Ogłoszenie z dnia 2008-05-21
Bedlno: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich
Numer ogłoszenia: 107476 - 2008; data zamieszczenia: 21.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, fax 024 2821468 w. 30.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswojszyce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Na przedmiot zamówienia składają się sukcesywne dostawy m.in. następujących towarów: jogurt owocowy; jogurt naturalny; mleko 2%; mleko w proszku odtłuszczone; śmietanka o zawartości tłuszczu 12%; ser topiony; ser żółty twardy; twaróg półtłusty; serek homogenizowany; margaryna mleczna; margaryna zwykła; tłuszczowe substancje do smarowania pieczywa; olej roślinny; kefir; maślanka naturalna. Szacunkowa ilość zakupu poszczególnych składników wchodzących w skład przedmiotu zamówienia wynosi: 1) jogurt owocowy o masie nie mniej niż 150g - szt. 3.700,- 2) jogurt naturalny o masie nie mniej niż 150g - szt. 960,- 3) jogurt naturalny o masie nie mniej niż 400g - szt. 60,- 4) mleko o zawartości tłuszczu 2% o poj. 1l (opakowanie worek foliowy) - szt. 600,- 5) mleko o zawartości tłuszczu 2% w technologi UHT (opakowanie karton) - szt. 600,- 6) mleko w proszku odtłuszczone - kg. 750,- 7) śmietanka o zawartości tłuszczu 12% o pojemności nie mniej niż 500 ml (opakowanie kartonik) - szt. 1.100,- 8) ser topiony (bloczki) o masie nie niej niż 100g - szt. 2.000,- 9) ser topiony (bloczki) z przyprawami o masie nie mniej niż 100g - szt. 500,- 10) ser topiony z przyprawami (w krążkach) o masie 200g (8x25g) - szt. 300,- 11) ser żółty twardy - kg. 450,- 12) twaróg półtłusty - kg. 1.200,- 13) serek homogenizowany o masie nie mniej niż 150g - szt. 100,- 14) margaryna mleczna (kostka) o masie 250g - szt. 80,- 15) margaryna zwykła (kostka) o masie 250g - szt. 80,- 16) tłuszczowe substancje do smarowania pieczywa (o masie nie mniej niż 500g) - szt. 4.000,- 17) mieszana substancja do smarowania pieczywa (o masie nie mniej niż 500g) - szt. 800,- 18) olej roślinny o masie 1l - litrów 400,- 19) olej roślinny o masie ni mniej niż 0,9l - szt. 200,- 20) kefir o masie nie mniej niż 400g - szt. 200,- 21) maślanka naturalna o masie nie mniej niż 1l - szt. 100.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Oryginalny kod CPV: 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana wwdług kryterium spełnia/nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca ma obowiązek dołączyć do oferty następujące dokumenty: 1) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, leżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) decyzja właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, iż Wykonawca posiada środki transportu przystosowane do przewozu żywności, wydana na podstawie art. 4 pkt. 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 r. (Dz. U. z 2006 r., Nr 122, poz. 851 z późn. zm.), art. 27 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 z późn. zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r., Nr 21, poz. 179) oraz art. 104 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2000 r., Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) - wg. wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje wykonawca. (Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje przynajmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności). 4) ze względu na postanowienia paragrafu 1 ust. 1 pkt. 1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w kakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87, poz. 605), Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty conajmniej jednego z niżej wymienionych dokumentów: - certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r., Nr 171, poz. 1225).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.dpswojszyce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach: Wojszyce 47: 99-311 Bedlno:.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.06.2008 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno; w Dziale Administracyjno Gospodarczym..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI BEDLNO
- Usuwanie wyrobów zawierających azbest z terenu Gminy Bedlno w roku 2025
- Zbieranie, transport oraz unieszkodliwianie odpadów zawierających azbest w gospodarstwach rolnych z terenu Gminy Bedlno w roku 2025
- Przebudowa placu zabaw przy Gminnym Żłobku w Bedlnie, Bedlno-31A
więcej: przetargi BEDLNO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb Szkoły Podstawowej im. gen. Stanisława Grzmota Skotnickiego w Młodzieszynie
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu prowadzonego przez Zespół Szkół Nr 1 im. św. Rafała Kalinowskiego w Krakowie - postępowanie nr 1
- Dostawa artykułów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Technicznych im. W. St. Reymonta w Czartajewie
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Słupsku
- Sukcesywne dostawy nabiału dla wybranych jednostek na część 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Ośrodków Szkolenia i Wychowania KPWK OHP, położonych w miejscowościach: Grudziądzu i Toruniu w II półroczu 2025
więcej: Margaryna i podobne produkty »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.