eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ko³obrzeg › Dostawa artyku³ów sypkich

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-04-21

Ko³obrzeg: Dostawa artyku³ów sypkich
Numer og³oszenia: 113070 - 2010; data zamieszczenia: 21.04.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Ko³obrzeg Spó³ka Akcyjna , ks. Piotra ¦ciegiennego 1, 78-100 Ko³obrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3548802, faks 0-94 35 225 16.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ów sypkich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do po³o¿onych na terenie miasta Ko³obrzegu, Po³czyna Zdroju i ¦winouj¶cia punktów ¿ywienia ZAMAWIAJ¡CYCH: spo¿ywczych artyku³ów sypkich i pó³produktów suchych wyszczególnionych w uk³adzie asortymentowo-ilo¶ciowym w za³±czniku nr 1a, 1 b i 1 c do specyfikacji. 2. Dostarczane artyku³y powinny byæ wysokiej jako¶ci, w odpowiednim okresie przydatno¶ci do spo¿ycia oraz zgodne z zamówion± ilo¶ci± i terminem dostawy. Towar powinien byæ zapakowany w du¿e opakowania zbiorcze, adekwatnych do rodzaju produktu, bez uszkodzeñ, odpowiednich z punktu widzenia higieny i bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci i zamkniêtych. 3. Ka¿da dostarczana partia produktów bêdzie identyfikowalna. W zakresie identyfikowalno¶ci zamawiaj±cy wymaga³ bêdzie do³±czenia do ka¿dej dostawy, wed³ug partii produkcji, atestu produktu. Opakowanie z dostarczanymi produktami powinno posiadaæ oznakowania, o których mowa a art. 48 i 49 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. nr 171 poz. 1225), przynajmniej: nazw± produktu, nazw± producenta, mas± zawarto¶ci opakowania, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia lub okresem przechowywania, warunkami przechowywania, identyfikacj± partii produktu. 4. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia danego produktu nie mo¿e up³ywaæ wcze¶niej ni¿, przed up³ywem 180 dni od dostawy. 5. Podane w wykazie artyku³ów ilo¶ci zamawianych towarów nie s± wielko¶ciami ostatecznymi i mog± siê wahaæ w zale¿no¶ci od potrzeb zamawiaj±cego w zakresie do 10% zamówienia. 6. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ udzielenia zamówieñ uzupe³niaj±cych w trybie zamówienia z wolnej rêki, zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt. 7) u-Pzp, na produkty, których zakres w chwili obecnej jest niemo¿liwy do okre¶lenia. 7. Z dostaw± ³±czy siê us³uga transportowa oraz roz³adunek u zamawiaj±cego. 8. Wykonawca obowi±zany jest do przekazywania Zamawiaj±cemu miesiêcznego raportu z wykonania umowy. 8.1. Raport miesiêczny z wykonania umowy powinien zawieraæ : Rodzaj dostarczonego asortymentu. Ilo¶æ dostarczonego asortymentu. Warto¶æ ³±czna dostarczonego w danym miesi±cu asortymentu. 8.2. Forma przes³ania raportu z miesiêcznego wykonania umowy : W formie elektronicznej na adres : Dla Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. : m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl Dla Uzdrowisko Po³czyn S.A. : sekretariat@uzdrowisko-polczyn.pl Dla Uzdrowisko ¦winouj¶cie S.A. : sekretariat@uzdrowisko.pl W formie pisemnej na adres siedziby Zamawiaj±cych. 8.3. Termin przes³ania raportu z miesiêcznego wykonania umowy : 7 dni od zakoñczenia kolejnego miesi±ca obowi±zywania umowy..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.89.00.00 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze i produkty suszone 15.61.00.00 - Produkty przemia³u ziarna 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 5.000,00 z³

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Kopiê wydanego przez akredytowany podmiot certyfikatu potwierdzaj±cego, ¿e wykonawca spe³nia wymagania systemu bezpieczeñstwa zdrowotnego ¿ywno¶ci HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcê o¶wiadczenie, ¿e WYKONAWCA wdro¿y³ zasady i spe³nia wymagania, o których mowa w ustawie o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. W o¶wiadczeniu nale¿y ponadto wyraziæ zgodê na udostêpnienie upowa¿nionym auditorom zamawiaj±cego pomieszczeñ produkcyjnych i magazynowych wykonawcy oraz dokumentacji z przeprowadzonej przez organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci kontroli sanitarno-higienicznej, w celu sprawdzenia prawdziwo¶ci z³o¿onych deklaracji.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 3. Wykonawca powinien byæ uprawniony do wystêpowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymogami ustawowymi, prowadziæ dzia³alno¶æ o charakterze zbie¿nym z niniejszym zamówieniem oraz powinien posiadaæ do¶wiadczenie w realizacji tego typu dostaw. Spe³nieniem warunku w zakresie posiadanego do¶wiadczenia jest zrealizowanie z nale¿yt± staranno¶ci± w okresie ostatnich trzech lat, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy, to w okresie dzia³alno¶ci, dostaw, z których co najmniej jedna by³a o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 50% ceny ofertowej brutto albo suma warto¶ci trzech dostaw wynosi³a 70% ceny ofertowej. Wykaz wykonanych w ci±gu ostatnich trzech lat dostaw, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy w tym czasie, zawieraj±cy: dane dotycz±ce odbiorcy (pe³na nazwa,adres siedziby i nr telefonu), przedmiotu dostaw, warto¶ci zamówienia, okresu realizacji (data rozpoczêcia i zakoñczenia).

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca powinien dysponowaæ ¶rodkiem transportu przystosowanym do przewozu artyku³ów spo¿ywczych utrzymuj±cym parametry dotycz±ce temperatury przechowywania produktów.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca powinien dysponowaæ personelem przeszklonym i posiadaj±cym za¶wiadczenie o uzyskaniu kwalifikacji w zakresie podstawowych zagadnieñ higieny wymaganych od osób bior±cych udzia³ w produkcji lub obrocie ¶rodkami spo¿ywczymi.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Polisa lub inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci gospodarczej przynajmniej na kwotê 200 000 z³, ³±cznie z kopiami dowodów wp³aty sk³adek ubezpieczeniowych.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Uzdrowisko Ko³obrzeg S.A. ul. ¦ciegiennego 1 78-100 Ko³obrzeg.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 04.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Po³czyn S.A. ul. Zdrojowa 6 78-320 Po³czyn Zdrój.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.