eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wiązownica › Przygotowanie i sprzedaż obiadów w stołówce gimnazjum w Wiązownicy 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie w stołówce obiadów dla uczniów...

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu


OGŁOSZENIE O WSZCZĘCIU POSTĘPOWANIA NUMER
OWP/2007/02/23-1228647


NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO

Nazwa: Gmina Wiązownica
Adres: Wiązownica 208, 37-522 Wiązownica
Województwo: podkarpackie

Telefon: 0166223631
Fax: 0166223631
e-mail: inwestycje@wiazownica.com

Osoba upoważniona do kontaktów: Józef Osowski


PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

Określenie przedmiotu zamówienia:

Przygotowanie i sprzedaż obiadów w stołówce gimnazjum w Wiązownicy
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie w stołówce obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum Wiązownica oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkół Podstawowych w miejscowości Radawa, Manasterz i Cetula.
2. Obiady powinny składać się z 3 dań ( zupa, drugie danie, napój) przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej,atrakcyjne pod względem organoleptycznym.
3. W przeciągu jednej dekady obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
3.1. zawartość energii powinna wynosić 850 kcal.
3.2. udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku.
3.3. udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku.
3.4. udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%.

4. Sposób przygotowywania obiadów:
4.1. Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach.
4.2. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400 g.
4.3. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane).

4.4 Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez:
§ stosowanie tłuszczów roślinnych;
§ ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych;
§ umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego;
§ stosowanie mięsa drobiowego;
§ stosowanie ryb;
§ umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;
§ duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.

4.5. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata).
4.6. Obiady dowożone 1-daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju.
4.7. Zamawiający zabezpiecza naczynia ceramiczne dla potrzeb wydawania posiłków wyłącznie w stołówce gimnazjum w Wiązownicy, natomiast w zakresie obiadów dowożonych do szkół w Manasterzu, Radawie i Cetuli Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia termosów oraz jednorazowych naczyń i sztućców do wydawania posiłków oraz środek transportu.
4.8. Długość tras dowozu posiłków wynosi:
1. Wiązownica-SP Manasterz-Wiązownica = 14 km.
2. Wiązownica-SP Radawa-Wiązownica = 16 km.
3. Wiązownica-SP Cetula-Wiązownica = 22 km.

Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
www.wiazownica.com


PROCEDURA

Rodzaj zamówienia: Usługi
Tryb postępowania: Przetarg nieograniczony

Kryteria oceny ofert: Cena ofertowa 100 %

Termin składania ofert: 2007-03-05
Miejsce składania ofert: Sekretariat Urzędu Gminy pok. nr 22 I p. do godz. 09:00

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj



Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.