Ogłoszenie z dnia 2016-07-04
Strzyżów: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich
Numer ogłoszenia: 116643 - 2016; data zamieszczenia: 04.07.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Opieki Zdrowotnej, ul. Dąbrowskiego 10, 38-100 Strzyżów, woj. podkarpackie, tel. 17 2761058, faks 17 2761058.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich w ilościach i asortymencie określonych w SIWZ tj: Chleb pszenny krojony 400g - 10200 szt, Bułki zwykłe - 2400 szt, Bułka tarta - 90 kg, Chleb zwykły krojony a 600 g - 90 szt, Chleb razowy pszenno - żytni a 500 g - 3000 szt.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.10.00 - Pieczywo .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.06.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Piekarnia Tradycyjna Józef Franczak, ul. Rynek 2, 38-100 Strzyżów, kraj/woj. podkarpackie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12918,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 11834,55
Oferta z najniższą ceną: 11834,55 / Oferta z najwyższą ceną: 17176,95
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Uzasadnienie prawne - art. 70 Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Uzasadnienie faktyczne - Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich. W powyższym przypadku brak jest specyficznych cech przedmiotu zamówienia mogących mieć wpływ na wybór trybu udzielania zamówienia zmierzającego do wyłonienia wykonawcy. Wykonanie zamówienia może być powierzone każdemu wykonawcy działającemu w branży związanej ze sprzedażą pieczywa i artykułów piekarskich. Wartość udzielonego zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp. W związku z tym zachodzą wszystkie przesłanki wymienione w art. 70 Pzp., które umożliwiają Zamawiającemu zastosowanie trybu zapytania o cenę.
INNE PRZETARGI STRZYŻÓW
- "Termomodernizacja budynku Domu Kultury "Sokół" w Strzyżowie"
- Przebudowa odcinków dróg gminnych i wewnętrznych na terenie gminy Strzyżów
- "Przebudowa drogi powiatowej nr 1922 R Wiśniowa - Jazowa - Markuszowa wraz z poprawą warunków bezpieczeństwa pieszych".
- Sporządzenie projektów decyzji o warunkach zabudowy oraz decyzji o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego dla nieruchomości położonych na terenie Gminy Strzyżów
- Budowa dróg dojazdowych do gruntów rolnych w obrębie: - Brzeżanka, dz. o nr ewid. 649 i Zawadka, dz. o nr ewid. 870/1
więcej: przetargi STRZYŻÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 3 im. Jana Brzechwy w Pile w okresie od 1.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 19 "Słupskiego Chłopczyka" w Słupsku
- Sukcesywna dostawa artykółów żywnościowych w roku szkolnym 2025/2026.
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych w okresie 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy do Stołówki Uniwersytetu Warszawskiego
- Sukcesywna dostawa wyrobów piekarskich dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie
- Dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze oraz jego Oddziału Zewnętrznego w Grądach-Woniecku
więcej: Pieczywo »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.