eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawadostawa warzyw świeżych grupy II



Ogłoszenie z dnia 2007-02-01

POZYCJA 11197

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Warszawa: dostawa warzyw świeżych grupy II Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Jednostka Wojskowa Nr 3090, do kontaktów: Grzegorz Szczepański, ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa, woj. mazowieckie, fax 022 6815093. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.9rbm.rembertow.net Adres profilu nabywcy (URL): www.9rbm.rembertow.net Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Jednostka Wojskowa; Obrona. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa warzyw świeżych grupy II. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Legionowo, Łomża, Kazuń, Komorowo, Ciechanów, Druchowo, Bemowo Piskie, Przasnysz, Zegrze, Wesoła, Białobrzegi, Skierniewice, Siedlce, Wędrzyn, Warszawa. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Warzywa świeże: 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 1) Zaświadczenie (lub inny dokument) właściwego organu urzędowej kontroli żywności o prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP lub zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP), (dokumenty GMP dotyczą producentów na etapie produkcji pierwotnej ) (Podstawa: art. 73 ust. 1 pkt 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z dnia 27 września 2006 r. Nr 171 poz. 1225). 2) Potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): 01.12.10.00 - 01.12.10.00 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Lp. / Kod CPV / Nazwa produktu / jm / ilość 1 / 01121111-2 / Buraki ćwikłowe / kg / 17 950 2 / 01121112-9 / Marchew / kg / 24 400 3 / 01121113-6 / Cebula / kg / 15 460 4 / 01121212-0 / Fasola szparagowa / kg / 3360 5 / 01121230-2 / Papryka słodka / kg/ 3750 6 / 01121240-5 / Pomidory / kg / 10 145 7 / 01121270-4 / Ogórki / kg / 10 715 8 / 01121310-7 / Sałata / kg / 5785 9 / 01121410-8 / Kapusta biała / kg / 21 970 10 / 01121420-1 / Kalafior / kg / 6040 11 / 01121110-5 / Rzodkiewka / kg / 2860 12 / 01121110-5 / Pietruszka korzeniowa / kg / 8680 13 / 01121110-5 / Seler korzeniowy / kg / 10 210 14 / 01121300-4 / Por / kg / 9020 15 / 01121300-4 / Natka pietruszki / kg / 513 16 / 01121300-4 / Koperek zielony / kg / 626 17 / 01121300-4 / Szczypiorek / kg / 372 18 / 01121100-2 / Czosnek / kg / 149 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data rozpoczęcia: 01.05.2007; lub data zakończenia: 31.08.2007

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Wadium dla wszystkich części zamówienia łącznie: 10 300 PLN. Zadanie 1 - 2600 PLN, Zadanie 2 - 3500 PLN, Zadanie 3 - 4200 PLN. 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: Zgodnie z art. 22 ustawy, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 24 ustawy. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający uzna, że wykonawca 1) Posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: - przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności, określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do Ewidencji Działalności Gospodarczej - posiada aktualną decyzję o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z dnia 27 września 2006 r. Nr 171 poz. 1225 ), wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności, 2) posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeśli w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali należycie minimum dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (wartość każdej dostawy co najmniej równa wartości składanej oferty), 3) znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, jeżeli posiada zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż 50 % wartości brutto składanej oferty, 4) nie podlega wykluczeniu z postępowania, jeżeli z przedstawionych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń wynikać będzie, że nie występują uwarunkowania art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda złożenia do oferty: Oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22, ust. 1 ustawy - załącznik nr 4, Dokumentów: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy, zamawiający żąda następujących dokumentów: - aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do Ewidencji Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do Ewidencji Działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, w tym umowa spółki - w przypadku spółek cywilnych - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - aktualnej decyzji administracyjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z dnia 27 września 2006 r. Nr 171 poz. 1225 ), jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. W celu potwierdzenia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający żąda przedstawienia wykazu potwierdzającego w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali należycie minimum dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączyli dokumenty potwierdzające, że dostawy zostały wykonane należycie. W celu potwierdzenia warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, zamawiający żąda przedstawienia informacji banku lub Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek bankowy, potwierdzającej zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - oświadczenia o poddaniu się rygorom procedur bezpieczeństwa.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.9rbm.rembertow.net. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.02.2007 godzina 08:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 15.02.2007, godzina 12:00, siedziba zamawiającego - sala konferencyjna.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 29.01.2007. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: dostawa warzyw świeżych. 1) Krótki opis: Warzywa świeże grupy II. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Lp. / Kod CPV / Nazwa produktu / jm / ilość 1 / 01121111-2 / Buraki ćwikłowe / kg / 4640 2 / 01121112-9 / Marchew / kg / 7050 3 / 01121113-6 / Cebula / kg / 6020 4 / 01121212-0 / Fasola szparagowa / kg / 590 5 / 01121230-2 / Papryka słodka / kg / 230 6 / 01121240-5 / Pomidory / kg / 2305 7 / 01121270-4 / Ogórki / kg / 2625 8 / 01121310-7 / Sałata / kg / 995 9 / 01121410-8 / Kapusta biała / kg / 5720 10 / 01121420-1 / Kalafior / kg / 950 11 / 01121110-5 / Rzodkiewka / kg / 750 12 / 01121110-5 / Pietruszka korzeniowa / kg / 2 010 13 / 01121110-5 / Seler korzeniowy / kg / 3080 14 / 01121300-4 / Por / kg / 3270 15 / 01121300-4 / Natka pietruszki / kg / 121 16 / 01121300-4 / Koperek zielony / kg / 223 17 / 01121300-4 / Szczypiorek / kg / 101 18 / 01121100-2 / Czosnek / kg / 30. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.05.2007; Zakończenie: 31.08.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: dostawa warzyw świeżych. 1) Krótki opis: Warzywa świeże grupy II. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Lp. / Kod CPV / Nazwa produktu / jm / ilość 1 / 01121111-2 / Buraki ćwikłowe / kg / 6000 2 / 01121112-9 / Marchew / kg / 8500 3 / 01121113-6 / Cebula / kg / 3910 4 / 01121212-0 / Fasola szparagowa / kg / 1380 5 / 01121230-2 / Papryka słodka / kg / 1220 6 / 01121240-5 / Pomidory / kg / 2300 7 / 01121270-4 / Ogórki / kg / 3200 8 / 01121310-7 / Sałata / kg / 2230 9 / 01121410-8 / Kapusta biała / kg / 8100 10 / 01121420-1 / Kalafior / kg / 2260 11 / 01121110-5 / Rzodkiewka / kg / 1580 12 / 01121110-5 / Pietruszka korzeniowa / kg / 2770 13 / 01121110-5 / Seler korzeniowy / kg / 2850 14 / 01121300-4 / Por / kg / 2890 15 / 01121300-4 / Natka pietruszki / kg / 312 16 / 01121300-4 / Koperek zielony / kg / 318 17 / 01121300-4 / Szczypiorek / kg / 126 18 / 01121100-2 / Czosnek / kg / 100. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.05.2007; Zakończenie: 31.08.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: dostawa warzyw świeżych. 1) Krótki opis: Warzywa świeże grupy II. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Lp. / Kod CPV / Nazwa produktu / jm / ilość 1 / 01121111-2 / Buraki ćwikłowe / kg / 7310 2 / 01121112-9 / Marchew / kg / 8850 3 / 01121113-6 / Cebula / kg / 5530 4 / 01121212-0 / Fasola szparagowa / kg / 1390 5 / 01121230-2 / Papryka słodka / kg / 2300 6 / 01121240-5 / Pomidory / kg / 5540 7 / 01121270-4 / Ogórki / kg / 4890 8 / 01121310-7 / Sałata / kg / 2560 9 / 01121410-8 / Kapusta biała / kg / 8150 10 / 01121420-1 / Kalafior / kg / 2830 11 / 01121110-5 / Rzodkiewka / kg / 1530 12 / 01121110-5 / Pietruszka korzeniowa / kg / 3900 13 / 01121110-5 / Seler korzeniowy / kg / 4280 14 / 01121300-4 / Por / kg / 2860 15 / 01121300-4 / Natka pietruszki / kg / 80 16 / 01121300-4 / Koperek zielony / kg / 85 17 / 01121300-4 / Szczypiorek / kg / 145 18 / 01121100-2 / Czosnek / kg / 19. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.05.2007; Zakończenie: 31.08.2007 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.