eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KutnoDostawa mleka i artykułów mlecznych, jaj oraz różnych produktow spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-06-26

Kutno: Dostawa mleka i artykułów mlecznych, jaj oraz różnych produktow spożywczych
Numer ogłoszenia: 106505 - 2007; data zamieszczenia: 26.06.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Kościuszki 52, 99-300 Kutno, woj. łódzkie, tel. 024 3558171, fax 024 355 81 41.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.kutno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mleka i artykułów mlecznych, jaj oraz różnych produktow spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: ·produkty mleczarskie: mleko, śmietana, ser biały, masło, ser topiony, ser żółty (Pakiet Nr 1), ·różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, skrobi, i produktów skrobiowych, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, owoce warzywa i podobne produkty, ryby przetworzone i konserwowane (Pakiet Nr 2), ·jaja (Pakiet Nr 3) Sokcesywne dostawy przedmiotu zamówienia w okresie 1 roku od dnia zawarcia umowy.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 01.24.20.00 - 01.24.20.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkami udziału w postępowaniu są: -spełnienie warunków art. 22 ust.1 oraz art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. Nr 19 poz.177 z dnia 29.01.2004r. ze zm.) -dostarczenie próbek oferowanego przedmiotu zamówienia (dotyczy pakietu nr 1 - mleko i artykuły mleczne). -spełnianie wymagań określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności podlegania stałemu nadzorowi właściwego miejscowego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej (dotyczy pakietu nr 1 - mleko i artykuły mleczne). -dysponowanie co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności(dotyczy pakietu nr 1 - mleko i artykuły mleczne).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu należy załączyć do oferty: 1.oświadczenia o spełnienie warunków art. 22 ust.1 oraz art. 24 Prawa zamówień publicznych, 2.próbki oferowanego przedmiotu zamówienia-(dotyczy pakietu nr 1). 3.aktualne zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że Wykonawca podlega jej stałemu nadzorowi, wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, -(dotyczy pakietu nr 1). 4.wykaz środków transportu, jakimi dysponuje wykonawca, niezbędnymi do wykonania zamówienia oraz aktualne zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że środki transportu wymienione w wykazie dopuszczone zostały do transportu żywności, wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. -(dotyczy pakietu nr 1). Spełnienie warunków udziału w postępowaniu będzie oceniane na podstawie przedstawionych dokumentów i próbek.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 60
  • 2. Jakość (pakiet Nr 1- Cena 60% ,Jakość -40%) - 40
  • 3. Pakiety Nr 2 i 3 - Cena -100% - 0

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.kutno.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można odebrać osobiście w siedzibie Zamaw. - pokój 07d w godzinach od 8 00 do 14 00 bądź pocztą po uprzednim, pisemnym wniosku złożonym na adres Zamaw. lub złożonym faksem na nr tel. 024355814.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.07.2007 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego - sekretariat Dyrektora SP ZOZ Kutno 99-300 Kutno ul. Kosciuszki 52.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: W postępowaniu nie przewiduje się zawierania umowy ramowej nie będzie ustanawiany dynamiczny system zakupów oraz nie przewiduje się wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. Pracownikiem uprawnionym do kontaktowania się z Wykonawcami oraz do udzielania wyjaśnień w godz. 800 - 1400 jest st. inspektor ds. zamówień publicznych i umów Monika Lewandowska tel./fax 0-24- 355-81-71, Adres poczty elektronicznej: m.lewandowska@szpital.kutno.pl

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% 16 600 L Śmietana18% 2 040 L Ser biały 2 400 kg Masło śmietankowe 200g 12 000 szt. Ser topiony 100g 4 800 szt. Ser żółty 300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aromat do ciast szt.10g 30 Biszkopty kg 60 Budyń szt.65g 500 Cukier kg 1500 Cukier puder kg 70 Cukier waniliowy szt. 16g 100 Dżem szt.300g 2500 Fasola sucha kg 50 Galaretka szt. 90g 200 Gałka muszkatołowa szt.15g 10 Groszek konserwowy szt. 400g 100 Groch suchy kg 10 Herbata szt. 100g 4500 Herbata ex op. 100szt. 24 Herbata ex Lipton op.25szt 60 Herbatniki z cukrem op.200g 280 Imbir szt. 15g 10 Kakao szt. 100g 50 Kasza manna kg 300 Kasza jęczmienna kg 320 Kasza gryczana kg 10 Kawa naturalna szt.100g 600 Kisiel szt. 65g 500 Koncentrat pomidorowy szt. 190g 920 Koncentrat pomidorowy szt.900g 480 Konserwa rybna szt. 170g 1200 Kwasek cytrynowy szt.20g 1500 Liść laurowy szt.7g 100 Margaryna szt. 250g 400 Mąka zwykła kg 1800 Mąka ziemniaczana kg 50 Majeranek szt. 15g 60 Majonez szt. 280g 200 Makaron różne kształty kg 700 Miód naturalny Kg0,4L 5 Musztarda szt. 180g 50 Olej L 300 Orzechy włoskie łuskane kg 10 Papryka konserwowa szt. 380g 50 Papryka mielona szt. 15g 70 Pasztet drobiowy szt. 190g 1500 Pieprz naturalny-mielony szt. 15g 300 Pieprz naturalny-ziarnisty szt. 15g 100 Płatki owsiane kg 250 Proszek do pieczenia szt. 15g 200 Rodzynki op.100g 30 Ryż kg 700 Skórka pomarańczowa szt.100g 40 Sól kg 1000 Suchary szt. 290g 105 Szczaw krojony szt. 260g 400 Wiórki kokosowe op./100g 35 Vegeta szt. 75g 1000 Ziele angielskie szt. 15g 100 Zupa grzybowa/pieczarkowa szt. 35g 200 Zupa - barszcz biały szt. 35g 500 Sosy sałatkowe szt. 100 Soki owocowe 0,25L 1000 Woda mineralna 1,5L 360.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja szt. 27 400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.