eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO i projektów stypendialnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-04-17

Kraków: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO i projektów stypendialnych
Numer ogłoszenia: 121046 - 2012; data zamieszczenia: 17.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości , ul. Kazimierza Kordylewskiego 11, 31-542 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 376 91 00, faks 012 376 91 20.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcp.malopolska.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO i projektów stypendialnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO i projektów stypendialnych. Zamówienie składa się z trzech części: Część I -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych w ramach II Osi Priorytetowej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 - Gospodarka Regionalnej Szansy Część II -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych dla projektu Doctus - Małopolski Fundusz stypendialny dla doktorantów realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 w ramach Poddziałania 8.2.2 PO KL Część III -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych dla projektu Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ (dla wszystkich trzech części postępowania) Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 5-7 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usług restauracyjnej tj. zestawu. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, -świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia t.j. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) - przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenie usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych oraz ze stali nierdzewnej, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 20 min. przed rozpoczęciem spotkania, - zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min po zakończeniu spotkania, Przedmiot zamówienia współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej: -w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, w ramach Pomocy Technicznej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 (dotyczy części I postępowania) -w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 dla projektów Doctus - Małopolski fundusz stypendialny dla doktorantów w ramach Poddziałania 8.2.2. oraz Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL, (dotyczy części II oraz III postępowania) -w ramach środków krajowych (budżet Województwa Małopolskiego i budżet państwa) (dotyczy części II oraz III postępowania) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie wszystkich części postępowania zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wnoszenia wadium do przedmiotowego postępowania.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie ww. warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej 4 usługi cateringowe o wartości odpowiadającej wartością usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia. Przez wartość odpowiadającą wartości usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia należy rozumieć taki przypadek, gdy wartość wykonanej przez Wykonawcę usług nie była niższa niż 80% wartości składanej oferty (Jeżeli Wykonawca będzie składał ofertę na wszystkie części wówczas musi wykazać, iż wykonał lub wykonuje usługi cateringowe stanowiące minimum 80 % wartości wszystkich części). Jednocześnie każda z wymaganych powyżej 4 usług musi obejmować swoim zakresem: 1) przygotowanie posiłku typu lunch konferencyjny zimny/ciepły/brunch/kolacja. 2) Wymagane jest, by miejscem wykonywania tych usług były spotkania w czasie konferencji szkoleń itp. Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazanie się doświadczeniem w zakresie obsługi takich jednostek jak szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki, bufety i inne gdzie posiłki są organizowane jako wyżywienie całodzienne, stałe, ciągłe i powtarzające się

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wrotamalopolski.pl/bip/um
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości ul. Kordylewskiego 11, 31-542 Kraków piętro VI p. 618.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.04.2012 godzina 10:00, miejsce: Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości ul. Kordylewskiego 11, 31-542 Kraków piętro I w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Przedmiot zamówienia współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej: -w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, w ramach Pomocy Technicznej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 (dotyczy części I postępowania) -w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 dla projektów Doctus - Małopolski fundusz stypendialny dla doktorantów w ramach Poddziałania 8.2.2. oraz Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL, (dotyczy części II oraz III postępowania) -w ramach środków krajowych (budżet Województwa Małopolskiego i budżet państwa) (dotyczy części II oraz III postępowania).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO. Część I -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych w ramach II Osi Priorytetowej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 - Gospodarka Regionalnej Szansy Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ (dla wszystkich trzech części postępowania) Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 5 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usług restauracyjnej tj. zestawu. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, -świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia t.j. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) - przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenie usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców ze stali nierdzewnej, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 20 min. przed rozpoczęciem spotkania, - zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min po zakończeniu spotkania, Przedmiot zamówienia współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej: -w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, w ramach Pomocy Technicznej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 (dotyczy części I postępowania) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów projektu Doctus - Małopolski fundusz stypendialny dla doktorantów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów projektu Doctus - Małopolski fundusz stypendialny dla doktorantów. Część II -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych dla projektu Doctus - Małopolski Fundusz stypendialny dla doktorantów realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 w ramach Poddziałania 8.2.2 PO KL Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ (dla wszystkich trzech części postępowania) Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 7 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usług restauracyjnej tj. zestawu. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, -świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia t.j. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) - przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenie usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych oraz ze stali nierdzewnej, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, - zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min po zakończeniu spotkania, Przedmiot zamówienia współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej: -w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 dla projektu Doctus - Małopolski fundusz stypendialny dla doktorantów w ramach Poddziałania 8.2.2. -w ramach środków krajowych (budżet Województwa Małopolskiego i budżet państwa) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów projektu Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów projektu Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych. Część III -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych dla projektu Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ (dla wszystkich trzech części postępowania) Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 7 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usług restauracyjnej tj. zestawu. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, -świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia t.j. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) - przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenie usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych oraz ze stali nierdzewnej, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 1 godzinę przed rozpoczęciem spotkania, - zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min po zakończeniu spotkania, Przedmiot zamówienia współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej: -w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 dla projektu Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL, -w ramach środków krajowych (budżet Województwa Małopolskiego i budżet państwa) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.