i z bud¿etu Pañstwa, nr umowy UDA-POKL.09.02.00-20-008/08-00; projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki w ramach Priorytetu IX - Rozwój wykszta³cenia i kompetencji w regionie, dzia³anie 9.2. Podniesienie atrakcyjno¶ci i jako¶ci szkolnictwa zawodowego; b) Akademia Rozwoju Nauczycieli Kszta³cenia Zawodowego wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i z bud¿etu Pañstwa, projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki w ramach Priorytetu IX - Rozwój wykszta³cenia i kompetencji w regionie, dzia³anie 9.4. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu o¶wiaty, c) Kszta³cenie ustawiczne bli¿ej Ciebie wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i z bud¿etu Pañstwa, nr umowy UDA-POKL.09.03.00-20-021/09-00; projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki w ramach Priorytetu IX. Rozwój wykszta³cenia i kompetencji w regionie, Dzia³anie 9.3 Upowszechnianie formalnego kszta³cenia ustawicznego w formach szkolnych. Otwarcie ofert nast±pi w dniu 25 maja 2010 r., w budynku przy ul. ¯abiej 5 w Bia³ymstoku, pok. 6 o godzinie 11:15.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: us³uga cateringu w ramach Forum Wymiany Do¶wiadczeñ, organizowanych w ramach projektu ¦WIADOMY WYBÓR PEWNY SUKCES - projekty rozwojowe dla szkó³ zawodowych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dwie dostawy dañ zimnych na naczyniach jednorazowych dla ok. 40 osób ¶wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie 2 (dwóch) spotkañ Panelu Ekspertów dla ok. 35 osób.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: us³uga cateringu w ramach projektu Akademia Rozwoju Nauczycieli Kszta³cenia Zawodowego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: - dwie us³ugi dostawy i obs³ugi szwedzkiego sto³u podczas spotkania otwieraj±cego projekt dla 60 osób - ¶wiadczenie us³ug cateringowych w zakresie dostawy 480 obiadów sk³adaj±cych siê z I i II dania, deseru i napoju podawanych w trakcie weekendowych szkoleñ.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie 8 (o¶miu) spotkañ weekendowych w ramach projektu Kszta³cenie ustawiczne bli¿ej Ciebie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: - ¶wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie 8 (o¶miu) spotkañ weekendowych obs³uga 16 przedpo³udniowych przerw kawowych w trakcie weekendowych szkoleñ (sobota, niedziela), ka¿da dla 80 osób ka¿da dla 80 osób: - obs³uga 24 popo³udniowych przerw kawowych w trakcie weekendowych szkoleñ (pi±tek, sobota, niedziela), ka¿da dla 80 osób.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 4.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Swiadczenie us³ug cateringowych w trakcie obchodów 5-lecia funkcjonowania Centrum Kszta³cenia Ustawicznego oraz dostawa i obs³uga szwedzkiego sto³u podczas Konferencji.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: - ¶wiadczenie us³ug cateringowych w trakcie obchodów 5-lecia funkcjonowania Centrum Kszta³cenia Ustawicznego -dostawa i obs³ugê szwedzkiego sto³u podczas Konferencji dla 80 osób.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Modernizacja instalacji elektrycznych w obiektach o¶wiatowych: VIII LO - czê¶æ I SP Nr 6 - czê¶æ II PS Nr 65 - czê¶æ III SP Nr 20 - czê¶æ IV
- Dostawa odczynników i drobnego sprzêtu niezbêdnego do realizacji programu pozaustrojowego zap³odnienia do Kliniki Rozrodczo¶ci i Endokrynologii Ginekologicznej USK w Bia³ymstoku
- Naprawa 4 sztuk drycoolerów
- Dostawa obiadów do sto³ówki szkolnej w roku szkolnym 2024 - 2025
- Budowa Jednostki Ratowniczo-Ga¶niczej w Bia³ymstoku - etap III
- Dostawa endoprotez kolana
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "¦wiadczenie us³ug ¿ywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkó³ Ogólnokszta³c±cych nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- ¦wiadczenie us³ug ¿ywienia na potrzeby: Szko³y Podstawowej nr 1 z Oddzia³em Przedszkolnym, Szko³y Podstawowej nr 3 oraz Zespo³u Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmiñskim
- DO¯YWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WÊGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Do¿ywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DO¯YWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK O¦WIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- Ca³odniowe ¶wiadczenie us³ug w zakresie przygotowywania posi³ków w pomieszczeniach wydzier¿awionych przez Zamawiaj±cego i dystrybucji posi³ków do sto³ówki Domu Pomocy Spo³ecznej w Pucku.
wiêcej: »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.