Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
OGŁOSZENIE O WSZCZĘCIU POSTĘPOWANIA NUMER
OWP/2007/05/10-1368188
Nazwa: Zakład Karny w Kamińsku
Adres: XXX -lecia 1, 11-227 Kamińsk
Województwo: warmińsko-mazurskie
Telefon: 0897617574
Fax: 0897617444
e-mail: dkw_kaminsk@sw.gov.pl
Osoba upoważniona do kontaktów: Bogdan Szostak
Określenie przedmiotu zamówienia:
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych przez jednego Wykonawcę, na pełną lub jedną część zamówienia.
CZĘŚĆ 1 OBEJMUJĄCĄ - burak ćwikłowy, cebula biała, marchew, seler, por, kapusta biała i czerwona
CZĘŚĆ 2 OBEJMUJĄCĄ - ziemniaki jadalne
Opis części 1 zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do „Magazynu żywnościowego
Zamawiającego ” przez okres 3 miesięcy :
1. Burak ćwikłowy ilości 3.000 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.11.11'>01.12.11.11</a>
2. Cebula biała ilości 2.000 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.11.13'>01.12.11.13</a>
3. Marchew ilości 3.000 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.11.12'>01.12.11.12</a>
4. Seler korzeń w ilości 1.200 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.11.10'>01.12.11.10</a>
5. Por w ilości 1.500 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.11.10'>01.12.11.10</a>
6. Kapusta biała w ilości 3.000 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.14.10'>01.12.14.10</a>
7. Kapusta czerwona w ilości 500 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.12.14.10'>01.12.14.10</a>
1.1. Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego powyżej asortymentu.
Przedmiot zamówienia : musi być dostarczony w stanie wieżym, powinien pochodzić z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym.
1.2. Ogólne wymagania jakościowe :
a) korzenie muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień lub rozwidleń, nie przerośnięte prawidłowo wykształcone , proste i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi
b) barwa korzeni musi być : jednolita, typowa dla danej odmiany.
c) kształt musi być: gładki o świeżym wyglądzie
d) dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem kształtu i wyglądu. Nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany
e) nie dopuszcza się korzeni /w danej partii/ o różnych zabarwieniach
f) warzywa muszą być wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
1.3. Dostawa warzyw musi być zgodna z obowiązującymi normami Polskimi Normami (PN) oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest, na każde wezwanie Zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnienie powyższych wymogów.
1.4. Cechy dyskwalifikujące dostawę :
- zaparzenia, zapleśnienia, obcy smak lub zapach, nadgnicia, uszkodzenia przez chorob lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne.
1.5. Inne postanowienia :
- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum jeden miesiąc. W przypadku kapusty białej i czerwonej 14 dni
- smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów
- przedmiot zamówienia musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych
- opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, oprócz pora warzywa powinny zostać dostarczony w jednorazowych workach bezzwrotnych po 25 kg lub 50 kg netto każdy.
- przeznaczenie – do spożycia poprzedzone obróbką cieplną.
Opis części 2 zamówienia:
2.Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego poniżej asortymentu.
1. Ziemniaki jadalne w ilości 13.000 kg kod CPV – <a class='link_tekst_2' href='/01.11.21.00'>01.11.21.00</a>
2.1. Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego powyżej asortymentu.
Przedmiot zamówienia : musi być dostarczony w stanie świeżym, powinien pochodzić z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym.
2.2. Ogólne wymagania jakościowe :
a) bulwy ziemniaków muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie przerośnięte prawidłowo wykształcone , o świeżym wyglądzie
b) barwa musi być : jednolita, typowa dla danej odmiany.
c) kształt musi być : owalny , gładki o świeżym wyglądzie
d) dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem kształtu i wyglądu. Nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany
e) nie dopuszcza się bulw ziemniaków /w danej partii/ o różnym zabarwieniu
f) bulwy ziemniaków muszą być wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
2.3. Dostawa ziemniaków jadalnych musi być zgodna z obowiązującymi normami Polskimi Normami (PN) oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest, na każde wezwanie Zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnienie powyższych wymogów.
2.4. Cechy dyskwalifikujące dostawę :
- zaparzenia, zapleśnienia, obcy smak lub zapach, nadgnicia, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne.
2.5. Inne postanowienia :
- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w przedmiot zamówienia musi wynosić minimum jeden miesiąc, od dnia dostawy.
- przedmiot zamówienia musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych
- opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, bulwy powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych po 25 kg lub 50 kg netto każdy. - przeznaczenie – do spożycia.
Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
www.sw.gov.pl
Rodzaj zamówienia: Dostawy
Tryb postępowania: Przetarg nieograniczony
Kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100% .
Termin składania ofert: 2007-05-21
Miejsce składania ofert: Zakład Karny w Kamińsku ul. XXX - lecia 1 11 - 227 Kamińsk SEKRETARIAT





