eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WleńZakup dostawa ryb mrożonych , wędzonych , i konserwowanych oraz konserw rybnych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-13

Wleń: Zakup dostawa ryb mrożonych , wędzonych , i konserwowanych oraz konserw rybnych.
Numer ogłoszenia: 122653 - 2010; data zamieszczenia: 13.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Nielestno 17, 59-610 Wleń, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7136402, 7136342, faks 0-75 7136342.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsnielestno.powiatlwowecki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup dostawa ryb mrożonych , wędzonych , i konserwowanych oraz konserw rybnych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 2.1 Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb mrożonych ,wędzonych i konserwowanych oraz konserw rybnych dla Domu Pomocy Społecznej w Nielestnie 17, załącznik Nr 1do SIWZ. Koszty transportu dostawy przedmiotu zamówienia do magazynu Zamawiającego ponosi Wykonawca. 2.2 Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 (formularz cenowy) do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2.3 Zamawiający oszacował zapotrzebowanie na wymienione produkty na okres 12 miesięcy. Ilości te stanową wartość szacunkową , co oznacza, że ilość zamówienia na podstawie umowy może ulec zmianie . Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego jakiegokolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia. Dostarczone ryby muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymogami zawartymi w Polskich Normach i muszą posiadać ważne terminy do spożycia. Ryby muszą być dostarczone w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości ,terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości , co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 2.4 Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie, w oparciu o cząstkowe zamówienia (pisemne, telefoniczne lub faksem) obejmujące ilość, terminy i miejsce dostaw), złożone z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 12.00. Dostawy przyjmowane są od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 13.00. 2.5 Miejsce dostawy do Zamawiającego: - Dom Pomocy Społecznej w Nielestnie 17 2.6 Asortyment musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu (chłodnia) ,spełniającym obowiązkowe wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia i przedstawić je na żądanie Zamawiającego. 2.7 Wymagania dla ryb mrożonych : - zawartość glazury nie może przekroczyć 20%, -wygląd : brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń, -zapach : właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny, - tkanka mięsna : jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku ,bez plam i przebarwień , po rozmnożeniu sprężysta, do osłabionej nie rozpadającej się, o prawidłowym zapachu, -właściwości fizykochemiczne i biologiczne : Brak zanieczyszczeń fizycznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. 2.8 Wymagania dla śledzi solonych a la matias : -filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawione staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, smak i zapach : właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, -tkanka mięsna : mięso właściwe związane sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń, -właściwości fizykochemiczne i biologiczne : Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. 2.9 Wymagania dla ryb wędzonych : -wygląd : tusze ryb powinny mieć właściwy wygląd, tkanka mięsna powinna być odpowiednio jędrna, prawidłowo ,równomiernie wywędzona ,niedopuszczalne przewędzenie lub niedowędzenie: całe nie uszkodzone, z odpowiednio przylegającą skórką, -smak i zapach :smak i zapach przyjemny, charakterystyczny dla wyrobów wędzonych z określonych gatunków ryb, niedopuszczalny: smak i zapach mięsa jełki, gorzki ,gnilny inny obcy, -właściwości fizykochemiczne i biologiczne ; brak zanieczyszczeń fizycznych ,chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników ,brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, niedopuszczalne :występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego lub nadających odrażający wygląd, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki np. muchy, szczury itp. obecność pleśni. 2.10 Wymagania dla konserw rybnych : Dostarczone konserwy i przetwory rybne muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach i muszą posiadać ważne terminy do spożycia ( co najmniej 180 dni od daty dostawy ) Konserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych ,szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach , z podaną informacją nazwy produktu, zawartości ,terminu ważności oraz nazwy i adres producenta. Konserwy powinny być dostarczane w łatwo otwieranych ( z wieczkiem EO, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego )..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.00.00 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnieia warunków dokonana będzie na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnieia warunków dokonana będzie na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnieia warunków dokonana będzie na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnieia warunków dokonana będzie na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnieia warunków dokonana będzie na podstawie złożonego oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsnielestno.powiatlwowecki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DPS Nielestno 17, 59-610 Wleń.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat DPS Nielestno 17, 59-610 Wleń.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.