eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wiązownica › przygotowywanie w stołówce obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum Wiązownica oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkół Podstawowych w...

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie


OGŁOSZENIE O ZAWARCIU UMOWY NUMER
OZU/2007/03/15-2067920


NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO

Nazwa: Gmina Wiązownica
Adres: Wiązownica 208, 37-522 Wiązownica

Województwo: podkarpackie

Telefon: 0166223631
Fax: 0166223631
e-mail: inwestycje@wiazownica.com

Osoba upoważniona do kontaktów: Józef Osowski


PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

Numer ogłoszenia o wszczęciu postępowania: OWP/2007/02/23-1228647

Określenie przedmiotu zamówienia:

Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie w stołówce obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum Wiązownica oraz przygotowywanie i dowóz obiadów do Szkół Podstawowych w miejscowości Radawa, Manasterz i Cetula.
Obiady powinny składać się z 3 dań ( zupa, drugie danie, napój) przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej,atrakcyjne pod względem organoleptycznym.

W przeciągu jednej dekady obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
- zawartość energii powinna wynosić 850 kcal.
- udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku.
- udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku.
- udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%.
Sposób przygotowywania obiadów:
Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach.
Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Przeciętna waga 1 porcji zupy – 400 g.
Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane).

Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez:
§ stosowanie tłuszczów roślinnych;
§ ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych;
§ umiarkowane stosowanie mięsa „czerwonego”;
§ stosowanie mięsa drobiowego;
§ stosowanie ryb;
§ umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;
§ duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
Napój – w ilości 200 ml (kompot, herbata).
Obiady dowożone 1-daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju.
Zamawiający zabezpiecza naczynia ceramiczne dla potrzeb wydawania posiłków wyłącznie w stołówce gimnazjum w Wiązownicy, natomiast w zakresie obiadów dowożonych do szkół w Manasterzu, Radawie i Cetuli Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia termosów oraz jednorazowych naczyń i sztućców do wydawania posiłków oraz środek transportu.
Długość tras dowozu posiłków wynosi:
1. Wiązownica-SP Manasterz-Wiązownica = 14 km.
2. Wiązownica-SP Radawa-Wiązownica = 16 km.
3. Wiązownica-SP Cetula-Wiązownica = 22 km.


UZASADNIENIE WYBORU WYKONAWCY(ÓW)

<P>W toczącym się postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego wpłynęła tylko 1 oferta przetargowa na wykonanie przedmiotu zamówienia.</P><P>Oferta spełniała wymogi udziału w postępowaniu określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia i według ustalonych kryteriów oceny&nbsp; była najkorzystniejszą ofertą.</P>


NAZWA I ADRES WYKONAWCY 1

Nazwa: Firma Gastronomiczna - Dorota Skrzypek
Adres: , 37-522 Wiązownica 425, woj. podkarpackie
Telefon: 662 633 960

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj



Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.