Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-05-21
Radzymin: Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie - w systemie cateringowym .
Numer ogłoszenia: 107758 - 2008; data zamieszczenia: 21.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Konstytucji 3 Maja 17, 05-250 Radzymin, woj. mazowieckie, tel. 022 7865037, fax 022 7865037.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.radzymin.com
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie - w systemie cateringowym ..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów i dostarczania posiłków dla hospitalizowanych w Szpitalu w Radzyminiew systemie cateringowym. - dieta podstawowa: zwykła obejmuje pokarmy dla ludzi zdrowych, dieta ta stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych ; - dieta lekkostrawna : obejmuje żywienie wszystkich chorych, jest modyfikacją diety podstawowej, dzieli się na kilka diet - dieta wysokobiałkowa : dieta ze zwiększoną ilością białka w dziennej racji pokarmowej, w diecie oprócz trzech podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe tj. drugie śniadanie i podwieczorek . - dieta cukrzycowa : dieta ta powinna być ustalana indywidualnie dla każdego pacjenta, ustala się ją w zależności od; wagi, wzrostu, wieku i wykonywanej pracy przez pacjenta. - diety pozostałe : występujące sporadycznie niskokaloryczne stosowane najczęściej 1 lub 2 dni . Dystrybucja posiłków powinna odbywać się w systemie termosowym. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę . Posiłki dodatkowe dostarczane będą razem z posiłkami podstawowymi. W całodziennym wyżywieniu przy uwzględnieniu 35 osób obok osób spożywających 3 posiłki podstawowe średnio około 6 osób dziennie otrzymuje posiłki dodatkowe - dieta cukrzycowa .
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy , którzy : 1- posiadają zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej 2- posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny , a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 3- znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4- nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.22 i 24 ust, 1 i 2 prawo zamówień publicznych 5- nie zalegają z płatnościami w Urzędzie Skarbowym , ZUS 6- nie jest prowadzone przeciwko firmie postępowanie upadłościowe
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - formularz ofertowy; - formularz cenowy - referencje współpracy w zakresie żywienia szpitalnego obejmujący okres minimum 3 letniej współpracy ze Szpitalem w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków zgodnie z przepisami, ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia ( tekst jednolity w Dz. U. z 2005 r Nr 31 poz. 265 z późniejszymi zmianami ) , wymagania higieniczno- sanitarne w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze ( Dz. U. z 2004 r Nr 104 poz. 1096 ) oraz wymagania co do środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności ( Dz. U. 2003 Nr 21 poz. 179) - ubezpieczenie OC firmy dotyczące żywienia zbiorowego - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 6 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie z właściwego organu sądowego lub administracyjnego w kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . - Aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24ust.1 pkt.9 ustawy Prawo zamówień publicznych , wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - dokumenty stwierdzające, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych; z wykorzystaniem wzoru , stanowiącego załącznik do SIWZ - z zastrzeżeniem pkt. 2 wszystkie dokumenty winny być złożone w oryginale lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę . - wszystkie strony oferty winny być podpisane czytelnie lub parafowane wraz z pieczątką imienną przez Wykonawcę . Wszelkie zmiany w treści oferty ( poprawki , przekreślenia , dopiski ) powinny być podpisane lub parafowane przez wykonawcę - w przeciwnym wypadku nie będą uwzględniane . - w przypadku gdyby oferta zawierała informacje , stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji , Wykonawca winien w sposób nie budzący informacji zastrzec , które spośród zawartych w ofercie informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa . Informacje te winny być umieszczone w osobnym wewnętrznym opakowaniu , trwale ze sobą połączone i ponumerowane z zachowaniem ciągłości numeracji strony oferty . Nie mogą stanowić tajemnicy przedsiębiorstwa informacje podawane do wiadomości podczas otwarcia ofert , tj. informacje dotyczące ceny , terminu wykonania zamówienia okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofercie.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzzoz.radzymin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zespół zakładów Opieki Zdrowotnej w Radzyminie ulica: Konstytucji 3 maja 17 Kod: 05-250 Radzymin Pokój 214 II p. budynek przychodni..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.05.2008 godzina 10:30, miejsce: Samodzielny Publiczny Zespół zakładów Opieki Zdrowotnej w Radzyminie ulica: Konstytucji 3 maja 17 Kod: 05-250 Radzymin Pokój 214 II p. budynek przychodni..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI RADZYMIN
- Dostawa sprzętu i wyposażenia na rozbudowę i uzupełnienie zapasów OLiOC oraz infrastruktury krytycznej celem ochrony ludności na terenie gminy Radzymin
- Odbieranie odpadów komunalnych z placówek oświatowych i jednostek organizacyjnych Gminy Radzymin w okresie od 1 stycznia 2026r. do 31 grudnia 2026r.
- Budowa pętli autobusowej wraz z infrastrukturą na dz. nr ew. 917/9 i 917/24 obr. Łosie w msc. Łosie w gminie Radzymin
- Cyberbezpieczny samorząd - Gmina Radzymin
więcej: przetargi RADZYMIN »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





