eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grudziądz › Dostawy artykułów spożywczych (wędliny, mięsa i podroby)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-01-12

Grudziądz: Dostawy artykułów spożywczych (wędliny, mięsa i podroby)
Numer ogłoszenia: 12341 - 2009; data zamieszczenia: 12.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 2 , ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych (wędliny, mięsa i podroby).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I: Lp./Nazwa produktu/Kod CPV /Norma/Ilość w kg 1/Głowizna/15114000-0/PN - A - 82007/200 2/Kaszanka/15131134-3/PN - A - 82022/850 3/Kaszanka cienka/15131134-3/PN - A - 82022/400 4/Kiełbasa biała/15131133-6/PN - A - 82022/1000 5/Kiełbasa jarmarczna/15131133-6/PN - A - 82007/900 6/Kiełbasa krakowska/15131133-6/PN - A - 82007/850 7/Kiełbasa łososiowa/15131133-6/PN - A - 82007/600 8/Kiełbasa mortadela/15131133-6/PN - A - 82007/1300 9/Kiełbasa parówkowa/15131133-6/PN - A - 82007/100 10/Kiełbasa piwna/15131133-6/PN - A - 82007/650 11/Kiełbasa podwawelska/15131133-6/PN - A - 82007/1000 12/Kiełbasa toruńska/15131133-6/PN - A - 82007/1500 13/Kiełbasa śląska/15131133-6/PN - A - 82007/1300 14/Kiełbasa szynkowa/15131133-6/PN - A - 82007/1900 15/Kiełbasa wiejska/15131133-6/PN - A - 82007/2400 16/Kiełbasa zwyczajna/15131133-6/PN - A - 82007/2600 17/Kiełbasa żywiecka/15131133-6/PN - A - 82007/700 18/Kiełbasa metka/15131133-6/PN - A - 82007/600 19/Mielonka prasowana/15131133-6/PN - A - 82007/2200 20/Parówki cienkie/15131133-6/PN - A - 82007/1400 21/Parówki cielęce/15131133-6/PN - A - 82007/300 22/Pasztet zapiekany/15131300-8/PN - A - 82022/840 23/Pasztetowa podwędzana/15131131-2/PN - A - 82022/400 24/Salceson (biały i czarny)/15131134-3/PN - A - 82022/1110 25/Pasztetowa/15131131-2/PN - A - 82022/500 26/Smalec z przyprawami/15412100-0/PN - A - 82022/200 Część II: Lp./Nazwa produktu/Kod CPV /Norma/Ilość w kg 1/Mięso mielone nie przyprawiane/15131620-7/PN - A - 82022/3100 2/Mięso gulaszowe wieprzowe/15113000-3/PN - A - 82022/900 3/Schab b/k/15113000-3/PN - A - 82022/150 4/Szynka b/k/15113000-3/PN - A - 82022/200 5/Łopatka wieprzowa b/k/15113000-3/PN - A - 82022/250 6/Karkówka b/k/15111100-0/PN - A - 82022/600 7/Mięso wołowe b/k/15111100-0/PN - A - 82004/20 8/Wątroba wieprzowa/15113000-3/PN - A - 82022/900 9/Podgardle wędzone/15131133-6/PN - A - 82022/1500 10/Boczek wędzony/15131200-7/PN - A - 82007/100 11/Boczek świeży/15100000-9/PN - A - 82007/50.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00 - Produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się osoby (wykonawcy), które spełniają warunki określone w art. 22 ustawy Pzp1 oraz nie podlegają wykluczeniu w przypadkach określonych w art. 24 w/w ustawy. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 23 ustawy Pzp2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 8 SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia i dokumenty, jakie należy dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. Łącznie z ofertą należy złożyć pod rygorem wykluczenia z postępowania n/w dokumenty: 8.1 Aktualny /wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert/ odpis właściwego rejestru (osoba fizyczna - aktualny odpis zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, rolnik indywidualny zaświadczenie o posiadaniu gospodarstwa rolnego poświadczone przez wójta lub burmistrza) w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 8.2 Wypełniony załącznik nr 1 stanowiący ofertę cenową. 8.3 Oświadczenie wykonawcy stanowiące załącznik nr 2 i 3 do SIWZ. 8.4 Parafowany projekt umowy załącznik nr 4 do SIWZ W przypadku składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, do oferty należy załączyć dokumenty wymienione w pkt. 8.1 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt -8.1 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienia; (wystawione nie wcześniej niż 6 miesiące przed upływem terminu składania ofert) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa w pkt - 3 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Zaświadczenia i informacje, których żąda zamawiający muszą być aktualne..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 2 w Grudziądzu ul. Sikorskiego 13/17 86-300 Grudziądz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.01.2009 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Nr 2 ul. Sikorskiego 13/17 86-300 Grudziądz Sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp./Nazwa produktu/Kod CPV /Norma/Ilość w kg 1/Głowizna/15114000-0/PN - A - 82007/200 2/Kaszanka/15131134-3/PN - A - 82022/850 3/Kaszanka cienka/15131134-3/PN - A - 82022/400 4/Kiełbasa biała/15131133-6/PN - A - 82022/1000 5/Kiełbasa jarmarczna/15131133-6/PN - A - 82007/900 6/Kiełbasa krakowska/15131133-6/PN - A - 82007/850 7/Kiełbasa łososiowa/15131133-6/PN - A - 82007/600 8/Kiełbasa mortadela/15131133-6/PN - A - 82007/1300 9/Kiełbasa parówkowa/15131133-6/PN - A - 82007/100 10/Kiełbasa piwna/15131133-6/PN - A - 82007/650 11/Kiełbasa podwawelska/15131133-6/PN - A - 82007/1000 12/Kiełbasa toruńska/15131133-6/PN - A - 82007/1500 13/Kiełbasa śląska/15131133-6/PN - A - 82007/1300 14/Kiełbasa szynkowa/15131133-6/PN - A - 82007/1900 15/Kiełbasa wiejska/15131133-6/PN - A - 82007/2400 16/Kiełbasa zwyczajna/15131133-6/PN - A - 82007/2600 17/Kiełbasa żywiecka/15131133-6/PN - A - 82007/700 18/Kiełbasa metka/15131133-6/PN - A - 82007/600 19/Mielonka prasowana/15131133-6/PN - A - 82007/2200 20/Parówki cienkie/15131133-6/PN - A - 82007/1400 21/Parówki cielęce/15131133-6/PN - A - 82007/300 22/Pasztet zapiekany/15131300-8/PN - A - 82022/840 23/Pasztetowa podwędzana/15131131-2/PN - A - 82022/400 24/Salceson (biały i czarny)/15131134-3/PN - A - 82022/1110 25/Pasztetowa/15131131-2/PN - A - 82022/500 26/Smalec z przyprawami/15412100-0/PN - A - 82022/200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp./Nazwa produktu/Kod CPV /Norma/Ilość w kg 1/Mięso mielone nie przyprawiane/15131620-7/PN - A - 82022/3100 2/Mięso gulaszowe wieprzowe/15113000-3/PN - A - 82022/900 3/Schab b/k/15113000-3/PN - A - 82022/150 4/Szynka b/k/15113000-3/PN - A - 82022/200 5/Łopatka wieprzowa b/k/15113000-3/PN - A - 82022/250 6/Karkówka b/k/15111100-0/PN - A - 82022/600 7/Mięso wołowe b/k/15111100-0/PN - A - 82004/20 8/Wątroba wieprzowa/15113000-3/PN - A - 82022/900 9/Podgardle wędzone/15131133-6/PN - A - 82022/1500 10/Boczek wędzony/15131200-7/PN - A - 82007/100 11/Boczek świeży/15100000-9/PN - A - 82007/50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.