eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Braniewo › Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-04-29

Braniewo: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich.
Numer ogłoszenia: 120250 - 2010; data zamieszczenia: 29.04.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Braniewie , Plac Grunwaldu 2a, 14-500 Braniewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2440700, faks 055 2441020.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są bieżące dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich do bloku żywnościowego Zakładu Karnego w Braniewie od dnia 10.06.2010r. przez okres 12 miesięcy. Wykonawca nie może powierzyć realizacji zamówienia podwykonawcy. Część I Wyroby wędliniarskie Asortyment, Szacunkowa roczna Ilość [kg], Polska norma, Kod CPV 1 Blok drobiowy 420 kg PN-A-86526 15131135-0 2 Mielonka śniadaniowa 150 kg PN-A-82007 15131133-6 3 Golonka prasowana 60 kg PN-A-82007 15131133-6 4 Kaszanka 430 kg PN-86/A-82004 15131120-2 5 Kiełbasa parówkowa drobiowa 230 kg PN-A-86526 15131135-0 6 Kiełbasa biała parzona 185 kg PN-A-82007 15131130-5 7 Kiełbasa drobiowa 660 kg PN-A-86526 15131135-0 8 Kiełbasa moratdela 600 kg PN-A-82007 15131130-5 9 Kiełbasa parówkowa 785 kg PN-A-82007 151311120-2 10 Kiełbasa zwyczajna 1600 kg PN-A-82007 15131130-5 11 Konserwa mięsna 300g 360 kg PN-A-82022 15131000-5 12 Metka łososiowa 380 kg PN-86/A-82004 15131100-6 13 Pasztetowa 545 kg PN-86/A-82004 15131120-2 14 Pieczeń rzymska 215 kg PN-86/A-82004 15131120-2 15 Podgardle wędzone 165 kg PN-A-82007 15131220-3 16 Poledwiczka drobiowa 70 kg PN-A-86526 15131135-0 17 Salceson ozorkowy 100 kg PN-86/A-82004 15131120-2 18 Salceson biały 115 kg PN-86/A-82004 15131120-2 19 Szynka konserwowa drobiowa 125 kg PN-A-86526 15131135-0 20 Szynka konserwowa wieprzowa 150 kg PN-A-82007 15131410-2 21 Smaczek konserwowy 100 kg PN-A-82007 15131410-2 22 Serdelki z indyka 380 kg PN-A-82007 15131135-0 23 Pasztet drobiowy konserwa 100g 80 kg PN-A-82022 15131000-5 Część II Mięso Asortyment Szacunkowa, roczna Ilość [kg] Polska norma Kod CPV 1 Wątroba wieprzowa 200 kg PN-86/A-82004 15114000-0 2 Półtusze wieprzowe kl.R 1200 kg PN-A-82007 15113000-3 3 Mięso gulaszowe wołowe 100 kg PN-A-86526 15111000-9 Część III Drób Asortyment Szacunkowa, roczna Ilość [kg] Polska norma Kod CPV 1 Kurczak cały świeży 600 kg PN-A-86524 15112130-6 2 Serca drobiowe 100 kg PN-A-86523 15114000-0 3 Wątróbki drobiowe 200 kg PN-A-86523 15114000-0.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie wymaga się wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki: 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.: - Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - Posiadania wiedzy i doświadczenia - Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne; 3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655, z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778). Sposób oceny spełniania warunków 1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki: 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.: - Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - Posiadania wiedzy i doświadczenia - Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne; 3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655, z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778). Sposób oceny spełniania warunków 1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki: 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.: - Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - Posiadania wiedzy i doświadczenia - Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne; 3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655, z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778). Sposób oceny spełniania warunków 1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki: 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.: - Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - Posiadania wiedzy i doświadczenia - Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne; 3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655, z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778). Sposób oceny spełniania warunków 1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki: 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.: - Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - Posiadania wiedzy i doświadczenia - Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne; 3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655, z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778). Sposób oceny spełniania warunków 1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie- załączniki nr3 do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Braniewie ul. Pl. Grunwaldu 2A 14-500 Braniewo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Braniewie 14-500 Braniewo ul. Pl. Grunwaldu 2A. lub w sekretariacie Zakładu Karnego w Braniewie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wyroby wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment Szacunkowa, roczna Ilość [kg] Polska norma Kod CPV 1 Blok drobiowy 420 kg PN-A-86526 15131135-0 2 Mielonka śniadaniowa 150 kg PN-A-82007 15131133-6 3 Golonka prasowana 60 kg PN-A-82007 15131133-6 4 Kaszanka 430 kg PN-86/A-82004 15131120-2 5 Kiełbasa parówkowa drobiowa 230 kg PN-A-86526 15131135-0 6 Kiełbasa biała parzona 185 kg PN-A-82007 15131130-5 7 Kiełbasa drobiowa 660 kg PN-A-86526 15131135-0 8 Kiełbasa moratdela 600 kg PN-A-82007 15131130-5 9 Kiełbasa parówkowa 785 kg PN-A-82007 151311120-2 10 Kiełbasa zwyczajna 1600 kg PN-A-82007 15131130-5 11 Konserwa mięsna 300g 360 kg PN-A-82022 15131000-5 12 Metka łososiowa 380 kg PN-86/A-82004 15131100-6 13 Pasztetowa 545 kg PN-86/A-82004 15131120-2 14 Pieczeń rzymska 215 kg PN-86/A-82004 15131120-2 15 Podgardle wędzone 165 kg PN-A-82007 15131220-3 16 Poledwiczka drobiowa 70 kg PN-A-86526 15131135-0 17 Salceson ozorkowy 100 kg PN-86/A-82004 15131120-2 18 Salceson biały 115 kg PN-86/A-82004 15131120-2 19 Szynka konserwowa drobiowa 125 kg PN-A-86526 15131135-0 20 Szynka konserwowa wieprzowa 150 kg PN-A-82007 15131410-2 21 Smaczek konserwowy 100 kg PN-A-82007 15131410-2 22 Serdelki z indyka 380 kg PN-A-82007 15131135-0 23 Pasztet drobiowy konserwa 100g 80 kg PN-A-82022 15131000-5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment Szacunkowa, roczna Ilość [kg] Polska norma Kod CPV 1 Wątroba wieprzowa 200 kg PN-86/A-82004 15114000-0 2 Półtusze wieprzowe kl.R 1200 kg PN-A-82007 15113000-3 3 Mięso gulaszowe wołowe 100 kg PN-A-86526 15111000-9.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment Szacunkowa, roczna Ilość [kg] Polska norma Kod CPV 1 Kurczak cały świeży 600 kg PN-A-86524 15112130-6 2 Serca drobiowe 100 kg PN-A-86523 15114000-0 3 Wątróbki drobiowe 200 kg PN-A-86523 15114000-0.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.