OGŁOSZENIE O WSZCZĘCIU POSTĘPOWANIA NUMER
OWP/2007/01/31-925062
Nazwa: Zakład Poprawczy
Adres: Szkolna 10, 55-080 Sadowice
Województwo: dolnośląskie
Telefon: 0713646379
Fax: 0713646379
e-mail: tolek.mat@wp.pl
Osoba upoważniona do kontaktów: ADOLF MATKOWSKI
Określenie przedmiotu zamówienia:
4. Określenie przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Poprawczego w Sadowicach (tj. z dostawą do Zamawiającego).
- Mięso i jego przetwory CPV 15.11.00.00 - <a class='link_tekst_2' href='/Mieso'>Mięso</a>
- Mięso drobiowe CPV 15.11.20.00 - <a class='link_tekst_2' href='/Drob'>Drób</a>
- Produkty mleczne CPV 15.50.00.00 - <a class='link_tekst_2' href='/Produkty-mleczarskie'>Produkty mleczarskie</a>
- Mleko CPV 15.51.10.00 - <a class='link_tekst_2' href='/Mleko'>Mleko</a>
- Jaja CPV <a class='link_tekst_2' href='/01.24.20.00'>01.24.20.00</a>
- Pieczywo CPV 15.81.10.00 - <a class='link_tekst_2' href='/Pieczywo'>Pieczywo</a>
- Ogólnospożywcze CPV 15.80.00.00 - <a class='link_tekst_2' href='/Rozne-produkty-spozywcze'>Różne produkty spożywcze</a>
- Ryby i przetwory CPV <a class='link_tekst_2' href='/05.10.00.00'>05.10.00.00</a>
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
Ilość części/pakietów = 8. Dokładne wyszczególnienie asortymentowe i ilościowe określa SIWZ.
5. Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej
Zamawiający nie dopuszcza składanie oferty wariantowej
6. Termin wykonania zamówienia
Rozpoczęcie - z dniem podpisania umowy
Zakończenie - 28.02.2008 rok
7. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków
Opis warunków udziału w postępowaniu
1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawa zamówień publicznych o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności,
jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem
technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie
zamówienia,
1.4 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia,
Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków.
2. Zamawiający oceni, czy Wykonawca spełnia warunki, o których mowa w pkt. 1
na podstawie złożonego wraz z ofertą oświadczenia o spełnieniu warunków
udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust. 1 ustawy i na podstawie
złożonych wraz z ofertą dokumentów żądanych przez zamawiającego
potwierdzających spełnienie tych warunków, o których mowa w rozdziale IX
SIWZ.
3. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na
zasadzie: "spełnia" albo "niespełna" poszczególne warunki.
Informacje o oświadczeniach i dokumentach jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.
4. W celu potwierdzenia , że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą następujących dokumentów.
a) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust.1 ustawy w załączeniu druk do wykorzystania załącznik nr 3 do SIWZ.
Oryginał oświadczenia musi być podpisany przez osobę/osoby uprawnioną /uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.
b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisy do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Kopia dokumentu (dokumentów) poświadczona za zgodność z oryginałem przez osobę /osoby uprawnioną / uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.
c) oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz zapewnia o właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (podstawa art.27 ust.1 i 2 ustawy z dn. 11.05.2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - DZ.U. z 2005 r. Nr 31 poz. 265 ),
d) jeżeli odrębne przepisy stanowią, że do wykonania zamówienia należy posiadać: inne zezwolenia, koncesje, licencje - muszą one być dołączone do oferty.
e) Odpowiednie zaświadczenie dopuszczające pojazd do przewozu żywności.
8. Informacja na temat wadium
Wadium nie wymagane.
Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
www.wroclaw.so.gov.pl/zamowienia.php?
Rodzaj zamówienia: Dostawy
Tryb postępowania: Przetarg nieograniczony
Kryteria oceny ofert: 9. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie Najniższa cena oferty brutto za całość pakietu w ramach danego pakietu - wyliczona wg wzoru jak w pkt. 15 SIWZ.
Termin składania ofert: 2007-02-15
Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z załącznikami należy złożyć siedzibie Zamawiającego: Zakładzie Poprawczym Sadowice ul. Szkolna 10 55-080 Kąty Wrocławskie pokój nr 5 do dnia 15.02.2007 r. do godz. 9.00. Otwarcie ofert . Otwarcie ofert nastąpi w dniu 15.02.2007 r. w budynku Zakładu Poprawczego w pokoju nr 7 o godz. 9.30. 11. Termin związania ofertą . 1. Wykonawca jest związany ofertą przez okres 30 dni. 2. Bieg terminu związania z ofertą rozpoczyna się wraz z upływem ostatecznego terminu składania ofert. 12. Informację o zamiarze zawarcia umowy ramowej. Nie dotyczy 13. Informację o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów. Nie dotyczy. 14. Informację o przewidywalnym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z adresem strony internetowej, na której będzie przeprowadzana aukcja elektroniczna. Nie dotyczy.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
- Dostawa artykułów spożywczych
- Zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie
- Sukcesywna dostawa mięsa na potrzeby Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Suchowoli
- "Zakup i dostawa produktów żywnościowych na potrzeby placówek oświatowych prowadzonych przez Gminę Goworowo"
- Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych do Centrali, Składnic oraz Ośrodka RARS
więcej: »